Şimdi Ara

Çocuk için f-p iyi bisiklet tavsiye . (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
31.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben de 2013 de yazmışım en son seneye büyüğünü alırım derken geldik 2016 ya. Kızım 6.5 yaşında 120 cm kadar. 14" b'twin bisiklet almıştım. Şimdi 20" güzel bir bisiklet aldım henüz gelmedi. İlk bisikletini aldığımda 3-4 yaşındaydı ve 14" idi. İlk sene çok aktif olmadı ama 2. senesinde oldukça iyi uyum sağladı. Hatırlıyorumda çocukken dayımın 28" peugeot yol bisikletine ki pedalları düz değil ayak geçirmeli idi ve üzerine anca bir kaldırımın kenarındayken binebilirdik. Tabi 24" bisan kuğu adındaki yerden kalkmayan çelik kadro-çelik jantlı bisiklette alışıp 2 yaş küçük ve 4 yaş küçük kardeşimle kuzenimi rampalarda (vitessiz) şekilde çıkartmaya alışa alışa sürmek zor gelmemişti. Gençlik çağımda da ilk bisikletim 24" ve kısa kadro idi.
    Neyse nostalji oldu bana da tabi geldik 40 lı yaşlara. 20" bisikletimiz gelsin yorumlarımı yazarım ama bence uygun bir seçim olacak ve uzun süre binilecek gibi geliyor. En azından 4-5 sene kullanılır. Ondan sonra da eldeki 26 " ile çalışmalara başlarız. 15 yıl önce topladığım alüminyum kadrolu deore lx/xt setli bir bisikletim mevcut. Bakalım ne zaman yenileyeceğim !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rainbow22

    7 yaşındaki kızıma 20 inç vitesli alsam daha iyi olacak sanırım. 24 inç galiba büyük olur.
    Salcano yada carraro alimünyum kadrolu düşünüyorum. Başka marka yada bisiklet önerisi olan var mıdır ?

    bisikletcim.com da mosso var 20" ve yine salcano 20"ler var 600 TL civarında alüminyum kadro vitesli. , sıfır gibi ikinci el düşünürseniz sahibinden de 20" kron xcc500 var 350 TL ye İstanbul da. İsterseniz nosunu bulurum.
  • Ben de 7 yaşındaki kızım için 20" bisiklet bakıyorum, salcano aliminyum kadro almayı düşünüyordum ama ağırlıklara baktığımda hi-ten kadro ile aynı ağırlıkta olduklarını gördüm, ben hafif olsun diye aliminyum kadro alacaktım ama bu durumda 2 katı ücret vermeye gerek var mı acaba, tabi ki kadro harici diğer özelliklerde de fark var ama öncelik hafif olmasıydı benim için, bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
    ng750 20=11,67 kg
    cherry 20=11.24 kg
  • Alüminyumun esprisi sadece hafif olması değil aslında daha esnek bir kadro ve görsel açıdan da tamamlayıcı. Bu tip bisikletlerde kullanılan setlerden tutun amortisör, jantlar ve lastikler de ağırlığı etkiliyor. Fiyatı makul tutmak için alüminyum kadroya ağır ama ucuz parçalar takılınca ağırlık artıyor. Örneğin birinde çelik jant diğerinde tek yada çift kat alüminyum alaşım jant olabilir yada lastikler farklıdır boyutu büyük ağırdır diğerinde incedir. Mümkünse şehir/yol lastiği tercih edilmeli ki yormasın. Bir de lastik havalarını, lastik üzerinde tanımlanan maks. basınç değerlerinden biraz aşağıda olacak şekilde tamamlarsanız hem akıcı hem de kolay patlamayan tekerleriniz olur.

    Hi-ten modellerde de kadro ağır ama kullanılan parçalar kalitesiz ve hafif bu kaliteli hafif parçalarla karıştırılmamalı. Bisikleti alırken sadece kadro ve ağırlıklarına değil üzerindeki setlere de bakın öyle kıyaslayın. Ucuz parçalar bisikleti güç emen ve yoran bir makine haline dönüştürüyor. Çocuklar da bu nedenle yorulup bırakıyor.

    Kaliteli, uzun ömürlü bir bisiklet seçin ağırlığa çok takılmayın olsa olsa 1-2 kilo hafif olur. tekerler kolay dönüyor mu, vites/dişli sistemi rahat çalışıyor mu ve kolay güç aktarımı yapıyor mu bir bakın.

    alüminyum kadroda da zayıf işçilikli modeller var ama genelde alüminyum kadrolu bisikletlerde kadroda özellikle işçilik kendini belli ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 12 Nisan 2016; 13:35:58 >




  • 5 yaşını bitiren kızım için (boyu 105 cm kadar) bisiklet arayışındayım. Sanırım 16" jant optimal olacak, bir de ilk kez kullanacağı için yan destek te gerekiyor. Tavsiyeleriniz nelerdir? Bakındığımda piyasada ilk gördüğüm freni sert, kullanım zor ve ağır bisikletler oldu, başka nelere dikkat etmeliyim?
  • 16" olabilir. Fren konusunda aslında telleri gresleyip boruları mümkün olduğunca kısaltarak yumuşatabilirsiniz. Genelde yağlanmadan takılan fren/vites telleri çok sert olmalarına sebep. Ben hep öyle yaparım oldukça da yumuşak olurlar. Yan destekleri gerektiğinde alet kullanmadan sökülebilen tipte olursa anlık eğitim için tekerleri söküp takmak pratik olur. Tavsiyem 2. el bakın nasıl olsa uzun süre kullanamayacak.
  • 3.5 yaşındaki erkek çocuğuna 16" büyük mü olur acaba? 12 alsam 1 sene sonra yine almak zorunda kalacam direk 16 alayım diyorum. Şu an 3 tekerlekli kullanıyor.
  • bende arıyorum hem sürmesini öğrenicek hem de 2 3 yıl götürecek bir bisiklete ihtiyacımız var.Yaşı 7 .Bütçe 200-300 arası.f/p bir ürün lazım daha önceden alanlar varsa bilgilendirirse iyi olur.
    İyi Forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.