Şimdi Ara

Çocuk Koltuğu için en güvenli yer aracın ortasımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
16.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Berlin Teknik Üniversitesinin yaptığı araştırmaya göre Çocuk Koltuğunu aracın tam ortasına koymak daha güvenliymiş. Aşağıda ilgili yazıyı görebilirsiniz. Bana mantıklı geldi sizlerin fikirleri nedir? Sizcede çocuklar için araçlardaki en güvenli bölge aracın ortasımı?Tabii ortada Isofix yok sadece emniyet kemeri ile sabitlenebilir o ayrı bir konu.


    Berlin Teknik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, arabalardaki bebek koltuğunun yaygın düşüncenin aksine arka koltuğun sağına ya da soluna değil, tam ortaya konulmasının daha güvenli olduğu sonucunu ortaya koydu. Araştırma, 4 yıl boyunca yaklaşık 100 çarpışmanın test edilmesiyle gerçekleştirildi.

    Araştırmaya göre, arka koltuğun orta kısmı camlara ve kenarlara uzak olduğu için bebeğin kazayı, hasarsız ya da az hasarla atlatması mümkün. Ağır kazalarda dahi bebeklerin en az zarar gördükleri yer arka koltuğun tam ortası.

    Arka koltuğun ortası neden güvenli?

    Çünkü bu bölge tehlikelerden uzak bir bölge. Ortada oturan bebeğin çarpma anında camdan fırlayacağı yönünde yanlış bir kanı vardır. Eğer bebek koltuğu arka ortaya doğru bir teknikle monte edilir, emniyet kemeriyle doğru sabitlenirse çocuğun kaza esnasında ön camdan fırlaması söz konusu olmaz. Bu açıdan bebek koltuğunun ortada olması daha güvenlidir. Ancak koltuğun çok iyi monte edilmesi ve emniyet kemerinini doğru bağlanması gerekir. Çünkü arka ortada ISOFIX yani sabitleme kancası yoktur, bebek emniyet kemeriyle sabitlenir. Ancak iki çocuk varsa o zaman ISOFIX kancası ile sabitlenebilir. Çünkü bebek koltuğunu bu kancalara çok iyi oturtalabiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atari 800XL -- 13 Ekim 2011; 22:51:39 >







  • Kesinlikle arka orta en güvenli yer....

    ayrıca isofix yok derken sanırım arastirma yapmadınız....artik aile araclarında yani örneğin imzamdaki aracta arkada 3 koltukta da ayrı ayrı isofix bağlantı noktası var...ben çocuk koltuğunu ortada isofix ile kullanıyorum...hem ufaklık ortadan daha rahat yolu görüyor hem anneside bende daha rahat ona ulaşabiliyoruz...hemde en güvenli yer.....
  • benım bildiğim söför çaprazı arka koltuk eminmisiniz orta olduğuna ilk defa sizden duyuyorum
  • Benim kızım da ortada olmayı seviyor.
    Ben de yakınımda olmasından, kolumu uzattığımda yetişebileceğim yerde olmasından memnunum.
  • Kazaya bağlı o.
  • arka orta en güvenli...araç alırken çok araştırdım...bütün yurtdışı testlerinde arka ortanın en güvenli olduğu tespit edilmiş. çok da mantıklı.

    hatta araç alırken sırf bu yüzden grand c-max de arka ortada isofix bağlantı noktası yok diye isofix olan grand scenic aldım...malum herşey ufaklıkların güvenliği ve huzuru için...
  • lada samarada arka oradaki emniyet kemeri çapraz bağlanmıyor.sadece belden bağlanabiliyor. o yüzden çocuk koltuğuna uygun değil.Isofix de yok arka sol koltuğa bağlıyorum.
  • Evet bu daha arastirmaya gerek olmadan dogrulugu bence tahmin edilecek birsey.

    Onden carpmada motor var, darbe emici yapilar var, carpan veya carpilan sey iceri girmeden once en az birbucuk metrelik metali gecmesi lazim. Ama yandan carpmada hangi guvenli koltukta oturursa otursun, yanda oturan cocukla yandan giren arabanin arasinda 30 santim kadar mesafe ve bir ince kapi saci var o kadar, ha birde balon olabilir.

    Buyuk arabalarda orta arkada isofix olabiliyor ama normal sedanlarda ortada isofix yok. Bence sadece emniyet kemeriyle baglanti, ortada oturmanin avantajlari dusunulunce isofix olmadanda yeterli.

    Cocuk koltugu sadece emniyet kemeriyle baglaninca iki seye dikkat etmek lazim . Birincisi koltuk britax romerlerde oldugu gibi emniyet kemerinin kaymasini onlemek icin kemeri kilitlemeli. Ikinciside ozellikle Hatchback arabalarda bulunan koltugu yatirma kilidinin koltugu sikica tuttgundan emin olmak lazim. Eger bu kilit saglam ve kilitli degilse kaza aninda koltugun arkasi bagajdaki herseyle beraber cocuk koltugunun uzerine biner. Birde orta kemerin ust baglantisi koltugun sirtina bagli ise, yatan koltukla beraber kemerde one gelir, cocuk koltuguda bayagi hareketlenir.

    Ben oglumun arkada koltuguna oturmadan once arka koltuk kilidiyle oynayip, koltuk sirt kilidini actigini bu kilit bozuk diye arabayi servise goturdukten cok sonra anladim. Bunada dikkat.




  • Yeni araçlarda orta kısımdada Isofix olması iyi olmuş ancak her marka araçta yok sanırım. Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi Isofix olmadanda gayet emniyetli monte edilen çocuk koltukları var gerçi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atari 800XL -- 13 Ekim 2011; 12:11:46 >
  • bu mesaj yararlı bilgiler içerdiğinden tarafımdan silinmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 5 Kasım 2011; 0:54:52 >
  • "araçın" yazmışsınız başlıkta .
  • Kaşla göz arasında kemeri omzundan siyiriveriyor , o yüzden orta koltuktan korkuyorum
  • benimde şu anda koltuk ortada,orta iyi oluyor hem sağına soluna oturan oynatıyor hem ben daha görüyorum hem ufaklık yola bakıyor gece navigasyona teyibe bakıyor dikkatini çekiyor canı sıkılmıyor...
  • Uyarınız için teşekkürler. Başlığı düzelttim.

    Tabii ortaya koyunca çok dikkat etmek gerekiyor. Değil kaza ani bir fren dahi koltuk doğru monte edilmemişse yada çocuk kendi kemerinden falan sıyrılmışsa kötü sonuçlara yol açabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atari 800XL -- 13 Ekim 2011; 22:57:25 >
  • İniş binişler için de daha rahat olur.
    Ortaya da isofix koysalar keşke!
  • Birden fazla çocuk olunca orta koltuk olayı olmuyor. Benim kızım ve 4 yaşında oğlum var. Oğlanı ortaya oturtunca kız rahat edemiyorum diyor haklı olarak. Mecbur Oğlanı ortaya alamıyorum. Kıza zaten çocuk koltuğuna gerek kalmadı,tek koltuk yetiyor bana...
  • Bu mesaj yararlı bilgiler içerdiğinden, hortlatılmıştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydalı bilgiler için teşekkürler
  • Evet bende yeni gördüm bilmediğim şeyler öğrendim, teşekkürler.
  • ayrica öne degil arkaya bakmali arac koltugu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.