Şimdi Ara

Çocuk sünneti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çocuğumuzu okullar açılmadan sünnet ettirelim dedik ve özel polikiliniklere sorduk, lokal anestezi ile 350 tl genel anestezi ile 550 tl cevabını aldık. Bunun üzerine Devlet hastahanelerinde ücretsiz ettirelim dedik ve gittik. Öncelikle üroloji bölümünden randevu alıyorsunuz. Doktor sünnet etmeyi kabul ederse ( Keyfine kalmış diyebilirim. Randevular dolu diyor, Eylüle kadar boş zaman yok falan filan diyor) size bir liste veriyor, şu tahlilleri yaptırın diyor sonra bu tahliller yapılıp sorun çıkmaz ie Çocuk doktorundan ve Anestezi doktorundan onay alıp tekrar sünneti edecek doktora gelip randevu alıyorsunuz ve sünnet günü geldiğinde işlem gerçekleşiyor.

    Biz henüz bu aşamaya gelemedik. Çünkü çocuğumuzun boğazlarında kızarıklık vardı. Buda kanında enfeksyon oranının normalin biraz üstünde çıkmasına sebep oluyormuş. Antibiyotik tedavisi ile bu enfeksyon azaltılıp tekrar kan tahlili yapılıp normal değerlere ulaşınca onay alabiliyormuşuz.

    Benim burada kızdığım nokta şu oldu. Çocuktan kan alırken herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığını sormuyorlar, sonra ağlaya ağlaya çocuk kan veriyor, kanda enfeksyon oranı fazla çıkınca tekrar kan alınması lazım diyorlar bize en ufacık bir açıklama getirmiyorlar tekrar kan alınmalı diyorlar. Tekrar çocuk ağlaya zırlaya kan veriyor, yine yüksek olmamış diyorlar tekrar kan istiyorlar. Yahu bir açıklayın yüksek olan nedir? Yüksek çıkmasının nedenleri ne olabilir bir araştırın değil mi? Biz kendi gayretlerimizle bunun ne olduğunu öğrendik ve çocuğun boğazları kızarık bu olabilirmi dedik. Evet bundandır antibiyotik kullanın düzelince gelin kan alalım dediler. Gelde çıldırma!

    Çocuğun gözyaşlarına mı üzüleyim ordan oraya yollanmamamı üzüleyim, sonuçlerı beklediğim saatleremi yanayım, vaktimin boşa gittiğine mi yanayım bilemedim.

    Neden bu doktorlar insanları hayvan gibi görüyorlar. İstisnalar vardır birşey demiyorum ama genelde bu doktorlar insanlara hep tepeden bakıyorlar. Açıklama yapma gereği duymuyorlar. Yahu sen hizmet sektöründe çalışan birisin. Hizmet sunuyor karşılığında paranı alıyorsun. Yani bir nevi hasta müşteri konumunda doktor ise hizmeti sunan işletmeci konumunda ama niye durum böyle anlamak zor.

    Yazacak çok şey var ama sonuç yine aynı. Bu yazıyı okuyan doktorlar varsa lütfen biraz insan olsunlar. Karşısındaki kişiyi kendi gibi bir İnsan olarak görmeye çalışsınlar. Çok zor sizin için ama bi deneyin lütfen.







  • Hemen sağlık bakanlığı şikayet hattını arayın, şikayet edin durumu güzelce anlatarak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sorun doktorlarin insan olamamasinda degil (ki haklisiniz insan olamayani da mevcut) Asil sorun bir doktorun devlet hastanesinde gunde 200-300 hastaya kadar bakiyor olmasi. Ve bunlarin bir kismi doktora sikayeti olmadan rapor vs ile geliyor, kimi bana su ilaci yazacaksin diyor, kimi doktora is ogretiyor. Doktor da artik hastayla konusmak bile istemiyor.

    Ozel bir hastahaneye gitseniz doktor cok daha duyarli olurdu. Fakat durumunuz musait degildir gidemezsiniz, devletin tikis tikis olan hastahanesine gitmeniz gerekir. Bu durumda da tanidik bir doktor bulmak tek care gibi bir sey ne yazikki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.