Şimdi Ara

çok acil led driver devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bir led ödevi ile karşı karşıyayım. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. aşağıya istenilen özelliklerde bir led driver hazrıalamam gerekli bu konuda yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

    -- LED 12 V *2
    -- bakır pcb li(1 bakır pcb üzerinde 2 led olacak)
    -- giriş akımı 12-24 V olacak
    -- led lerin her biri 18 Watt
    -- sıcaklık değeri 6000-6500 K ledler

    bu devre diagramını nasıl çizeriz. basit olmaması gerekli sağlam ve uzun süre kullanışlı olmalı. çünkü basit yaptım kabul edilmedi. ısı tahliyesi filan güzel olacakmış umarım anlatabildim.



  • kimse yardımcı olamıyor sanırım. yavaş yavaş kendim ilerliyeyim bari.

    sorum şu şekilde olsun.
    elinizde 12 v güç kaynağı var ve elinizde 2 türlü led var birisi 6V birisi 12 V. seri olarak bağlayıp 6+6 yapmak mı daha verimli olur? yoksa 12V paralel yapmak mı daha verimli olur? ledler sabit 18.8 watt.
  • Birbirine seri bağlamak için ledlerinizin özdeş olması lazım, besleme voltajları ve iç dirençleri birbirinden farklı iki ledi seri bağlamak doğru olmaz sanırım.
    Aynı güç kaynağı üzerinde gerilim bölme yöntemiyle besleme oluşturabilirsiniz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılı olarak anlattığımı resimli olarak görmeniz açısından hazırladım. bunu soruyorum çünkü buna göre smd led sipariş edeceğim. malum onlarda biraz diğerlerine göre pahalı nokta atışı yapmak istiyorum.  çok acil led driver devresi
  • ledlerin ikiside aynı özelliklere sahip ancak dediğiniz gibi iç dirençleri bir sonraki led için etkili olabileceği görüşündeyim, bu bağlamda da bakarsanız paralel bağlantının ledlerin ömründen ziyade üzerine gelen voltajın daha dengeli olacağını düşünüyorum. ancak sıl öğrenmek istediğim ledlerin ömründen ziyade parlaklık verimliliği. bu durumda parlaklık açısından hangisi yararlı olabilir.
  • Çizdiğiniz örnekte ilk bağlantı şekli yanlış olmuş, sanırım seri bağlantıyı göstermek isterken besleme noktalarını yanlış yerden girmişsiniz ve ortaya ters paralel bağlantı çıkmış. Neyse, bana sorarsanız seri bağlantı yapın derim. Ve mutlaka kullanacağınız ledlerin tavsiye edilen akımı üzerine çaıkmayacak bir driver hazırlayın. Seri bağlantı yaparken besleme akımı ve gerilimi ledler için şöyle belirlenir. Mesela lediniz 6v 3 amper yani 18w gücünde, seri bağlı led sayısı kadar çarparak voltajı, bölerek ise akımı yani amperi belirleyin. Örneğin 2 led olacaksa 6*2=12V ve 3/2=1,5a driver şeklinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada ledleri seri direnç kullanmadan paralel bağlamak hata olur, biri bozulursa sağlamının üzerinden daha fazla akım geçeceğinden o da kısa sürede ateş gibi ısınıp mevta olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.