Şimdi Ara

Çok garip bir sorunum var, w7 64 bit acil yardım bekliyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @Tolgá

    Tamam teşekkür ederim. İyi akşamlar.
  • Bilgisayarın kilitlenmesinin birçok sorunu olabilir. benim gördüğün mesajımda yazdığım ekran kartının sürücüsünün çalışmasını durdurması idi.. benim bu mesajımı görmüşsündür. Ekran karardığı anda bilgisayar normal yine çalışmakta ama sadece "sorun ekrana görüntü gelmemesiydi".. yani diğer her bileşen olması gerektiği gibi çalışıyordu. Zaten ekran kartı sürücüsü de tekrar görüntü geldikten sonra sürücü çalışmayı durdurdu ve yeniden başlatıldı şeklinde bir bilgi mesajı gösteriyordu..

    şimdi senin direkt ekran kartına sorunu yüklemenin sebebi nedir ben onu anlayamadım? yani sen neden ekran kartıyla bu sorunu çözme yolundasın onu bilemedim yazdığın mesajdan onu anlamak zor. Ekran kartının sorun çıkardığını nasıl tesbit ettin bu bir? zaten sorunun ekran kartından olduğunu biliyorsan arayacak birşey yok demektir çünkü sorun "ekran kartı"dır.. internet tarayıcı ile eski sürümün sorun çıkardığı ve 285 numaralı sürücü ile bu sorunun giderildiğini söylüyor nvidia.. olmadı aynı sorun oluşmadan önce cpu+gpu ve diğer sistem bileşenlerinin kullanım oranlarını ve sıcaklıklarını takip et. aynı anda görev yöneticisinden Hangi uygulamanın işlemciyi ne kadar kullandığına bakabilirsin. dikkat ettiğim bir diğer nokta "takılma" yaşadığın programlar internet bağlantısı isteyen programlar.. ethernet sürücülerini vesaire kontrol edip güncelleyebilirsin bilmiyorum başka internet kullanan programlarda sorun olup olmadığını yazmadığın için anca bu kadar yüzeysel yazabiliyorum.. artı sorun ekran kartından olduğunu düşünüyorsan başka bir ekran kartı ile test edip emin olabilirsin. aklıma bu kadarlık girdiyle bu kadar çıktı geliyor...

    umarım hiçbirine gerek kalmaz yeni sürücülerle bu skıkıntıdan kurtulursun

    kolay gelsin..




  • @ Batuist

    Aynı sorun bende de oluyor zira. Ie9'da ve Firefox 7.0.1'de doğrudan kitleniyor ama messenger'da aynısı söz konusu değil. Ekran kararıyor 5-6 saniye kadar sonra görüntü geliyor ve vga görüntü vermeyi durdurdu ve bu durumdan kurtuldu falan filan yazıyor.

    Kendi bilgisayarımdan yazıyorum bunu 266.xx sürücüsü ile.

    Yeni en son çıkan whql sürücüyü indirdim. 285.62 olsa gerek. Sanırım daha eminim artık bunun sürücü sıkıntısı olduğundan zira bir müddet bunda oyun denedim çalıştı. Sonra korka korka messenger'ı çalıştırdım baktım sıkıntı yok. Sonra Firefox 7.0.1 denedim, biraz daha rahat ondan da sıkıntı yok. IE9 da ise hemen açıldı ve dedim tamam tamamen yazılımsal, sürücü ile alakalı. Bir müddet bilgisayarı kullanmaya devam ettim.

    Ne var ki bu uzun sürmedi, IE9 da tak kitlendi kaldı pc. Gel gelelim aynı sürücü ile dirt 3 de 1920-1080 çözünürlükte ultra ayarlarda 1 saate yakın oyun oynadım ve tek sıkıntı olmadı.

    Neyse artık bunun çözümünün yeni bir driver olacağını düşünüyorum. Nvidia ile geçen görüşmelerde benim tarifime uygun bilinen bir durumun mevcut olduğu kendileri tarafından kabul edildi. Bunun içinde yeni çıkacak sürücüleri beklemek olduğu söylendi.

    Sağlık olsun diyorum artık, bu şekilde kullanmaya alıştım bilgisayarı.




  • Ekran kartı yazılımını tamamen siliyormusun yoksa , üstünemi kuruyorsun eğer üstüne kuruyorsan ondan olabilir driver sweper silip dene denemediysen, son yaptığın güncellemelerin birinde yazılımsal sorun oluşturabilir hangisi olduğunu bilmek biraz zor. bendede reset atıyor durup durduk yerde eskiden çok yapıyordu. güncelleme ile bugün reset sayısı azaldı ancak pek takıntı yapmıyorum.oyun sırasında olması can sıkıcı bir durum.
  • @ erol_1982

    Hocam temiz kurulum yapıyorum, eski sürücü ile alakalı şeyleri siliyorum. Üstüne kurmam hiçbir zaman.
  • peki ie9 u sıfırlamayı hiç denedin mi? yada kaldırıp tekrar kurmayı?
  • explorer da ve firefox taki ekran kartını kullanan donanımsal hızlandırma özelliğini kapatsın belki işinizi görür
  • Ekran kartının driverları kaldırdığındada yapıyor mu aynı sorunu?
    Sistemde gpu driver olmayınca
  • eğer bu driver versiyonu ile sorunsuz çalışıyorsa öyle kullanacaksınız yenisi çıkana kadar.
    Tecrübe ile sabit, her zaman en güncel driver en iyisi olmuyor maalesef ama tabi böyle sorunlar vermesi de çok enteresan.
  • @ erol_1982

    Hocam denedim tekrar kaldırdım ve kurdum ama aynı değişen bir şey yok.

    @ NuKe_MaNia

    Onu da yaptım. Seçeneklerden Gpu ile hızlandırma seçeneği var onu iptal ettim yine aynı durum.

    @ Tolgá

    Yok olmuyor aynı sorun.

    @ mesuthaksoy

    Öyle gözüküyor hocam. Yapacak bir şey kalmadı sanırım.


    Bugüne kadar birçok şeyi denedim. Bugünde ram zamanlamalarını değiştirerek denedim sonuç aynı. 1600 Mhzde çalışan ramleri 1333 ve 1066 ya kadar çektim ama nafile o da fayda etmedi.

    Tek çözüm 266.xx sürücüsü. Son bir yılda çıkan tüm whql sürücülerin arasında tek onda bunlara çözüm buldum. Ta ki Battlefield 3 deneyene kadar. En düşük ayarda bile oyun içerisinde sıkıntı oluyor diğer oyunlarda yok ama bu. Artık birşeylerden feragat adip öyle kullanacağım sistemi. Ya oyun için son güncel sürücü olacak ya da ie9, firefox 7.0.1 ve messenger kullanmak için 266.xx sürücüsü.

    Düzeltme:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @lexiS -- 26 Ekim 2011; 19:39:23 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.