Şimdi Ara

continental lastıkler michelin den ıyımıdır ?? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248
Cevap
2
Favori
230.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vincentvega

    Yazdıklarınıza katılıyorum ama ben de dayanıklılığa bakıyorum. CPC5 kullanırken 120 km/s hızda lastiğin yanaktan boydan boya yarılma riskini alamadığımdan yeni aldığım araçtaki Conti lastiklerin hepsini EGP ile değiştirdim.

    genelde herkes goodyeardan Contiye geçerken sizde tersi bir durum olmuş.. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız? bende bu 2 iastik arasında kaldım..
  • 2017 yılında yapılan ADAC 195/65/15 yaz lastikleri testlerine göre Mıchelin ilk 5'e beşe bile girememiş. Sizin lastikten beklentiniz nedir bilmiyorum ama ıslak yol performansında A etiketi olan Continental Premium Contact 5 iyi bir lastiktir.

    Adac Testleri ilk beş:http://www.otomobilrehberim.com/2017/03/en-iyi-araba-lastigi-hangisi-2017-2018.html

    Adac testleri :https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2017_Sommerreifen_Test_195_65_R15.aspx?ComponentId=286749&SourcePageId=31821




  • Continental kullanmadım bilmiyorum.

    Pirelli kullandım çok sert tavsiye etmem. Şuan Hankook var ilk defa aldım, elime para geçince ilk yapacağım iş Michelin'e geri dönmek. Berbat bir yol tutuşu var, uzak durun.

    Michelin'e gelirsek;

    Hem yazlık hem kar lastiklerini Antalya'dan - Artvin'e, İstanbul'un keşmekeş trafiğinde, Sakarya'da ezilmiş karlı yokuşlu yollarında, Buzlu Bolu yollarında kullandım.

    Tüm hava ve yol şartlarında, yol tutuşu, sessizliği ve yakıt tasarrufu çok çok iyi bir lastik. Kesinlikle alın derim, Belki biraz pahallı ama kesinlikle verdiğiniz para boşa gitmez, özellikle orta ve alt sınıf araç sahipleri kullanmalı bence, tekerlerin yere sağlam tutması çok önemli.
  • michelin dünyada bir numara. lastikten pek anlamam ama kendimi en konforlu hissettiğim ve en beğendiğim lastik michelin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    2015te yazan eleman amma abartmış, yok yağmurda işe giderken iki spin atmışmış, yok ertesi gün pati çekmişmiş. Araba sürmeyi bilmeyen adama böyle olur işte. 3 sene energy saver kullandım, uzun yol da yaptım 200km ile otobanda da gittim, yağmur ne, kışın karda bile sorun yaşamadım. İş şöförlükte, hayır yağmurda spin atacak gibi giden adam zaten ne lastik kullansa ecelini bulur bir gün. Energy saverların olayı zaten yüksek tutuş değil düşük yuvarlanma direnci ve konfor. Ufak bir yakıt tasarrufu sağlasa da asıl alan konfor için alır. İyi yol tutuş isteyen adam zaten michelin primacy modelini alır. Premium contact'ın muadili odur.

    Ben energy saverla kaldırıma da çok çıkardım aracımla hiç balon olmadı ama bu demek değil ki yapmaz. Yumuşak hamurlu ve narin bir lastiktir, çabuk çatlaklar oluşur. Ama konforunu başka markada bulamazsınız. O yüzden gülü seven dikenine katlanır.

    Ne kadar cahil Cühela insan var şu forumda. Bir de binlerce mesaj yazmış, kim bilir kaçı doğru.

    2015'te yazan eleman ADAC ile aynı şeyi söylüyor. Yani, bilim+test = 2015'teki eleman :)))

    Continental 3. sırada iken, Michelin ise 11. sırada.

    Diğer değerler birbirine çok yakınken, Michelin'in ıslak zemin performansı o kadar kötü ki, testlerden yeterli puanı alamamış, 4 veya 5.lik hakkı iken, 11. sıraya düşürmüştür. ADAC puanları 0'a ne kadar yakınsa o kadar iyi, puan büyüdükçe o kadar kötüleşir.

    3 puan kötü olarak değerlendirilir. 3 ise, TATMİNKAR ile nitelendirilir, oda, BOK GİBİ nin kibarlaştırılmışıdır. Test değerlerine baktığında Michelin da uyarı verir. O da ıslak zemindir. Islan Zemin Puanı ise; 3.2 dir. Yani GÜVENLİ DEĞİL anlamına gelir. Tavsiye Edilmez Anlamına gelir.

    Senin adını bile duymadığın dandik lastik markaları 11. sıradan önce iken, dünya markası bir lastiği son sıralara iten ıslak zemin performansıdır.

    Cahil kardeşim, bilmiyorum duydun mu ama, trafik kazası diye bir şey var. İnsanlar ölüyorlar.

    Bu kazalar, insanların şoförlüklerine (şöför yazılmaz), yaş, din , dil, ırk larına bakmaksızın herkesin başına gelir.

    Yağmurda spin atmak kadar normal birşey var mı?

    Gerçekten marka bağımlısı bir kazmasın.

    KARADENİZ GİBİ YAĞIŞI BOL ALAN memleketlerde Michelin tavsiye edilmez, zaten diğer bölgeler kadar mümkün değil satmaz, satamaz. Bu artık oturmuş bir kalıptır, çoğu insan bilir.

    Bu arada bende michelin Energy Saver + kullanıyorum. Ergenlikten çıkmanı dört gözle bekliyorum usta ş*för kardeşim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 21 Ağustos 2017; 0:5:48 >




  • Resimlerdeki, 2 yıllık ve sadece 23800 km yapmış ön iki lastik, resmen parçalandılar, bu fotoğraflar birazda olsa aklınızda fikir oluşturmanıza yardımcı olur sanırım.. hayırlı olsun..

     continental lastıkler michelin den ıyımıdır ??
     continental lastıkler michelin den ıyımıdır ??

    Sonradan gelen özel soru üzerine ilave notlar:
    Bu lastikler ön iki lastiğe aittir.
    Araç: 2016 Model Opel Mokka
    Araç km: 23800
    Lastik: Continental contipremiumcontact 2
    Üretim Haftası: 12/2016
    Kullanmaya Başlama Ay/Yıl: 08/2016
    Ebat: 215/55R18 95H PC2
    Sorun: Soyulma şeklinde aşınma/yolunmuş sırt blokları
    Ön Lastik Diş Derinliği: 5,7 mm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thsnygt -- 30 Ekim 2018; 10:44:29 >




  • BİZDE 2011 GRAND SCENİC VAR 1.5 DCİ ALDIĞIMIZDAN BERİ MİCHELİN KULLANIYORUZ GAYETTE MEMNUNUZ CONTİ Mİ MİCHELİN Mİ DİYE SORARSANIZ MİCHELİNİ ÖNERİRİM ÇÜNKÜ KALİTELİ VE YUMUŞAK HAMURLU HE BİDE HEMEN YIPRANMIYOR YANİ BENCE MİCHELİN 1 NUMARA continental lastıkler michelin den ıyımıdır ?? 

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.