Şimdi Ara

Cook basit mixer tarzi birsey lazim yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba abilerim.. Bana baslikta belirttigim gibi volume control tarzinda 2 3 kanalli bir mixer lazim. Pek anlatamadim ama ne yapmak istedigimi söyleyince anlayacaksinizdir umarim.. Benim line 6 spider IV 15 watt elektro gitar amfim ve cort g210 elektro gitarim var.. Amfimin bir aux girisi bir gitar girisi birde kulaklik/record cikisi var. Ben bu amfiye mikrofon baglamak istiyorum. Düsündümki iki tane disi civi jack alsam bunlari iki tane potansiyometreye baglasam sonra potanslarin cikislarinida birlestirip amfiye girsem istedigim sonuca ulasabilirmiyim ? Yada burada bahsettigim sey olmazsa bunun yerine ne kullanabilirim ? Simdiden yardimlariniz icin tesekkür ederim..



  • emre775 kullanıcısına yanıt
    Şu alet işinize yarayabilir:
    http://www.forstekno.com/BEHRINGER-MICROMON-MA400,PR-961.html
    http://www.behringer.com/EN/Products/MA400.aspx

    İki girişi var. Bir girişi mikrofon. Anlaşıldığı kadarı ile dinamik tip mikrofon destekliyor.
    İkinci girişine gitarı takıp kulaklık çıkışını amfiye bağlayabilirsiniz. Her iki girişin seviyesini ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz.
    Ancak aletin diğer girişinin empedans ve seviye olarak gitarınızla ne derece uyuşacağı belirli değil. Behringer'in verdiği teknik özelliklerde empedans bilgisi verilmemiş.
    Bu nedenle alış veriş yaptığınız mağazaya danışmakta yarar var.

    Anlattığınız şekilde bağlantı yaparak sonuca ulaşamazsınız. Mikrofon ve gitar çıkışları çok düşük seviyeli elektrik sinyali üretir. Bunları doğrudan potansiyometre ile daha da zayıflatırsanız sinyali öldürürsünüz. Ayrıca mikrofon bobini ile gitar pikap bobinleri, arada hiç bir izole edici devre olmadığından birbirini olumsuz etkiler. Mikrofon için yüksek kazançlı, düşük empedanslı girişi olan bir pre-ampli, gitar için de biraz daha az kazancı olan ama yüksek empedanslı girişi olan bir pre-ampli kullanmanız gerekir. Potansiyometreleri bu pre-amplilerin çıkışlarına bağladıktan sonra sinyali birleştirebilirsiniz. Eğer gitarınız aktif tip ise sadece bir mikrofon pre-amplisi ile de sonuca varmanız mümkün olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 5 Ocak 2014; 23:45:07 >




  • Mesaj icin tesekkürler ama ben zaten miksere gitari girmeyecegim.. Mp3 player ve mikrofon girecegim... Olmazmi yani ?
  • emre775 kullanıcısına yanıt
    Mp3 player'ı ampli üzerindeki aux girişinden bağlayabilirsiniz. Ama mikrofon için bir mikrofon pre-amplisine ihtiyacınız var. Kullanacağınız mikrofonun yüksek çıkışlı olması halinde gitar amplisinin gitar girişine takmayı deneyebilirsiniz.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Burada bir müzik markete sordum saolsunlar cok yardimci oldular benim zaten artcelik marka baya kaliteli bir müzik setim vardi dolabin icinde unutmusum onun mikrofon girisini kullanacagim :D Yardiminiz icin cok tesekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.