Şimdi Ara

Corolla d4d Terra Sedan izlenimlerim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
7.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce 98 Corolla 1.3 ; Megane HB 2002 1,6 Expression; Avensis 2005 1,6 Elegant kullandım. Bu çerçevede Corolla d4d hakkında izlenimleri paylaşmak istedim. Araç beklediğimden daha sert çıktı. Süspansiyonlar oldukça sert. Altı yeterince yüksek. Eskileri çok alçak olduğı için kullanımı zorlaştıryordu. Özellikle kaldırım kenarı parklarda. Direksiyon orta yumuşaklıkta hızda biraz sertleşiyor. Arabanın yolda duruşu oldukça iyi. Güven veriyor. Avensis le kıyaslanmaz. Performansı fena değil. Kalkışlarda falan oldukça iyi. Megane kadar atak değil ama Avensis kadar atak diyebiliriz. Virajları da epey iyi. Megane dan iyi Avensis kadar iyi değil. Kabin içi orta kalitede. Gösterge paneli çok sade ve çok güzel. Ama CD player tarafı çok vasat. Hele LCD göstergesi kalitesizlik örneği. Yol bilgisyarı da yetersiz, detaylar eksik. Ses sistemi fena değil. Vitese geçişleri klasik toyota işi. Biraz sert ve birbirine yakın. Vites topuzunu sevmedim sırf plastik. Belki daha iyi bir şey yapılır. Direksiyon üç kollu. Görünüşü güzel. Yüksekliği ayarlanıyor ama yeterli değil. En aznıdna bana göre. Ara hızlanmaları güzel. Sırtını koltuğa yapıştırıyor. Sürat de güzel. 170'i çok rahat görüyor. Yaklaşık 4000 devir civarı. Daha fazla zorlamadım ama 180-190 gider herhalde. Kırmızı 5000 de başlıyor. Frenler çok iyi. Bastın mı araba resmen çakılıyor. Frenlerden hafif bir ses geliyor ama herhalde biraz kullanınca geçer. Sanki daha alışmadı gibi. Sarfiyat şu an oldukça iyi. Şehir içi kullanıyorum ve 7lt/100km. gibi bir değer. Yaklaşık 150.00 tl ye geliyor km de. Şehir dışı 130-140 lara gelir herhalde. Plastik kalitesi orta seviyede. Ama şunu söyleyeyim herşey yerli yerinde ve bu bakımdan her şey donksiyonunu sağlıyor. Uzun süre Megane kullandım ve onda gördüğüm ufak tefek sorunlar bunda yok. Ivır zıvırlardan bash ediyorum. Megane da daha ilk gün arka camlarda sorun çıkmıştı. Ayrıca arka tavandaki kapaklardan biri düşmüştü ve bir daha takılamadı. Bu tip ıvır zıvırlar yok. Genel ataklık olarak araba Avensis 1.6 kadar iyi, Megane'nın yanından geçemez. Motor çok sessiz özellikle 4000 e kadar. Ama 4000 den sonra garip bir hırıltı çıkmaya başlıyor. Araç 34.000 YTL ... İki tercih sebebim vardı biri Toyota olması diğeri dizel olması...







  • Hayırlı olsun bundan sonrada izlenimlerini aktarırsan seviniriz.
  • ayrıntılı bilgilerin için teşekkürler.

    hayırlı olsun.
  • soylediklerinde haklısın.
  • yol tutuşu avensis'ten iyi mi?
  • yol tutuşu avensisten iyi değil. Avensis başka...
  • hayırlı olsun kardes
    biraz kilometre yaptıktan sonrada görüşlerini yazarsan bu arabayı alacak arkadaşlar için çok iyi olur
    Allah kaza bela vermeden kullanmanı nasip etsin
  • teşekkür ederim arkadaşım. Memnuniyetl yazarım.. Saygılar...
  • deneme sürüsüne cıktıgımda aynı izlenimlere bende kapılmıstım insallah yakın zamanda alabilirim bu aracı
  • 3 ay önce çıksaydı focus dizel yerine bunu alırdım.Focusun motor manyak ama ben ekonomi için dizel aldım performans diil... Ama kısmet.. Hayırlı olsun.
  • hayırlı olsun
  • hayırlı oLSun..kazasız beLasız kuLLanman dileğiyle
  • yeni araban hayırlara vesile olsun

    kazasız belasız yolculuklar
  • yeni araban hayırlı olsun. megane 1.6 ile karşılaştırınca aklıma geldi acaba dizel megane ile karşılaştırınca ne gibi farklar ortaya çıkar?
  • arkadaşım focustan memnun değilmisin? sanki pişmanlık duyuyor gibisin.
    quote:

    Orjinalden alıntı: srkanu



    3 ay önce çıksaydı focus dizel yerine bunu alırdım.Focusun motor manyak ama ben ekonomi için dizel aldım performans diil... Ama kısmet.. Hayırlı olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaSaFeL

    yeni araban hayırlı olsun. megane 1.6 ile karşılaştırınca aklıma geldi acaba dizel megane ile karşılaştırınca ne gibi farklar ortaya çıkar?



    Teşekkürler
    Dizel Megane ile hemen hemen benzer performans sunacağını sadece tahmin edebiliyorum...
  • öncelikle aracın hayırlı olsun.benim merak ettiğim megane ile avensis in motor performansları çok mu farklı.avensis çok mu ağır kalıyor?avensis almak istiyorum da,o açıdan soruyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emekli1955

    arkadaşım focustan memnun değilmisin? sanki pişmanlık duyuyor gibisin.
    quote:

    Orjinalden alıntı: srkanu



    3 ay önce çıksaydı focus dizel yerine bunu alırdım.Focusun motor manyak ama ben ekonomi için dizel aldım performans diil... Ama kısmet.. Hayırlı olsun.






    yooo gayet memnunum. Ama ben arabayı 37000 e aldım. Toyota 33000 falan mış galiba. 4 milyar önemli benim için...

    Ama ben dizel bi arabadan performans beklemem. Yakıtı az olsun yeter. Focusun yakıtı hemen hemen corolla kadar ama çooook daha performanslı. Ama benim beklentim ekonomi bi dizel arabadan. Fiyatı ucuz diye corolla alırdım. Ufak motor dizel için bence corolla çok iyi bi seçim ama benzinli ile arada bi performans farkı olacağını düşünüyorum. Focusta bu yok hatta önceki kullandıım benzinliden çok daa performanslı. Bi de galiba toyota da esp&otomatik klima v.s. standart diil mi??

    Arabamdan da gayet memnunum. Ufak tefek şeyler çıksada (Ki sen bunları biliyosun) beni üzmedi şimdiye kadar.
    Ama örendiim kadarıyla focusun fiyatı 34 lere kadar düşmüş. Bu durumda aynı parayı focusa veririm. Corolla almam.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muzy16

    öncelikle aracın hayırlı olsun.benim merak ettiğim megane ile avensis in motor performansları çok mu farklı.avensis çok mu ağır kalıyor?avensis almak istiyorum da,o açıdan soruyorum.


    Megane atak bir araba. Avensis Megane kadar atak değil. Ama Avensis alacaklar herhalde daha önde konforu tutarlar. 1.6 Avensisi kaldırmıyor diyenler o sınıfdaki arabadan ne bekliyorlar bilmiyorum. Avensisle epey uzun yol yaptım. Çok konforlu. Yoldaki duruşu süper. Her virajı her hızda alır sanıyorsun. Sışarıdan izolesin ne motor sesi ne yol sesi. Şu destek sistemleri epey iyi iş yapıyor. Elagant ta olanlardan bah ediyorum. Performansdaki hantallığı 1 ve 5. viteste hissedersin. 2.3.4 çok rahat. Şöyle de söyliyeyim Avensisle düz yolda 180 rahat basıyor. Yokuş aşaığı 220 gördüğüm oldu.




  • toyotanın sitesinde donanımlardan hiç bahsetmiyor, yada ben göremedim. özellikle dizellerde hangi versiyonlarda neler var. bilen varsa yazsın lütfen..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.