Şimdi Ara

Corolla en boş pakette vision plus da Safety sense 3.0 standart (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
3.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Otomatik frenleme
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    tek o mu ?

  • kozgel K kullanıcısına yanıt
    Tablet ekran olan model degil vision paket.
  • Park sensörü var mı:)

  • Meraklısına hayırlı olsun. Şahsen benim için yakıt gideri en büyük kriter. LPG uyumu bu özelliklerden daha önemli.
  • Corolla’nın dolusu bile patates. Bu arada bu otonom sürüş değil.
  • B sınıfı parasına C sınıfı ve sorunsuzluğuyla tercih edilebilir de araç yok işte. Türkiyede üretilen araç nasıl yetersiz kalıyor bunu da Toyota düşünecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcakrep23 -- 17 Şubat 2024; 17:10:49 >
  • Güzel bir gelişme. En boş pakette bile bu güvenlik donanımlarını standart sunuyor araç.


    7 hava yastığı (diz hava yastığı dahil)

    şerit ortalamalı şerit takip ( bazı araçlardaki gibi çizgilere çarpa çarpa toplamıyor direkt şeriti ortalıyor)

    dur kalk destekli adaptif hız sabitleyici

    adaptif hız sabitlemede iken viraj yavaşlatması

    otomatik uzun far asistanı

    Yaya ve bisikletli algılayan çarpışma önleyici otomatik frenleme

    trafik işareti tanıma sistemi

    kablosuz car play ve kablosuz android auto


    Bunlara ilave aracın kadranı çok güzel ve aşırı detaylı şekilde kişiselleştirilebiliyor.


    Benim de ilgimi çeken araç. Ben hybrid ile ilgileniyorum. Bütçeme dream paketler giriyor ama almışken flame olsun istiyorum. Anahtarsız giriş de olsun isterim.


    Tam bir aile aracı oldu Corolla.


    @DburakKoc senin ilacın Corolla Hybrid.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 17 Şubat 2024; 19:35:16 >
  • fractal design kullanıcısına yanıt

    Otonom level 2 diye geçiyor bu şerit ortalama heralde yukarda değil denilmiş ama. Benim anlamadığım bu sistem açıkken kaç saniyede direksiyonu tutmak gerektiği veya bu sistemi bir şekilde teslalardaki gibi direksiyona takılan bir ağırlıkla uzun süreli aktif kullanıp kullanamayacağımız. Sistem açıkken şerit değiştirme sinyali verildiğinde sollamaya yardım ettiği yazılmış ancak böyle bir video veya kullanıcı deneyimine rastlamadım böyleyse tam otonom 2 olmuyor mu ?


    İlgili açıklama şöyle “Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, öndeki araçla sizin aracınız arasında önceden belirlenmiş minimum mesafeyi korur. Bu mesafe kısalırsa, sistem hızı düşürmek için fren yapar. Mesafe tekrar artarsa, sürücü belirlenmiş olan seyir hızına ulaşana kadar yavaşça hız artırılır. Sollama Önleme Desteği sayesinde; sollama yapılarak geçilecek şeritte yavaş giden bir araç varsa, aracınızın hızı bu aracın hızına düşürülür. Sollama Sırasında Destek Fonksiyonuyla ayarlanan hız, öndeki aracın hızından daha yüksekse sollama sinyali verildiğinde araç şerit değiştirerek hızlanmasına devam eder.

    Viraj İçerisinde Hızın Azaltılması özelliği sayesinde viraja girildiğinde hız düşürülür. Sürücünün daha güvenli bir sürüş yapabilmesi için viraj çıkışında araç tekrar ayarlanan ilk hıza geri döner. ”





  • BoNsE B kullanıcısına yanıt

    Otonom level 1-2-... vs farkını bilmiyorum ama Corolla Hybrid ve özellikleri ile ilgili youtube üzerinde ahura mazda ve muammer yücel isimli kullanıcıların güzel anlatımları mevcut.



    Muammer Yucelyoutube
    Showroom'dan yeni çıkan Toyota Corolla HB Hibrit aracın Toyota Safety Sense 3, gösterge bilgi ekranı ile multimedya sistemi ayarları ve android telefon bağlantısını mevcut bilgilerimize göre ayarlamaya çalıştık. Bayilerin araç teslimatları zaman zaman yoğun oluyor ve detaylı anlatım zamanları olmuyor. Araç sahibine yardımcı olmak istedim. Daha önce detaylı videoların özeti gibi oldu. #corolla2023 #corolla #corollahybrid #corollacrosshybrid #toyotacorolla #hybrid #toyota #TSS-3
    https://www.youtube.com/watch?v=2g_6i8zDl3c


    youtube
    Toyota Hybrid ile ile alakalı sürüş videoları içerir. Nasıl daha tasarruflu sürülür, şanzımanın ve motorun arka planda neler yaptığı, hangi koşullarda nasıl davranılmalı ile ilgili videolar paylaşıyorum. Ayrıca araç ilgili bazı test ve anlatımlar da yapıyorum. Kendi aracım corolla hybrid 1.8 ama ch-r veya diğer hybrid araçlarla da ilgili (auris yaris) aynı şeyler geçerli.
    https://www.youtube.com/@AhuraMazdaTurkey


    Rakiplerine göre daha ulaşılabilir fiyatlarda ve standart olarak bu özelliklerin sunulması büyük artı.


    2023'teki makyajla kadran değişim ile tamamen dijital ve kişiselleştirilebilir olmasını ben çok beğendim. 2023'teki makyajla Hybrid batarya Lityum oldu ve aracın toplam beygir gücü 122'den 140'a çıktı. 0-100 hızlanması 9.9 saniye. Şimdi sırf bu kadranlı ve yeni nesil bataryalı olsun diye 2023 ve üzeri modellere bakmak zorundayım :)


    30bin km altında 2023 hybrid dream paketler 1.200.000TL civarından başlıyor. Kısmet olursa bunlardan birini almayı düşünüyorum. Bütçeyi denkleştirebilirsem FlameXpack alırım.





  • 2023 ve sonrası için ana konusu yok mu bu aracın forumda. Yok ise kullanıcısı olan üyeler açabilir mi?
  • En boş değil sanırım. Vision 1050 TL civarı. Vision plus olan 1150 civarı fiyatı vardı. Normal Vision gördüm geçen bayide. Belki bundan sonra Vision kaldırılacak
  • Adaptif hız sabitleme ve şerit takip açıkken keskin sayılabilecek açılı viraj alabiliyor mu?
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Adaptif açıkken virajı algıladığında hızını virajı alabileceği seviyeye düşürdüğünü biliyorum ACC nin açıklamasında bu detay var; Viraj İçerisinde Hızın Azaltılması özelliği sayesinde viraja girildiğinde hız düşürülür. Sürücünün daha güvenli bir sürüş yapabilmesi için viraj çıkışında araç tekrar ayarlanan ilk hıza geri döner. Ama belirli açının üstündeki virajları alamayıp sistemin devreden çıktığı videolar izlemiştim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoNsE -- 18 Şubat 2024; 14:53:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoNsE

    Adaptif açıkken virajı algıladığında hızını virajı alabileceği seviyeye düşürdüğünü biliyorum ACC nin açıklamasında bu detay var; Viraj İçerisinde Hızın Azaltılması özelliği sayesinde viraja girildiğinde hız düşürülür. Sürücünün daha güvenli bir sürüş yapabilmesi için viraj çıkışında araç tekrar ayarlanan ilk hıza geri döner. Ama belirli açının üstündeki virajları alamayıp sistemin devreden çıktığı videolar izlemiştim.

    Bu sistemlere henüz tamamen güvenmemek lazım o zaman.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why Shy

    Corollanın paketleri, isimleri, motorları, vitesleri çok saçma sapan anlamsız terimler. Hiçbir şey anlamıyorum. Araç otomotik mi, benzin mi, dizel mi hiçbir cacık anlaşılmıyor.

    Toyota corolla modelinde Manuel arac getirmiyor. Dizel arac da getirmiyor.

  • Logical kullanıcısına yanıt

    1165 bin tlye bu kadar özellik olunca forumda yazılmasını istemezsiniz tabiki , muhtemelen farklı bir aracınız var ve piyasadan düşmesini istemiyorsunuz.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Patates mi ? 2 Hava yastığı koyan koreliler , euroncapte yıldız kaybeden Fransız b suvlar , arka yolcular için havalandırma yastigi koymayan Alman grubu b hatchbackler , kaportanin yarısı plastik Fransız c sedanlar , çağ dışı b segment mi c segment mi belli olmayan İtalyan sedanı bile Dünyanın en çok satan aracı Toyota Corolladan pahalı iken Toyota Corollaya laf atman kesinlikle taraflı. Safety Sense 3 ü araştırmanız tavsiye olunur.


    Park sensörü var mı diye gülen bir arkadaş vardı yukarıda okuyorsa var :) sadece park sensörü değil en boş versiyonda geri görüş, otomatik kararan dikiz aynası, adaptif hız sabitleyici , şerit takip asistanı, otomatik yanıp sönen uzun farlar mevcut :)

  • Valla ben dream 2023 aldim cok istedim guvenlik paketini simdi bosunda var bosunu alirdim bilseydim 1124e almistim.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Tamamen güvenmemek lazım ama sistem oldukça etkili çalışıyor. Şehir içinde biraz öndeki araca fazla yanaşsan bile hemen uyarı veriyor. Virajı kaçırmaya başladığını hissettiğin anda direksiyona fazlası ile müdahale ediyor ki uyuyorsan bile uyanırsın, adaptif hız sabitleyici zaten oldukça etkili şekilde çalışıyor vs vs. Yani sistemler tahmininizden çok daha fazla başarılı ve alışırsanız da diğer olmayan araçlara geçtiğiniz zaman arıyorsunuz.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.