Şimdi Ara

Corsa F Kullananlar Kulübü (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
121
Favori
179.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CK12 C kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah.


    Benim aracımda da 1-2 cm kadar yukarıda kalıyor cam filmi var.

    3. madde de belirttiğiniz ses benim aracımda da geliyor. Ben çok üstüne düşmedim. Servise soracak olursanız bize de bilgi verebilirseniz seviniriz.

  • CK12 C kullanıcısına yanıt

    cam sonuna kadar indikten sonra 2 kere yine kapanacak şekilde bas-çek , bas-çek yapınca sonuna kadar inmesi gerekiyor.

  • Henüz 1000 km de olan aracımın sağ ön diskinde bu çizgiler oluştu, diğer disklerde böyle bir şey yok. Normal midir, yoksa servise gitmeli mi?



    Corsa F Kullananlar Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servin -- 16 Nisan 2024; 10:38:3 >
  • basemaintanence B kullanıcısına yanıt
    Evet beyin arızası verdi. Yaşadığım şehirde servis yok ikame araç için benim servisin olduğu ile gitmem gerektiği söyleniyor çalıştığım için gidemiyorum. Motoru da hiç yıkatmadım. Bu parça tam olarak nerde bilmiyorum ama yaşadığım yer karlı aracın altı sürekli buz tutuyordu herhalde üretirken kış şartlarında kullanıma uygun olarak üretmişlerdir :)
  • Merhaba. 1.2 EAT 8 makyajsız kasa almayı düşünüyordum ancak konudaki yorumlar korkuttu beni. Siz olsanız ibiza mı alırsınız corsa mı alırsınız ne düşünüyorsunuz?

  • Engin Cann kullanıcısına yanıt

    Merhaba, 2023 kasa 1.2 ultimate kullanicisiyim aracmda race chip ve egzozda var. 45 50 bin kme kadar sorunsuz binersin. Daha uzun ömürlü kullanmak istiyorsaniz, 1.5 ibiza tercih edilebilir. Fakat, ibiza cok eski görünüyor artik. Bu yüzden yerinizde olsam fabia 1.5 monte carlo dusunurdum.

  • Engin Cann kullanıcısına yanıt
    1.5 fabia bulabilirsen ona bak yada dış görünüş ve donanım çok önemli değil dersen konfor olarak polo öneririm. 1.2 ultimate 9900km kullanıp sattım. Opelle daha işim olmaz açıkçası sürpriz yumurta ne çıkarsa bahtına.
  • @Skaninei

    @umtcnakt Çok sağ olun beyler, ben de bir yandan fabialara pololara da bakıyorum ancak onlar biraz pahalı kalıyor ibizaya göre. Aynı arabalara verilecek olan fark çok anlamlı gelmiyor o yüzden ibizayı sormuştum ancak polo ve fabiayı da takibe alıyorum belki uygun fiyatlı ya da bütçemi zorlayıp alabileceğim araçlar düşer. Teşekkürler.

  • Engin Cann kullanıcısına yanıt

    Ben 2022 1.2 EAT8 Elegance Corsa kullanıyorum 17bin km' yi devirdim genel olarak memnunum bir sorun da yaşamadım, açıkçası ben öneririm. 1.0 TSI motorlara göre performans ve şanzıman olarak artıları var, yol tutuşu vs daha iyi. Polo' da tahmin ediyorum ki Fabia' da konfor olarak daha iyi, Polo 1.0TSI Life donanıma çokça kez bindim daha konforlu bir araç, bagaj da daha büyük, daha kullanışlı arabalar, öncelikler doğrultusunda değerlendirmek gerek. Ama kötü arabadır önermem denecek bir araba değil, öyle olsa Almanya' da en çok satan B HB araç olmazdı Corsa...

  • Alkaris kullanıcısına yanıt

    Polo ve Fabia'daki konforun iyi olma sebebi 15 jant ve kalın yanaktır. Kardeşimin Opel Corsa aracındaki 195-55-R16 lastikleri 205-55-R16 yumuşak hamur Continental Premium contak ile değiştirdik. Her ne kadar 2 lastikte 55 olmasına rağmen taban artınca yanakta da büyüme artışı olduğundan aracın konforu tarif edilemeyecek kadar yükseldi..


    Bizim ülkemizin yolları için büyük jantlar hiç konforlu değil, şimdi 16 jant edition/ elegance ve hele hele 17 jant ultimate den 15 jant life poloya geçen bir kişinin bu polo ne kadarda konforlu demesi çok normal.. Konfor isteyen görüntüden feragat edip 15 janta düşebilir ama bu işin temel nedeni bu yani süspansiyon, alt takım vs belli başlı 2-3 üretici var araç markaları da kendi logolarını basıyorlar.. (Corsa'da 15 jant orijinalinde yok )


    https://www.opel.com.tr/content/dam/opel/turkey/download/technical-specifications/2024/corsa/Opel_Corsa_ICE_TeknikFoy_MY24.pdf


    Yol tutuşu tamamen karakter ile alakalı zaten, orta segment üreticiler içinde Ford ve Opel bu konuda 1 numaralı üreticiler.. Korelilerinki teneke gibi millet i20 falan nasıl alıyor hayret ediyorum hiç mi canın emniyetin önemi yok..


    Şanzıman zaten efsane EAT8 bu işin efsanesi ama motor emisyon değerini tuttursun diye yazılımı kötü programlamışlar, bu sebeple bazen sarsıntı yapabiliyor. düşük hızda şehiriçi dik yokuş yukarı çıkarken vites düşürmesini veya çok dik yokuşsa (misal Üsküdar Fethipaşa korusu yokuşunu bilen bilen bilir) M ye almasını söylüyorum kardeşime yoksa 10 12km sonra 2 ye atıp motoru zorluyor D konumundayken.. Makinenin biraz dilinden anlamak lazım kulakçıkları boşuna yapmamışlar ama DSG gibi ansızın patlayıp onarımı 3 hanelere yaklaşan bir yarı otomatik vitesi yok çok şükür..


    Araç kiralama şirketinin mutfağında tam 6 seneye yakın çalıştım neyse o marka fanatikliği falan değil.. Opel'in sevmediğim yanı ise boya kalitesi, verniği yanan, siyah tavan boyası atan araçlar var.. Aracı alır almaz boya koruması ya da kuş kakalarının gelebileceği yerleri ppf ile koruma altına almak gerek..


    Onca marka model geldi geçti işimden dolayı , segmentine göre fiyatına göre doğru tercih Corsa olduğu için aldırdım kardeşime de F/p olarak



    Corsa F Kullananlar Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 20 Nisan 2024; 9:41:46 >




  • khanstern kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz 205 55 16 lastikler honda sattığım civicten kaldı. Aslında satıp kışlık almayı düşünüyordum ama şimdi konfor artıyor dediğiniz için denemeyi düşünüyorum. Ancak yakıt değerleri de önemli benim için. 195'ten 205'e geçtiğimizde yakıt değerleri olumsuz yönde değişecek mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur_Akd

    Bahsettiğiniz 205 55 16 lastikler honda sattığım civicten kaldı. Aslında satıp kışlık almayı düşünüyordum ama şimdi konfor artıyor dediğiniz için denemeyi düşünüyorum. Ancak yakıt değerleri de önemli benim için. 195'ten 205'e geçtiğimizde yakıt değerleri olumsuz yönde değişecek mi?

    Taban artınca yakıt tüketiminin artmsı lazım ama kardeşimin her gün gitti yolda 6.2 olan yakıt tüketimi aynı yolu gitmesine rağmen 5.7lt gösteriyor.. lastik basıncını 30 yaptık çıt ses yok trim sesi yok , surtme vs yok, konfor arttı, yol tutuşu çok iyi oldu .. Bu sekilde alt takim , amortisor takozları ve suspansiyon sistemi de daha az yol şoklarını hissedir oldu haliyle ömürleri uzayacaktır.. Neden 205 55R16 ile piyasaya sürmediler bilmiyorum belki continental premium un etkisi de olabilir ailecek conticiyiz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 21 Nisan 2024; 20:56:58 >




  • Arkadaşlar şu cam tavanın rayından gelen “çıt çıt” şeklindeki sesi kesemedim bir türlü. Raylara silikon sprey sıktım ama nafile, bu sorunla karşılaşıp çözen oldu mu? Yoksa servise göstermeyi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasamkn -- 23 Nisan 2024; 17:37:52 >
  • sasamkn kullanıcısına yanıt

    Belirttiğiniz ses sorunu bende de var. Boşluk olduğu için bozuk yolda hemen trim sesi gelmeye başlıyor. Ancak sonuna kadar açmassanız bir nebze azalıyor diyebilirim. Yıllık bakımda servise söyledim ses geliyor diye. Normal karşıladılar :)

  • booscmpp kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi perdeyi kapatınca azalıyor. Servisin de normal demesi ilginç, illaki bir çözümü olur diye düşünüyorum. Kendimce silikon sprey işe yarayabilir diye düşündüm ancak kesmedi sesi.

  • Skaninei kullanıcısına yanıt

    He ya, her yerinde bir sesler geliyor, bende bir takintiliyim ki seslere, evlere senlik yani.

  • bugra6 B kullanıcısına yanıt

    Ayni ses bende de mevcut, perdeyi full acinca perdeyi toplayan mekanizma yapiyor muhtemelen, ama o da erisip mudahale edebilecegimiz bir yerde degil, rahatsiz edici oluyor bazen.

  • Dr.Leon kullanıcısına yanıt

    Ben bunu sorunsuz kullaniyorum hocam, bi yil kadar oldu. Yarim saniye kadar gecikme oluyor, muzik gecislerinde hissediyorum ama sorun degil benim icin. Bu ve benzeri tum cihazlarda, kablo olmadigi icin her zaman gecikme olur bilgin olsun.



    amazon
    CarlinKit 4.0 kablosuz Android araç ve kablosuz CarPlay 2'si 1 arada adaptör, araç çalma fonksiyonlu araçlar için, tak ve çalıştır, 10 – 15 saniye hızlı bağlantı, yazılım sürümleri güncellemesi desteği
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B1QCMLNH/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
  • chazarss kullanıcısına yanıt
    Ben de aliexpressden 5.0 olanı aldım. Gayet iyi.

    Sadece bir sorum var. Araca yaklaşınca kapılar açılıyor ve media sistemi de aktif oluyor. Usb den güç gelince cihaz çalışıyor. Bu durum kısa sürede bağlantı sağlamayı kolaylaştırıyor. Siz araca oturup çalıştırana kadar car play kendine geliyor.

    Fakat bu durum aracı kapatınca da devam ediyor. Aracı kilitleyip uzaklaştığımda telefonum hala bağlı kalıyor. Bu durum ne kadar sürüyor fikrim yok ancak aküyü bitirir mi? Sürekli güç çeker mi diye endişeleniyorum.

    Sizde böyle bir durum oldu mu?
  • khanstern kullanıcısına yanıt
    Şu lastikleri büyütme olayını ben de düşünüyorum ancak şu an yeni alırsam üstündekileri ne yapacağım diye düşünüyorum. Lastikçilere satılır belki bilmiyorum pek bu konuları.

    Gerçekten boya konusunda berbat. En ufak temasta çiziliyor, kalkıyor. Arabayı aldığımda param çıkışmadı ppf vs yaptırmadım. Pişman oldum valla çizilmedik yeri kalmadı millet sağ olsun...
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.