Şimdi Ara

Corsair AX860 kablo bağlantısı haritası için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Son birkaç gündür bilgisayarım devamlı reset attığı için güç kaynağımın çıkış voltajlarını kontrol etmek istiyorum ancak internetteki birçok kaynakta tam olarak ax860 kablo haritasının voltaj olanı için bir net kaynak bulamadım.Bu konu hakkında yardım edebilecek arkadaşlar lütfen mesajlarınızı bekliyorum.




  • Güc kaynaklari atx standartina sahip. Ayri bir kablo haritasi yok, öyle olsa o güc kaynagina uygun anakart ve ekrankarti bulman gerekecekti.

    Corsair AX860 kablo bağlantısı haritası için yardım

    Güc kaynagini kasadan sök, komple... prize tak, bir atac yordamiyla "24PIN Connector" diagramindan 16 ve 17 yi köprüleyerek ac. multimetreyi DC moda al ve varsa hassas modu sec, ölcecegimiz degerler max 12V olacak. Mesela turuncu 3,3V u ölcmek (diagramdan 1 ve 3) icin yakininda ki "Ground" a siyah ucunu, turunculara ise kirmizi ucunu degdirerek degeri okuyabilirsin. ayni sekilde 5V ve 12V lar icin tek tek yaparak ölcüm yaparsin, hepsinin yakininda ki topraklari da deneyebilirsin yahut bir tanesi ile de deneyebilirsin. Okudugun voltajlari yazmak iyidir, ben yazarim genelde.

    ___


    Corsair AX860 kablo bağlantısı haritası için yardım

    pcie 8pin kablosunda da siyah toprak ve sari 12V tur, ayni sekilde ölcüm yapabilirsin. (12V)

    ___


    Corsair AX860 kablo bağlantısı haritası için yardım

    molex kablosunda, sari 12V, kirmizi 5V tur. Siyah ve sari (12V), siyah ve kirmiz(5V) seklinde iki ölcüm yapabilirsin.

    ___


    Ölcüm yaptin degerler dogru cikti. Bu demek degil ki güc kaynagi sorunsuz. Güc kaynaginin PCB üzerindeki komponentlerinde kontrol edilmesi gerekir lakin bunu senin yapman dogru olmaz. Bu isin uzmanlar tarafindan yapilmasi gerekir, zira tehlikelidir. Kullanima ve yasliliga bagli bazi komponentler bozulabiliyor. Asagi yukari 10 yillik bir model, normaldir. Elektronikciler eger mümkünse tamirini yapabilir, degilse yenileme vaktin gelmis demektir.





  • kablolarımın rengi siyah olduğu için sorun orada.corsair in sitesinde gösteriyor aslında hangi modelde ne tip kullanıldığını ama google da arattığımda gpu girişini her resimde farklı görüyorum.


    https://www.corsair.com/us/en/psu-cable-compatibility

  • Byrad kullanıcısına yanıt

    Celtiklere dikkat et hocam, celtige göre yön ve sira tayin ederek, 1,2,3, sekilinde ki pinleri bulabilirsin. Benim psu da da hepsi siyah zaten. Renkli diyagram olayi anlayabilmek icin...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.