Şimdi Ara

Corsair H100 RGB 240mm sıvı soğutmanın pompası bozuk olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yeni bir sistem topladım.(Ryzen 7600x/B650 DS3H/16GB RAM/Ekran kartı yok işlemcinin dahili gpusunu kullanıyorum) Corsair H100 RGB 240mm modelini satın aldım. Sistemim bayağı sıcak çalışıyordu CPU bazında, ben de bunu kendim bir termal macun sürmeyip sıvı soğutmanın üstünde bulunan macunla direkt monte etmeme bağlamıştım bu bağlamda, Thermal Grizzly hydranaut sipariş ettim bugün elime ulaştı (içinden çıkan sertifikadan ve sitesinden orijinalliğini doğruladım).

    Sistemimden sıvı soğutmayı söküp eski macunu temizleyip bu macunla monte ettim. Ve sıcaklık namına pek bir şey fark etmedi. Ve bu da beni en büyük korkumu pompanın bozuk olması ihtimalini sorgulamaya itti.

    Forumdaki başka konuları okudum insanlar pclerini açtıklarında sıvı soğutmalarından bazen minik bir su sesi geldiğini, pompanın yük altındayken sesinin artmasını, ve 80-90 derecelerdeyken borulardan en azından birinin sıcak olması gerektiğini yazmışlar ve benim soğutmamdan ne su sesi, ne yük altında ses artması ne de borularda 35 derecede olsa 95 derece de olsa bir ısı değişimi gözlemleyemedim.

    Anakartım B650 DS3H ve sıvı soğutmam CPU_FAN girişine takılı, oradan çıkarıp bir de SYS_FAN2'ye takarak bir test daha yaptım ama hiçbir şey değişmedi. Bugün cuma ve mesai saati bittiği için ne Tebilon'a ne de garanti firması bogazicicomtr'ye ulaşamadım. Hazır hafta sonunu bekleyecekken sizin aklınıza gelen fikirler varsa uygulamak isterim şimdiden teşekkürler.


    dipnot: Anakartın uygulaması Gigabyte Control Center'da işlemcinin sıcaklığı arttıkça CPU fan'ının RPM'i artıyor ve %100'lere dayanıyor gözüküyor ama fiziksel olarak bir fark yok.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.