Şimdi Ara

Corsair Markalı Ürün Alacaklar Okusun - Garanti Değişim Süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
6.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    25.06.2014 tarihinde İnventus'tan aldığım Corsair AX760i güç kaynağım (7 yıl garantili) kendi kendine kapanıp açılmaya, daha sonrasında ise kapanıp uzun süre kapalı kalmaya başladı. Araştırdığımda bu problemlerin bu seri için kronikleşmiş sorunlar olduğunu gördüm. Corsair merkezle mail yoluyla irtibata geçtim, onlarda sorunu bildiklerinden çok iyi yaklaşıp, aynı seri ürün olmadığını ama ürünü muadil seri olan HX850i ile değiştirebileceklerini söylediler. Ben de kabul ettim fakat RMA prosedürü gereği bendeki güç kaynağını Hollanda'ya kargolamam gerektiğini söylediler. Bunun kargosu da güç kaynağının buradaki güncel değerine yakın çıkıyor . Ben de geç olsun güç olmasın, ürünü aldığım yere veriyim, onlar takip etsin bu garantiden değişim sürecini diye düşünüp ürünü aldığım yere İnventus'a gittim.

    09.09.2019 tarihinde ürünü İnventus'a teslim ederken aldığım yanıt "Ürünü getiren distribütör kapandığı için ürünü Corsair Türkiye'ye göndereceğiz. Onların da telefonu vs. yok mail atacağız, artık ne zaman ürünü kabul ederlerse biz o zaman göndereceğiz" şeklinde oldu. Ayrıca "Bu ürün serisi artık üretilmediği için Corsair Türkiye bu ürünler için değişim değil de para iadesi yapıyor" dendi. Benim bu ürünü alma sebebim uzun yıllar sorunsuzca kullanmaktı. Bu gün alacağım para iadesi ürünün yarı fiyatını bile karşılamıyor. Neyse siz servis işlemlerini başlatın gerekirse THH'de hakkımı ararım ben dedim. Arıza formunu da aldım çıktım.

    19.09.2019 tarihinde ürünün akıbetini öğrenmek için İnventus'u aradığımda ürünün hala İnventus'ta olduğunu, Corsair Türkiye'ye mail attıklarını, cevap beklediklerini söylediler. 10 günde ürün kargoya bile verilememiş... Bu süreci herkesin görmesini istedim çünkü saçma bir duyarsızlık söz konusu ve mağdur edileceğimi hissediyorum. Tabi ki hakkımı arayacağım, kimseye yedirmem fakat Corsair Türkiye ve İnventus'un bu konuda ilerleyen süreçte nasıl davranacağını herkesle paylaşmak istedim. Umarım ben haksız çıkarım ve süreç problemsiz tamamlanır. İyi günler.


    11.10.2019 Editi
    Arkadaşlar bu tarih oldu ürün hala İnventus'ta bekliyor. Ne bekliyor derseniz Corsair Türkiye'den ürünün kabulü için cevap bekliyor. Aradan geçen bir aya rağmen hiç bir şey yapılmış değil. Kendi çabamla yurt dışıyla yaptığım görüşmeler sonucu ürünün RM850x ile değişimi teklif edildi. Hala süreç bitmiş değil, bakalım devamında neler olacak? Ürünü İnventus'tan alıp, Boğaziçi Bilgisayar'a teslim edeceğim. Corsair markalı bir ürün almadan önce bir değil iki kez düşünün, garanti sürecince muhatap bulamıyorsunuz. Aşağıdaki mesajlarda da belirtildiği gibi Corsair Türkiye'nin adı var, bir sorununuz olduğunda kendi yok. Yabancı dil bilmeyen biri hala İnventus ürünümü Corsair Türkiye'ye göndersin diye beklerdi veya 5 yıl önce ödediği, bugün komik kalan parayı almaya razı olurdu. Sizden ricam konuyu önce çıkarmanız, durumumu herkes görsün, ürün alacağı markayı doğru seçsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner91 -- 12 Ekim 2019; 11:55:17 >







  • Türkiye'de garanti maalesef teselli ödülü mantığıyla işliyor. Ellerinde aynı ürün olsa bile size para iadesi yapıyorlar. Son yaşadığım kraken x62 örneği mevcut. Benim distribütör kapanmamıştı bile (Coraxalpha), "Firma artık NZXT ürünlerini getirmiyor" diye kestirip attı QP Bilişim. Ben ürünü satın alırken satış ekranında 6yıl garanti yazıyordu, kutudan Türkiye Garanti belgesi çıkmadı, ısrarla 6yıl yazılı garanti belgesi istedim yoksa ürünü geri gönderecektim. Hiç diretmediler hemen yolladılar, yazıcıdan çıktı almışlar imza kaşe atmışlar herneyse. Elimde belgede vardı 6yıllık. Firma birde "Bizi 2yıllık periyot bağlar, ötesi ilgilendirmez, biz aslında sana iyilik yapıyoruz" moduna girdi. Şimdi hazmademesen gidip mahkemelik olacaksın, harcadığın zamana masraflara değmez. He deyip geçiyorsun... Sevgili Kraken sahipleri, dua edinde ürününüz bozulmasın.




  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Sizin markanızda durum nedir bilemiyorum ama Corsair merkezin tutumunun böyle kurnazlık olmadığına eminim. Çünkü değişimi onlar teklif ettiler. Corsair Türkiye böyle bir şark kurnazlığı yapmaya çalışırsa vaktim de var paramda, sonuna kadar giderim. Çünkü, bu ürün bugün sıradan ürünlerin fiyatına kıyasla pahalı olduğu gibi satın aldığım tarihte de pahalıydı. Sizden ricam konuyu öne çıkarmanız, Corsair veya İnventusla alışveriş yapacak arkadaşlar durumdan haberdar olsunlar. Konu linkini ilerleyen zamanlarda Corsair merkeze de ileteceğim.
  • Aynı marka ürünü vatandan satın aldım sorun yaşarsam yüksek ihtimal aynı durumla karşılacağım.
  • caner91 kullanıcısına yanıt
    Corsair müşteri memnuniyeti açısından iyi bir firmadır. Türkiye şubesi umarım eskisi gibi sorununuzla ilgilenir. Şu konu geldi aklıma.

    https://forum.donanimhaber.com/inventus-ve-corsair--123663858
  • Ben de benzer bir durum yaşamıştım eski ithalatçı ürünüydü ben vektronla görüştüm ürünü onlara bıraktım onlar sadece gönderim için yardımcı oluruz gerisi bizim işimiz değil dedi ok dedim zaten yollasa Corsair değişecek bunda endişe edilecek bir nokta yok. Sonrasında üstseri ile değiştiler ama bir az fazla bekledim. Siz ptt kargo ile en ucuz kargo şekli ile gönderin cebinizdren maks 150 tl çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıl önce arkadaşın sıkıntısı güzel sonuçlanmış. Umarım benimki de aynı şekilde sonuçlanır. Beni karamsarlığa iten 10 gündür ürünün hala İnventus'ta bekliyor olması. Umarım yanılıyorumdur. Ayrıca mesajda sosyal medya üzerinden Corsair Türkiye'ye ulaşılabildiğini gördüm. Önümüzdeki hafta bir gelişme olmazsa ben de facebook üzerinden kendilerine ulaşmaya çalışırım. Linki gönderdiğiniz için teşekkür ederim.
  • Corsair Türkiye bir karadelik.

    RMA açıcaksın Corsair global den talep ediceksin. PTT den ürünü RMA teslim merkezine yolla 15 (kargo ulaştıktan sonra) gün sonra sonuçlanıp jelatinli psu yollanır.

    Açıklamaya TR. Dist kapandı mağdur oldum de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 20 Eylül 2019; 21:45:59 >
  • AX760i ile HX850i modelini kıyaslayan zihniyeti, tebrik etmek lazım.

    işlemleri corsair üzeriden direkt halletmek en kolayı, yalnızca gönderirken kargo ücretini karşılarsın. aşağı yukarı 200 lira gibi bir rakam tutar, 1 hafta - 10 gün gibi bir sürede de ellerine ulaşır. ancak durumu onlara daha iyi izah edebilirsen, iyi niyet göstergesi olarak yaşadığın mağduriyet adına; ön ödemeli DHL etiketi verebilirler, kayıt açtırıp ücretsiz olarak ürünü adresinden aldırabilirsin, bu mümkün.

    * bu durumda hem kargo ücreti ödememiş, hem birkaç gün içerisinde ürünü onlara ulaştırmış oluyorsun. sonra kapalı kutu ürünün yola çıkıyor

    marka / üretici kim olursa olsun, tr'de garanti olayı tam bir işkence.




  • Corsaire güvenim tam bu konuda, umarım olunlu sonuç alırsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Corsaire güvenirim ,tr corsaire veya tr herhangi bir firmaya güvenmem.
    Parasını verip rma dan yollardım onlara ben olsaydım.tr deki aç gözlü ağzı kokan firmaların ağız kokularını çekmezdim.
  • Corsair Türkiye'ye durumla ilgili bir mesaj attım. Gelecek cevaba göre sizleri bilgilendireceğim.
  • Corsair ürünü alıcak arkadaşlar garantisi rma olarak kabul etsinler tr garanti servisi ne yazık ki bana kalırsa pek iyi değil. Zamanında 900D kasanın yan kapagını çatlattım. Rma ile iletişime geçtim ayrı satın alım yapabilirmiyim diye bir kaç fotoğraf istediler ve ücretsiz bir yan panel yollamışlardı. Baya kral bi kıyaktı sağolsunlar
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun süre sonra Corsair Türkiye ile ufakta olsa bir yol alabildik. Şimdi bana RM850X ile değişim sağlayabiliriz dediler. Araştırdığım kadarıyla bu AX serisine göre düşük bir seri. Siz kabul eder miydiniz? Etmezseniz yerine hangi ürünü isterdiniz? (AX serisi yok deniyor)

    Verilen ürün linki:https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/RMx-White-Series%E2%84%A2-RM850x-%E2%80%94-850-Watt-80-PLUS%C2%AE-Gold-Certified-Fully-Modular-PSU-%28EU%29/p/CP-9020156-EU




  • caner91 kullanıcısına yanıt
    Rmx serisi de kalitedir. Johnnyguru incelemesinde 9.5 puan almış.

    https://www.jonnyguru.com/blog/2018/01/09/corsair-rm850x-white-series-power-supply/6/

    https://www.youtube.com/watch?v=5Vr0jxmpNSY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 11 Ekim 2019; 13:1:50 >
  • Selamlar.

    Bunda 2-3 yıl önce bu durum yaşansaydı , çok daha hızlı aksiyon alırdınız. Şuan CorsairTR ile ilgili benimde net bir bilgim yok. Öğrenirsem yazarım arkadaşlar.

    Bu arada eğer ürün değişimi dedilerse hemen kabul et hocam AXi revize edilen üst seri ama senin için değişen birşey olmayacak , sorununun çözüldüğüne bakmanı tavsiye ederim.

    Ha şöyle bir durum var, sen dersen ki benim ingilizcem de iyi, ben kendi ürünüm yada üst kalitesinden isterim , Corsair globale durumu izah edersin, ülke şartlarında kargoya vermem bile benim için büyük bir rakam , tedarikçinin ayrıldığını seninde tam bir corsair tutkunu olduğundan bahsedip, ücretsiz gönderime ikna edebilirsin. Axi muhtemelen olmaz üst seri ürün alırsın, tahmini 20 gün gibi bir süreç geçerli olur. Başka güç kaynağın varsa bu şekilde bir yol çizebilirsin.




  • Haklısınız ama böyle durumlarda gerekirse hukuk yoluna gidip hakkımı aramayı tercih ediyorum. Elin Amerikalısı 2-3 günde bir mail atıp durumu sordu. Corsair Türkiye denilen kurum kimin kontrolündedir bilmiyorum ama hala ürünü İnventus'tan kabul etmiş bile değil. (aradan 1 aydan fazla zaman geçti) Bana söylenen Corsair Türkiye'den henüz bir dönüş yapılmadığı, istersem ürünün fatura bedelini ödeyebilecekleri oldu.

    Sonuçta üreten de, ithal eden de, ürünü son kullanıcıya satan da bizim üzerimizden para kazanıyor. Bir sıkıntı olduğunda bu şekilde kimse ilgilenmeyecekse bir daha Corsair marka ürün almam. Mevcut konu da Corsair marka ürün alacak arkadaşlar için bir fikir verir diye düşünüyorum. Ürünü aldığım zamanlar bu PSU normal ürünlerin 1,5 - 2 katı fiyata sahipti. Bu fiyat farkını verme sebebim ürüne ve firma adına olan güvenimdi ama yanılmışım. Sizleri de anlıyorum, iyi niyetli yol gösteriyorsunuz fakat Corsair'in Türkiye operasyonu bu kadar yetersiz ve ilgisiz ise bu ülkede ürün satmasın. Bu kadar basit.

    Önümüzdeki hafta ürünü İnventus'tan alıp, Boğaziçi Bilgisayar'a ellerimle götürüp teslim edip, yeni ürünü alıp kutusunu açmadan bir arkadaşıma hediye edip Corsair defterini hayatım boyunca kapatacağım. Sizlerin de satın alacağı, kaliteli diye tercih edeceği Corsair ürünlerinde garanti durumu olduğunda yaşanan bunlardır arkadaşlar. Bilginiz olsun. Sizden ricam konuyu öne çıkarın ki herkes görsün. Ben yandım başkası yanmasın.




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:34:3 >
  • Buradaki sorun kesin hocam Diğerlerinde bir sorun yaşaman ise bir ihtimal.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.