Şimdi Ara

Corsair Serisi Sıvı Soğutmalar'da yaşanan sorunlar Güncel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde artık saat hızları ve yüksek frakanslı ,cache'li işlemciler kullanıyoruz.bu işlemcilerimizi soğutmanın en mantıklı yolu aslında sıvı soğutma gibi görünsede bir çok dezavantajı var.
    Bu konu başlığı altında bu dezavantajları dile getircez ve sorun yaşan arkadaşların nerelerde sorun yaşadığını madde madde belirticez.
    İlk olarak yaşadığım sorunları maddeler halinde yazacağım.
     Corsair Serisi Sıvı Soğutmalar'da yaşanan sorunlar Güncel


    Led Sorunu:

     Corsair Serisi Sıvı Soğutmalar'da yaşanan sorunlar Güncel


    Ürünün içinde bulunan RGB (red,green,blue)kırmızı,yeşil ve mavi'den oluşan 3 adet ana led'imiz var bu ledler bozulabiliyor.Ledler her nekadar önemsiz gibi görünsede corsair'in programında sıcaklığa göre renk tonlaması ayarın'da kullanıyor iseniz bu sorun görsel olarak canınızı sıkabilir

    Boru Girişlerinde Çatlama:
     Corsair Serisi Sıvı Soğutmalar'da yaşanan sorunlar Güncel

     Corsair Serisi Sıvı Soğutmalar'da yaşanan sorunlar Güncel

     Corsair Serisi Sıvı Soğutmalar'da yaşanan sorunlar Güncel

     Corsair Serisi Sıvı Soğutmalar'da yaşanan sorunlar Güncel

    Ürün'de en çok sık rastlanan sorun bu.Boruların Radyatör ve blok girişlerindeki girişlerindeki çatlaklar ın sebeb olduğu şey ise içinden geçen sıvının devamlı olarak sıcak ve soğuk döngüsü yüzünden kullanılan aadi plastik sayesinde çatlıyor.Ancak bu çatlamalar sisteminizdeki sıvıyı sızdırcak,basınç değerlerini değiştirme gibi durumların olucağı anlamına gelmiyor.Boru girişlerinde kullanılan plastik kelepçeler sadece kozmetik olup ürünün performansını veya söz konusu sisteminizi tehtit etmez.Lakin bu sorun kullanıcı hatası olmayıp garanti dahilinde ürünü iade edebilir,değişiyim veya para iadesi olarak geri alabilirsiniz.
     Corsair Serisi Sıvı Soğutmalar'da yaşanan sorunlar Güncel Corsair Serisi Sıvı Soğutmalar'da yaşanan sorunlar Güncel







  • Merhabalar bende başımdan geçen h100 maceralarını anlatayım amacım markayı kötülemek değildir,burdaki arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum.
    1.h100üm aldım eve geldim kutuyu açtım radyatör ezik çıktı (sıfır jelatini üzerinde idi).Götürdüm 2.h100ümü aldım hemen 4-5 ay kullandıktan sonra pompa kendiliginden bozuldu iade edip 3.h100ümü aldım pompa sesi sorunu vardı onuda iade edip 4.h100ü aldım 5-6 ay kadar sonra birden 3 nolu fan kontrolcüsü bozuldu onuda iade edip yeni seri 5. h100i aldım,onun ömrüde fazla olmadı
    h100i için : çatlama resimlerindeki 3 resim bana ait 5 ayda bu hale geldi,sızdırmaz görsel amaçlı orda duruyor deniliyor o plastik kısım için fakat insan genedede güvenemiyor,ben ürünü iade edip para iadesi aldım.
    Baya talihsizlik oldu benim corsair sıvı sogutma macerem (16.02.2012- 03.12.2013 arası 5 ürün değiştirdim )
    Umarım corsair yeni ürünlerinde bu problemleri çözer.
    Son olarak şunu belirteyim bütün sogutucular kasayı takılıp kullanıldı hiçbir şekilde kurcalanmadı yani oluşan bütün problemler kronik fabrikasyon problemleridir nette aynı problemlere maruz kalmış bir sürü kullanıcı bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquana -- 10 Aralık 2013; 20:08:47 >




  • Benim başımdan geçenide ben paylaşayım;
    Ürünü takma sırasında pompa üzerindeki fan porlarındaki ince pinler eğildi bende diğer fan portuna taktım kendi hatamdan dolayı diye düşündüm macun yenilemek için diğer portu çıkartmak isterken fan portu komple elime geldi ve garantiye yolladım digital trend garanti dışı bıraktı ve hollandaya gönderip yeni h100i me kavuştum henüz kurulum yapmadım.
  • Plastik çatlaklar benim h80ide de mevcuttu.Lakin daha sonra çatlaklar birleşme kararı alıp tırnak buyuklugunde parcanın kopma noktasına gelince garantiye gönderdim.Led sorunuda mevcut koyu mavi led(acık değil mora yakın) yanıp yanmadığı belli değil o derece sönük yanıyor.Sonra eski performansından eser yok korozyon oluşmaya başladı diye düşünüyorum...
    Ürün tam 1 senesini doldurdu bu arada.Ben şahsen tavsiye etmiyorum.
  • 2 senedir h 70 kullanıyorum hiçbir sorun çıkartmadı şimdiye kadar h80-h100 deki ledli pompa çoğunlukla sorun çıkartıyor artı ve eksilerini düşünürsek corsairin eski pompaları bence daha iyi iş görüyor
  • Bende de bir sürü problem oluştu. Hatta sistemimdeki en problemli cihaz Corsair H80i.

    İlk önce radyatörün vida yuvaları komple yalama oldu. İnsan oraya sert bir vida çeperi yerleştirir ama yok. Azıcık sıkınca yalama oluyor.

    Daha sonra Corsair Link yazılımı cihazı görmedi. Belki anakarttan kaynaklı olabilir. Çünkü bazen görüyor, bazen görmüyor. Laptop'a Mini USB ile bağlayınca gördüğü için anakart kaynaklı sanırım.

    Hortumların girdiği yerler de çatlak durumda.

    Bütün bunlara ek olarak ürünün mavi ledi hiç çalışmıyor.

    Bütün bu sorunlar neticesinde üründen soğumuş durumdayım. Soğutma kitini değiştirirsem farklı marka alırım sanırım. Şu vida yuvaları ve çatlaklar yüzünden gönderince garanti dışı bırakacakları da kesin zaten.

    Düzenleme: Hortumlar da çok sert. Ben ilk başta hortum uçlarındaki çatlamanın nedeninin hortumların sert olması olduğunu düşünmüştüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 1 Mayıs 2014; 15:52:31 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.