Şimdi Ara

Corsair VS650 cızırtı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Corsair VS650 +80 güç kaynağı var sistemimde. Ve bu PSU'da ara sıra cızırtı sesleri duyuyorum. Örnek vermek gerekirse sessizken biranda cızırtı yapmaya başlıyor 2-3 saniye duruyor sonra tekrar 3-4 saniye cızırtı yapıyor bu böyle devam ediyor. Güç kablosunun takılı olan yerinden geliyor iç devrelerden değil sanırım. Daha yeni bu ayın 4'ünde aldım ürünü. Vatan'a gidip iade etmek istiyorum ancak orda denediklerinde cızırtı cıkmayacak gibi geliyor. Zaten cızırtı sesi sürekli çıkmıyo dediğim gibi gün içinde belirli bir aralıkta çıkıyor.

    Geçen gün Çamaşır makinesin çalıştırdığımda cızırtının yine çıktıgını farkettim. Çamasır makinesini takmadan önce yoktu cızırtı sesi. Çamasır makinesini kapattığımda ise ses kesildi. Elektrik hatlarında sorun mu var anlayamadım. Çözüm olarak akım korumaşı priz almayı düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisingSun123 -- 11 Ağustos 2016; 11:41:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vs650lilerde vardı böyle bir sorun yanlış hatırlamıyorsam değiştirdiğinizde aynı fiyata neredeyse seasonic s12 620w var onu alın kullananı çok memmun 80+ bronz sertifikalı.
  • İade edebilirsem büyü ihtimal kupon verecekler. Üstüne para ekleyip daha iyi bişey alabilirim. Ancak dediğim gibi bu olay belirli aralıkta oluyor. Çamasır makinesi olayınıda anlattım. Sorun cıkartır mı bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tech guru Siz de bakabilir misiniz acaba? Garanti konusuna uzarsa bu konu ilk olarak sizinle iletişime girmek istiyorum. Ve bu cızırtı sorunu bir problem yasatırmı? VS serilerinde ne gibi korumalar var? Sorun olduğunda sadece PSU mu yanar yoksa anakarta falan bulaşabilir mi? Yeni nesil PSU'lar kendini imha ediyomuş diye biliyorum ancak yinede size sorma gereği duydum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam korumalar için detaylı açıp bakmak lazım ama şunu diyeyim. VS650 en kalitesiz üretilmiş seridir.

    EDIT: Ben de VS650 kullanıyorum belirteyim, fırsat olunca elden çıkarıp daha yüksek kalite bir şeye geçeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexcore -- 11 Ağustos 2016; 19:28:28 >
  • Corsair VS 650'de

    Over-voltage (Aşırı Gerilim), under-voltage (Düşük Gerilim), over-current (Aşırı Akım), and short circuit (Kısa Devre) protection provide maximum safety for your critical system components.

    Korumaları var.

    Yüksek veya düşük gerilim yada kısa devre olduğunda psu direk kendini kapatır. diğer sistem bileşenlerine zarar gelmesini engeller ama bu korumalarında bir sınırı var tabiki sisteminizi mutlak akım korumalı priz veya ups ile kullanmakta çok fayda var.

    bu sorun coil whine gibi geldi ama sürekli olmaması ve başka bir elektronik bir cihazı fişe takınca oluşması elektrik altyapısından kaynaklanabileceğini gösteriyor gibi, başka bir sistemde psu'yu deneme şansınız varsa herşey belli olur. yada bilgisayarcıya götürüp test ettirin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.