Şimdi Ara

Corsair VS650 Gürültü Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıktada belirttiğim gibi güç kaynağı sürekli olarak yükteymiş gibi yüksek hava ve rolantide çalışan arabanın piston sesi gibi gürültü yapıyor. İşin komik yanı kasanın durduğu masayı duvara doğru ayağımla iteklediğimde sesin durduğunu farkettim. Kasada Corsair Spec-2. Sanırım balans problemi var ama evde garantisine zarar vermeden ne yapabilirim bilemiyorum. Keza garantiye gittiğinde geri günlerce gelmiyor.
    Garantiye gönderirsemde sadece güç kaynağınımı, yoksa ikisini birliktemi göndericeğim bilmiyorum..

    Ayrıca bu forumda Corsair'in yetkilisi olduğunuda duydum. Forumda yeni olduğum için nasıl etiketleneceği hakkında fikrim yok.Biri etiketler ise çok memnun olurum.

    Ayrıca güç kaynağı daha 3 aylık olduğunuda dipnot olarak geçeyim.

    VS serisi sesli, garantilerde süründürür alma demişlerdi fakat dinlemedik, al şimdi başa bela....







  • Bak millet sana alma demiş ne güzel... Niye dinlemedin onları
    Corsair, güç kaynağı üretmiyor zaten; ona buna üretim yaptırıp kendi markasını basıyor. (fason yani)
    Tabi, bu demek değildir ki; Corsair marka güç kaynakları kötüdür... Çeşitli firmalara üretim yaptırdığı için belli bir standardı olmaz. Bazı modeller çok iyiyken, bazıları vasat, bazıları problemli de olabilir.

    Kasanın masasını duvara doğru ittirince sesin kesilmesi de ilginç gerçekten
    PSU'nun kasaya, ya da kasanın masaya, ya da masanın yere basan ayaklarında iyi oturmama durumu olabilir ve bu durum titreşime neden oluyor olabilir. Bunları kontrol edip elden geçirmenizde yarar olabilir.
    Ancak sürekli yüksek hava üflüyor demeniz pek hoş olmayan bir durum olduğunu gösteriyor kanımca. Bu bir problem işareti olabilir. Teknik bir problem yoksa fanı değiştirmek çözüm olabilir ama PSU'yu açmak garantiyi bitirir.
    Geçici olarak kullanabileceğiniz bir PSU varsa (ya da edinirseniz) en iyisi garantiye göndermek bence.




  • VS serisi ne zamandan beri kötüleniyor oldu? Ben 2 sene önce sistem toplarken millet köpek gibi VS serisi önerip duruyordu 3.000-3.500 TL bandında sistem toplayanlara. Keşke bana da "alma" deselerdi forumda o kadar araştırdım millet bunu önerip duruyordu. Gerçekten anlamıyorum neden millet fikir değiştiriyor, takım tutar gibi. Ha ben memnun muyum ben de çok memnun değilim ama sizin söylediğiniz gibi de rahatsız edici bir durum yaşamadım pek, yaşamıyorum da. Bende de Spec-2 kasa var, ben daha çok kasanın malzeme kalitesini beğenmedim pek, yan kapak tam oturmuyor falan, kapağı tutan vidalar daha aldığımda 1 hafta olmadan 2-3 kere açıp kapayınca yalama oldu falan filan ...
  • VS650 almayın arkadaşlar!
    3-4 tane kişide aynı ses problemi oldu. Powerın üstüne 1-2 kere pat pat vurunca ses bir süreliğine kesiliyor ama bir süre sonra yine aynı gıcık sesi yapmaya devam ediyor.
    Tercih olarak bundan daha kaliteli olan FSP 700W Hydro serisi düşünülebilir.
  • Merhaba,

    Ürünü isterseniz satına almış olduğunuz mağaza üzerinden isterseniz kutusundan çıkan garanti belgesinde yer alan iletişim bilgileri bulunan distribütörümüze direk olarak ulaşıp ürünün kontrol edilmesi için gönderebilirsiniz.

    Ürününüz teknik servise gelip detaylı bir şekilde incelendikten sonra eğer problem tespit edilirse garanti kapsamından gereken işlemler gerçekleştirilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech guru -- 17 Nisan 2017; 13:42:44 >
  • Uzun zamandır foruma giremediğimden ötürü gelen mesaj ve cevaplara maalesef geri dönüş yapamadım. İlgilenen herkese sonsuz şükranlarımı sunarım efenim.

    Ürünün şuan ki durumuna gelirsek, el mahkum ürünü servise gönderdim ve 12. iş gününde ''birebir değişim'' ile sıfır ürün elime ulaştı.

    Sıfır ürünü taktım ve 1-2 saat kullandıktan sonra inanılmaz sesler çıkarmaya başladı.

    Servise o süreçte kanıt niteliğinde videolar göndermiştim. Linklerinide buraya bırakayım. Herkes izlesin ve VS serisinden ibret alsın.

    İlk etapta :https://www.youtube.com/watch?v=9OFpK_3-EFs
    Burada sanırım çıldırıyor :https://www.youtube.com/watch?v=XY5A1Xsxje4

    Tekrar mecburi olarak servise gönderdim ve 15 gün daha bekledim.
    Servise buradan eğer görüyorlar ise sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
    Aynı üründen 2 kez üst üste problem yaşadığımdan ötürü insiyatif kullanarak, ''Cooler MasterWatt 700W'' Psu gönderdiler.

    Ve boşa giden 2 ay sonucunda stabil sessiz ve sakin bir şekilde sistemimi kullanmaya başladım.

    Bir daha Corsair mi ?

    ASLA !!!!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.