Şimdi Ara

Covid oldum , hayatımın en kötü günlerini yaşıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Dostum ben 10+ yıldır hiç hasta olmuyorum ki :) Modern Tıp adı altında yapılan üçkağıtçılığı bilmediğim 20'li yaşlarımda bir kez grip oldum, sigara da içiyordum o kimileyin başı vuruyor baş ağrısı yapıyordu. Bilgisiz dönemimdi. O dönemleri çooktan aştım. Artık istesem de başım ağrımıyor, enerjim azalmıyor. Hem fiziksel hem zihinsel pozitif enerji yüklü biriyim. Ne hastalığı, Ne Coronası :) Aşı konusunda aynı düşüncedeyiz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bekara karı boşamak kolaydır diye bir atasözümüz vardır :) Umarım olmazsınız ama olduğunuz zaman gelip tekrar fikirlerinizi belirtirseniz seviniriz. Çünkü çoğu kişi böyle söylüyor, ama inanılmaz farkları var emin olabilirsiniz.


    İnsan grip olur bunu hisseder,buna bağlı baş ağrısı, eklem ağrısı olabilir. Bu öyle bir şey ki grip semptomun yok ama bel ağrın var, nefes alamıyorsun ve müthiş halsizliğin var. Enteresan ve lanet bir hastalık.

  • Pegasus ! kullanıcısına yanıt
    Dostum, ne ilgisi var dememen için küçük bir intro ileteceğim:

    INTRO:

    5-6 yıl önce saçma bi gerekçeyle PayPal yasaklandığında ben bunun planlı birşey olduğunu söylediğimde "ilgisi yok, PayPal Türkiye'de vergi ödemedgi için yasaklandı, vergi ödemeye başladığı an yasak kalkacak" dediler ben de "o hiç olmayacak Çin gibi, başka ülkelerden uzaklaştırılmış bir ekonomi oluşturmak isteniyor" seklinde o dönem için oldukça radikal bir yorum yapmıştım. TV'deki açıklamaları izleyen arkadaşlarım doğal olarak bunu anlayamadı. Dolar artmaya başladığında onun da aynı "ekonomik değişim" planı kapsamında olduğunu Merkez Bank girişimlerinin tümüyle göstermelik olduğunu, doların 20TL'ye dek gideceğini söyledim, TV'ye kilitlenmiş arkadaşlar doğal olarak onu da anlamadı. "Serbest Piyasa" öyküsü ile kafalanmış sekilde, doların geri döneceğini bekleye durdular. Çin devlet bakanları TR'ye ziyarete geldi, yatırım yapacağız dediğinde "bak Çin gibi bir ekonomik model planı,artık saklanmıyor, TV'de görüyorsun" dedim. Hala daha görmediler. Dolar düşecek, eski günlere döneceğiz diye düşündüler. Dün Cumhurbaşkanımız açıkladı "çin'den ucuz ülke olacagız" dedi, Bak C.başkanımız benim 5-6 yıl önce Paypal yasağında yaşadığım duyguyu seslendirdi, hala planın öykü olduğunu mu düşünürsun dedim. Bozuldu. Ulan bu planı ben yapmadım ki neden bana bozuluyorsun dedim. Ben yalnızca planı algılayıp, sana iletiyorum dedim.


    MESAJ (kısa)

    Covid bir plan. Bunu 2 yıl önce ilk cıktığında söyledim.

    Artık degerlendirmeyi sana bırakıyorum :) Sezinlediysen, kimsenin düşüncesine karışmıyorum. Örneğin sana "bak öyle düşünme, böyle düşün" demiyorum. Yaşadığım deneyimlerden anlatıyorum :) Saygıyla, sevgiyle :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi dilek dileyen yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    Bugün hastalığın 12 inci günü.

    Şuan tat ve koku alamamam devam ediyor. Tat ve koku alamamak çok kötü birşey.

    Ve ayrıca çok sık olmamak ile beraber öksürük de devam ediyor.

    Bunun haricinde diğer şeyler düzeldi.
    Çok fazla hareket edersem hemen yoruluyorum ve soğuk terler akıtıyorum.

    Bana göre Şuan en kötü şey Tat ve koku alamamak.

    İnşallah yakın zaman da geri gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle detaylı bir şekilde örnek vermen hoşuma gitti teşekkür ediyorum :)


    Bunun doğal bir virüs olmadığını, yapay bir durum olduğunu ben de hep söylüyorum ve öyle düşünüyorum haklısın. Ama işin bu kısmını sonraya bırakıp önceliğimiz olan can güvenliğine odaklanıyorum. Evet belki bir plan, ama önceliğimiz nasıl sağ çıkacağımız olmalı değil mi? :)


    Büyük ölçüde psikolojik olarak yıprandık. Aşıya çok çok temkinli yaklaştım,özellikle mRNA'ya. Covid konusunda aşı işe yarıyor buna lafım yok, ama iş bu kadar değil. Ekonomisi var, siyaseti var, piyasası var vs.. Şu an için sağlık konusunu öncelik olarak görüyorum.


    Açıklaman için de tekrar teşekkür ediyorum,kısmen hak veriyorum :)

  • berlin007 kullanıcısına yanıt

    Koku meselesini kafaya takmayın, bende 10 gün içerisinde ufak ufak gelmişti. Mutlaka gelir 10 olmaz 15 gün olur sıkıntı yapmayın.Geçmiş olsun

  • Pegasus ! kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Benim burada (konu dışı) bulunma nedenim, insanları tv & medyada yüzeyse görünenleri değil, altta yatan planlar, yol haritası üzerine bulguları iletmek.

    "Covid bir plan" yorumumu medyanın gösterdiği yönde yorumladın. "Covid bir plan" derken, örneğin şu anki mRNA aşıları 20+ yıl önce, 1980'ler 90'lar boyunca geliştirildi üretildi denendi; bunun belgeleri varken sen Covid konusunda mRNA aşı işe yarıyor diyorsun :)

    sağlık konusunu öncelik olarak görüyorum diyorsun. Sağlık doğal olarak benim için de öncelik. Ancak burada değindiğim gerçek sağlık, medyada bi Covid yaygarası koparak, pilot bölge seçilen hastanelerde entübe takılı kişiler gösterilerek "bakın ölümle pençeleşiyorsunuz" diye korkutularak ancak aşı olursanız ölümden kurtulursunuz diye dayatılan hükümet ajandalı sağlık değil :)

    "Covid bir plan" konusunda öylesine (onlarca belki yüzlerce başka bilgiden yalnızca) bir bilgi daha: Alman avukat doktor Reiner Füllmich (kendisinin Almanya'da 5+ avukatın çalıştığı avukatlık bürosu var) "AB'de emeklilik kasası boşaldı, emeklilere maaşları ödenemeyecek durumda, Covid ile sayesinde bastırdıkları için bu durum skandal olmadı" diyor. Ekonomi ile pestili çıkarılan insanları, "can korkusu" ile bir gecede cıkan kanunlarla bastırmak... Bir taşla iki kuş. Bu planları hazırlayanlar arka planda ekonomiyi de yönetiyor. TV'deki politikacı takımı, yalnızca ekonomik uygulamaları halka açıklıyor, onlar bu planları hazırlamıyor ki nitekim böylesi planları hazırlayacak çapta bile değiller. En son hazine & ekonomiden sorumlu gelen yeni bakana bi bak. öyle tipi ben bizim sitede kapıcı olarak dahi çalıştırmam :)

    Yorumlar uzadıkça uzar. dün akşam annemim açtığı TV'de gördüm, "evlenecek çiftlere SMA testi zorunlu" diye bi haber. "PCR testi zorunlu" dan sonra... SMA nedir, can güvenliği ile mi ilgili. gitmeden son yorum: Küresel Isınma yaygarası da yavaş yavaş veriliyor. Karbon vergisi, karbon yasakları, karbon salınımı ile ilgili yasaklar... Örneğin atıyorum günde 1 saatten fazla otomobilini kullanmak yasak, neden cunku karbon salıyorsun :) Bunun en ekstrem noktası "Soluk alıp verdikçe karbon salıyorsun, küresel ısınma yapıyorsun" dur. covid olayında can güvenliği, küresel ısınma olayında dünya güvenliği :) Bu süreçte sana düşünmek, sorgulamak, hele ki yargıya varmak payını bırakmıyorlar "sus, sen devletten daha iyi mi bileceksin, can güvenliğini sen kendin mi sağlayacaksın" :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kısmen katıldığımı söylemiştim hocam, bazı yerlerde yanılıyorsunuz. Pilot hastanelerde yoğun bakım ünitelerinin servis edildiğini söylüyorsunuz. Tamamen yanlış. Çevrenizde hiç sağlıkçı yok mu, veya hiç mi duymadınız çevrenizde bu tarz ağır sıkıntı yaşayanları? Ben çok duydum.İşin de içerisinde sayılırım merak da edip sorgularım, kurcalarım. Keşşşke sizin söylediğiniz gibi olsa her şey, keşşşke tüm entübeler medyanın korkutmaya dayalı planları olsa. Keşke :)

  • Pegasus ! kullanıcısına yanıt
    Dostum, Türkiye de adı herkesce bilinen bir hastaneler zincirinin cok işlek bir yerde büyük bir şubesinin önünden geçiyorum işe gidip gelirken. Pandeminin 75.000 vakalar ile rekor kırdığı dönemde o hastanenin önü her dönemdeki gibi sakindi :) Bu bir örnekti. O dönemde Amerika da TV'de gırtlak dolu denilen hastanelere gidip içinin boş olduğunu gösteren videolar var.

    TV & medya üzerinden kafalama konusu için 9/11 olayı yeterli esasında. Aluminyum çatıdan oluşan Boeing çelik gökdelenin içine eksiksiz tümüyle girebilir mi ? Bu soruyu yanıtlayın :) Boeing gökdelen içine tümüyle giremez diyorsan, medyanın kandırdığını onaylamış olursun. 9/11 de ki medya da aynı Covid'deki de aynı. Yok, Boeing gökdelen içine tümüyle girebilir diyorsan o durumda hic konuşmayalım bile .)

    "tüm entübeler medyanın korkutması olsa keşke" demişsin. Benim hiçbi arkadaş tanıdık yakınım covid diye bişeyden bırak entübe olmayı hastalanmadı bile. Aşı olduktan sonra ölen 3 tanıdığım oldu ancak. Aşıların yan etkileri üzerine Covid öncesi dönemde yapılmış birçok çalışma var. Çalışmaların yüzlercesi NIH.gov (Amerikan devlet kuruluşu) da yayınlanmış durumda. Çalışmalardan kısa bir özet iletsem aşıdan arkana bakmadan kaçarsın. O çalışmaların yalnızca 2-3 'ünü bu forumda konusunu açtım. Hadi bil, sonra ne oldu ? Konu silindi :) Sezinlediysen, dediğin şeyler, düşüncelerini yadsımadım. "Öyle düşünme, böyle düşün" türünde yorum yapmadım. Yaşananları ilettim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam doğrudur, evet demek ki bu dönemde çevrenizden bu tarz problemleri yaşayan olmamış. Anlıyorum. Bu da düşüncelerinizin doğru olduğunu düşünmenize yol açmış, bunu da anlıyorum. Ama benim çevremde sıkıntılı atlatanlar oldu, entübe olanlar ve yakınen tanıdığım kişilerden hayatını kaybedenler oldu. Ha tabi atlatanlar da oldu. Birebir çok sağlıkçıyla da kritiğini yapmışızdır. Maalesef düşündüğünüz gibi değil hiç bir şey. öyle olmasını gerçekten çok isterdim, "keşşşşke" dememin sebebi budur. Keşke öyle olsa. Yalnızca medya ile yetinmem, gerçek yaşam öyküleri bunlar :)

  • Pegasus ! kullanıcısına yanıt
    Ben düşüncelerimin doğru olduğunu düşünüyorum demedim ki. Yalnızca çevremde direkt tanıdıklarım arasında kimse ne covid oldu, hele ki entübe hiç olmadı dedim :)

    Soruyu yanıtlamadınız bu arada: 9/11 olayında Boeing 767 çelik gökdeleni delip tümüyle içine girdi. O gerçek mi yoksa TV oyunu mu :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Deme ya...Gripten cok değişik bir grip demek? Çok korktum şimdi bak :)

    Yalnız mesajında çelişki var. Hem coronaga cok değişik cok ağır bi hastalık diyorsun hem de tedbirleri kısıtlamalarının cok ağır olmasına karşı çıkıyorum diyosun :) Coronaga ağır bi hastalıksa, tedbiri de ağır olacak bunun.

    Ağır tedbirleri de seveceksin :) Aşını da olacaksın. Cunku bu Coronaga aciiip ağır bi hastalık :)

    Hem öyle, hem böyle. Yok öyle )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısıtlamaların ağır olmasına karşıyım demiyorum, hatta bu konu mu hatırlamıyorum ama konunun birinde aşısızlara olan kısıtlamaların doğru olduğunu dile getirdim :) Evet enteresan bir hastalık. Kısıtlamalar da oldu, doğru ve yerinde. Aşımı da oldum.


    Sorunun cevabı kısmına gelirsek; realist düşünmeyi ve realist sorularla muhattap olmayı seviyorum. Konu bu kadar ciddiyken yok demir gökdelen, yok bilmem ne.. Hiç gerek yok böyle şeylere.. :)


    İlk cümleye gelirsek ; korkun demiyorum ama bir gün yakın çevrenizden biri veya siz bu tatsız durumlara gelirseniz insanları daha iyi anlarsınız. Fırsatınız olursa gelir bizi de engin bilgilerinizle aydınlatırsınız.

  • Iki seyin ayrimina varamiyorsun. Rambo savastan korksa Rambo olmazdi. Corona var diye demokrasi cignenmemeli biz bunu elestiriyoruz. Corona basit bir hastalik degil, bunu hem kendi gozlemlerimle hemde yakinimdakilerden gordum ve biliyorum. Buna ragmen antidemokratik uygulamalara karsiyiz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Hocam şunu anladım ki şu atasözü çok doğru ; bekara karı boşamak kolay.


    İnsanlara ne kadar dil dökersen dök kendi başlarına gelmediği sürece ciddiyeti anlamayacaklar. Bazı insanlar ne yazık ki böyle :)

  • Allah şifa versin bol bol su iç yemek ye iştahın olmasa bile zorla kendini yinede ye ve iç

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hem Corona basit bir hastalik degil diyorsun hem de hükümetlerin Coronaya karşı başlattığı antidemokratik uygulamalarına karsiyiz diyorsun.

    Ancak Corona öyküsünün temel repliği şöyle birşey:

    Böyle feciii bi hastalık öyle feciii bi virüs ki, mutasyon yapıp duruyor, varyant serisi cıkarıyor. Bu illet insanları özgür bırarak, demokratik yollarla gitmez. Sıkıyönetim, yasaklar, kanunlarla gider.

    Temel replik bu. Coronanın basit olmayan, cok ölümcül öldürmese de sakat bırakan bişey olduğunu söylemen bu replik takımının üyesi olduğunu gösterir. Eh o durumda o replikçilerin uygulamalarına da ses cıkarmayacaksın :)

    Seninki "ben müslümanım ancak 5 vakit namaz uygulaması olmaz" demek gibi bişey. Öylesine düşündüm, şimdi. Hızlı bir benzetmeydi bu ancak durumun onun gibi :) Müslümanım diyen biri 5 vakti sevmeli, övmeli. Yadırgamamalı. Takımını iyi seç. Seçtiğin takıma göre konuş. Çelişkili olma tutarlı ol. Yav nitekim bu Covid yaygarasında ben en cok Reyizcileri seviyorum cunku tutarlılar. Adam "Reyiz istesin 20 doz aşı olurum" diyor. Onları keyifle dinliyorum. Cunku hem tutarlı hem eğlendiricile :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Er gec yakalanmayan kimse kalmayacak, anlattiklarimi tecrube edeceksin zaten. Her hastalik her bunyeye degisik etki eder. Corona semptomlari bilindik hastalik semptomlari gibi tutarli degil, bir iyiyken birden kotulesme oluyor ve belirtiler ve yasanan his cok baska. Sana dilimiz dondugunce o hisleri anlatmaya calistik ne
    varki hisleri kelimelerle me kadar anlatirsan anlat, hissedildigindeki kadar anlatici olamaz.

    Hastalik gectikten sonrada uzun sure insan uzerinde etkileri kalabiliyor ben zor mefes alan benekler gordum bu hastaliktan dolayi.

    Namaz benzetmen olmamis, olduruculugu hastaligin yuksek degil ama etkisi bir aya dek sirebiliyor. Bu sebeple insanlarin yuzlerce yillik demokrasi kazanimlari bir virus icin ayaklar altina alinmamalidir. Senin zihin yapina gore gerektigi vakit milli iradeye her zaman darbe yapilabilir sonucu cikiyor, sende burda tutarli degilsin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hmm er geç yakalanacağım demek :) sanrılardan kurtulamamışsınız :) az bilgiye karşılık cok halisülasyon yüklenmişsiniz :)

    Durun sizin şu covid'i Caps ile de yorumlayalım :) Sözler yetmiyor cunku :)

    Covid oldum , hayatımın en kötü günlerini yaşıyorum.


    @Kütahyalı 77



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 6 Aralık 2021; 20:45:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.