Şimdi Ara

Cowon Eh-2 Hibrit Kulakiçi Kulaklık İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Öncelikle incelemeyi olabildiğince kısa tutmaya çalışacağımı belirterek başlamak isterim. Sonrasında da ürünü inceleme için gönderen Selçuk bey’ e ( Fastfalcon ) teşekkürlerimi sunarım.


    COWON EH2

     Cowon Eh-2 Hibrit Kulakiçi Kulaklık İncelemesi

     Cowon Eh-2 Hibrit Kulakiçi Kulaklık İncelemesi




    Kutu İçeriği :

    1) Cowon EH2 earphone
    2) Boyun askısı
    3) Fermuarlı Kutu
    4) Temizleme aparatı
    5) Silikon eartips ( SS, S , M , L )
    6) Silikon eartips Noise Isolations ( SS, S , M ,L)
    7) Foam tip eartips ( 1 takım )
    8- 6,3 mm Stereo Adapter
    9 - Kullanma Kılavuzu


    Teknik Özellikler;

    Driver Unit : Balanced Armature Driver + Dynamic Driver
    Impedance : 32Ω
    Rated Power : 3mW
    Max Power : 100mW
    Sensitivity : 105dB
    Frequency Response : 20Hz ~ 22,000Hz
    Plug : 3.5mm & 3P, 24K Gold-plated Stereo Plug
    Cord : 1.2M, Braided & Balanced Type



    YAPI:

    Öncelikle Kutu içeriğini çok beğendiğimi belirteyim. Bunun 4-5 katı fiyatına satılan kulaklıkların çoğunda olmayan içerik zenginliği mevcut ve uçlar kalite olarak en üst seviyede. Bu konu da çok beğendim ürünü.

    Kablo fotoğraflardan da görüldüğü gibi Y-ayrımına kadar tekstil kaplama. Bu kaplama hissiyat olarak sağlamlık verse de, mikrofonik etkiyi arttırıp kablonun daha kolay karışmasına yol açabiliyor. Kablo orta sertlikte ve pek sorun çıkaracakmış gibi durmuyor. Jak’ da yine fotoğraflardan görüleceği üzere I şeklinde ve sağlam görünüyor. Yalnız jak’ ın üzerindeki plaka pek sağlam görünmüyor ki kullanıma veya ürüne herhangi zararı veya faydası yok zaten. Tamamen kozmetik bir aparat kendisi.

    Kasa paslanmaz çelikten imal edilmiş ve hatta dökme demir sağlamlığında diyebilirim. Bu kasaya zarar verecek bir insan evladı yoktur tahminimce. Kasanın sağlamlığı olabilecek en üst sevideyken ağırlıktan feragat edilmiş haliyle. Ancak kulağınıza oturttuktan sonra kasanın ağırlığın hiçbir önemi yok önemli olan kulağınıza oturtabilmeniz. Şöyle ki; Kulaklığı ilk birkaç saat kulağımda tutamadım devamlı bir rahatsızlık ve kulağa tam oturmama sıkıntısı yaşadım. Hatta kısa süreli denemelerde bulunan arkadaşların bazıları da aynı sıkıntıdan bahsetti. Ancak ben kulağıma aşağıdan yukarıya doğru ittirdiğimde tabiri caizse cuk diye oturdu. Kısaca en azından konfor yönünden problemsiz bir ürün oldu benim için. Tabi bir pfe 232 rahatlığı da beklenmemeli.



     Cowon Eh-2 Hibrit Kulakiçi Kulaklık İncelemesi




    SES:


    Kullanılan Ekipman:

    iPod Classic 7g & Algorhythm Solo-R & Alo Rx MkII
    iBasso Dx100
    iPhone 5s



    Öncelikle şunu belirtmekte fayda var bu kulaklık hem fiyat bandı olarak hem de hibrit yapısı gereği karşılaştırmaya girmeli. Ancak elimde bu seviyede karşılaştırma yapacak ürün olmadığı için genel bir yorumlama yapacağım. Bu yüzden ne kadar anlaşılabilir bir inceleme olur bilemiyorum ancak çoklu karşılaştırma için bir arkadaşımız ürünü beklemekte, eğer bir terslik olmazsa rakipleri ile karşılaştırmaya gireceğini de belirtmek isterim.

    Kulaklık kaynak seçiyor mu? Evet seçiyor, çok net cevap olarak da nispeten sakin çalan cihazlarla eşleştirilmeli. iPhone 5s’de ses bazen agresifliğin sınırlarını zorlasa da dx100 veya Clas-r Alo rx mkII’li sistemde çok daha iyi sonuç verdi Eh-2. Burn-in öncesi karakterinden bahsetmem gerekirse de; Mid’leri geride daha doğrusu V şekilli bir karaktere sahip bir üründü. Basları dinamik sürücünün üretmesinden mütevellit bas bölgesinde burn-in ‘in ciddi katkılarını sezdim. Kulaklık yandıkça baslar daha net ve daha kontrollü oldu. Ayrıca yandıkça bas miktarında azalma da gerçekleşti.


    Kulaklığın genel ses karakteri hibrit yapıdan ciddi anlamda etkileniyor. Daha açık bir dille kayıt da yoğun bir bas yoksa çok net olarak karakteri parlak. Ancak yoğun bas varsa basların öne alarak parlaklığı ciddi anlamda törpülüyor diyebilirim. Ama genel karakteri tek bir cümle ile tarif edersek bu yine parlak olacaktır. Mid’leri geride olmadığı halde kesinlikle havadar bir sunumdan da bahsedebiliriz.


    Bas:

    Alt frekansların durduğu yeri çok başarılı buldum, ne çok ne de az denebilir. Diğer frekanslara tacizi yok denecek kadar az. Ancak genelde elektronik tabanlı müzik yapan albümler dinleyen biri için hiçte az değil. Yeri geldiğinde gümbür gümbür bir sunumla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Hibrit yapı burada artısını gösteriyor gerçekten eğer bu karakterdeki bir kulaklıkta alt frekanslar için dinamik sürücü kullanılmasaydı dinlenmeyecek kadar saldırgan bir sunumla karşı karşıya kalabilirdik. Basları dinamik sürücü işliyor ama baslar kontrollü ve tok. Bir miktar sert bulmakla beraber kontrolünü beğendiğimi belirtmek isterim. Derine inmede de başarılı bulduğumu belirteyim. Detay yeterli seviye de olsa da daha detaylı bir bas sunumu gerçekleştirebilirdi.

    Baslar ne kadar tok ve kontrollü olsa da alt frekanslardaki ayrım daha iyi olabilirdi. Daha açık bir dille örneğin sub bas, mid bas ile karışabiliyor. Tabi bu durum kulağınıza takınca fark edeceğiniz kadar belli değil. Eğer inceleme için 15 saniyelik bir bölümü 80 defa arka arkaya dinliyorsanız fark edebilirsiniz tabi J Hibrit demişken belki de en güzel yanı basları tenekemsi ( nasıl bir tabirse artık )değil. Yumuşak bir sunuma sahip olmasa da çoğu armatür kulaklıkta yaşanan teneke bası duymamak beni mutlu etti açıkçası. Özellikle yapay baslarda çok başarılı buldum ben bu aleti.

    Mid basları daha alt baslara göre daha kontrollü ve daha dar bir sunumda. Vurup geçme tabirini rahatlıkla kullanabilirim. Mid baslar altlara göre daha gövdesiz ve daha açık bir tonda yansıyor kulaklara. Boğulma, mid bas kamburu veya diğer frekansları tacizden bahsedemem. Eksi puan olarak da daha koyu bir tonda ve daha gövdeli olması gerektiğini düşünmekteyim.



    Mid

    Midler için ilk ve en önemli yorumum parlak ve gövdesiz olacaktır. Detaya inersek, Vokaller genele hitap edecek bir yerde daha doğrusu uzak veya yakın değil. Eksi puan ise dokusuz biraz fazla soğuk bir renkteler. Enstrümanlar ise parlak ve cılız bir sunumla kulaklarımızı gelmekte. Zaman zaman metalik havaya bürünme ve agresiflik mevcut. Mid sunumu temiz ve berrak denebilir. Ancak mid sunumunun en başarılı noktası geride veya önde olmamasıdır bence. Parlak karakterinden dolayı da detaylı hissettirmesi bu fiyat seviyesindeki bir ürün için çok başarılı bence. Kısaca armatürler klasik karakterlerini fazlasıyla yansıtıyorlar Cowon eh-2 ‘de. Analitik severlerin genelde başarılı bulacağını düşünmekteyim mid’lerini.

    Üst midler ise kulaklığın en başarısız olduğu yeri bence. Tonlamanın fazlasıyla açıldığı doğallıktan uzak agresifliğin tavan yaptığı yer burası. Ancak üstüne basa basa söylemek gerekli, parlak ve agresif karakter seven biri olarak bu kulaklığa aşık olabilir. Misal Pfe ve Brainwavz b2 severler bu kulaklığı kesinlikle dinlemeli diyorum.



    Tiz

    Öncelikle tizleri beğendiğimi belirtmek isterim. Özellikle karakterine alıştıktan sonra açık karakterden de dolayı detaylı hissiyatı vermesi çok güzel. Çözünürlük olarak da fiyat bandında yine çok iyi iş çıkarıyor. Tizler yeteri kadar hatta fazlasıyla uzayabilirken iyi kayıtlarda karışma yok denebilir. Tizler için şıkır şıkır tabirini kullanabilirim. Hız bakımından da çok iyi sonuçlar aldım. Eksi nokta olarak da tizlerin biraz sert kaldığını da belirteyim. Tabi sertlik bir Sennheiser cx300 vb. bir kulaklıkla kıyaslanmayacak kadar da başarılılar sertlik konusunda. Benim tercihim 1 tık geride olsalardı daha iyi olurdu ancak bu kadar tiz alabilmeyi isteyen birçok kişi de tanıyorum açıkçası. Genel itibari ile üst midler ile birlikte tizler kulaklığın en baskın noktası diyebilirim.


    DİĞER;

    Enstrüman ayrımını da yine fiyatını göz önüne aldığımda beğendimi belirteyim. Üst düzey bir ayrım olmasa da karışma yapışma gibi konulardan bahsedemem. Yüksek seste enstrüman ayrımının kötüleştiğini de ekleyeyim ancak zaten çoğu kulaklık için geçerli bir durum bu. Sahnenin ağırlığı genişliğinde, geniş sahne mid’lerin baskın olmaması üstlerin baskınlığıyla kolay fark edilebiliyor. Sahne derinlemesine ve çaprazlamasına kabul edilebilir seviyelerde olsa da hissiyatı çok iyi diyebilirim.


     Cowon Eh-2 Hibrit Kulakiçi Kulaklık İncelemesi




    Cowon Eh2 & Earsonics Sm3v1 (Filtresiz)

    Kulaklığın sesini daha kolay tahayyül edebilmeniz için hazır elimde Earsonics Sm3 varken onunla da kısa bir karşılaştırma eklemek istedim. Tabi bu kısa karşılaştırmada Sm3’ün 100-150$ daha yüksek fiyatla satıldığını unutmamak gerekir.

    Genel karakterleri birbirine zıt değil ikisi içinde soğuk ve sert sunumdan bahsedilebilir. İkisi de tını da başarısız, doğal bir sunum gerçekleştirmiyorlar çok net olarak. Eh2’nin daha temiz ve parlak, Sm3 ise daha grenli bir sunum ortaya koyuyor. Sm3’ün net fark attığı nokta ise sahnesi, 3boyutlu sahne çok rahat fark ediliyor özellikle sahne derinlemesine çok iyi eh2’ye göre. Yüksek seste 2 üründe işleri karıştırıyorken sm3’ün altları, Eh2’ninde üst midleri yorucu olabiliyorlar. Detay enstrüman ayrımı gibi konularda da Sm3’ü daha başarılı buldum.


    Kısaca frekans bantlarından bahsetmem gerekirse ;

    Baslardaki en önemli fark doğallık ve yumuşaklık. Eh2 dinamik sürücüden aldığı güçle Sm3’ü eziyor desem abartmış olmam herhalde. Sm3 daha soğuk bir yapıda ve daha sert bir bas sunumuna sahip. Eh2’nin uzaması derine inmesi daha başarılı. Sm3 daha sert bir bas sunumu gerçekleştirse de kontrol açısından pek bir fark yok. Sm3’ün altlarının daha çamurlu geldiğini de ekleyeyim.
    Mid bandında ise tam tersi bir sonuç çıkıyor. Sm3 bu noktada çok iyi iş çıkarıyor. Sm3’ün vokalleri daha yakın ve daha agresif. Ancak asıl fark sunumda, sm3 gövdeli ve yakın midleri ile çok iyi iş çıkarırken, temiz bir sunum yapan Eh2 bu konuda sm3’ün gerisinde kalıyor. Sm3 detay ve çözünürlük olarak da daha başarılı.
    Üstlerden bahsedecek olursak da, Sm3’ün tek artısı daha az yorucu bir tiz sunumu yapmasıdır. Eh2’den sonra dikkat çeken ilk yer sm3’ün tizlerinin bir miktar perdeli ve geride kalmasıdır. Hız ve kontrol olarak da eh2’den daha iyi sonuç aldığımı da belirteyim.


    Sonuç olarak 200-230$’lık fiyatıyla parlak karakter sevenleri fazlasıyla memnun edeceğini düşündüğüm bir alet olmuş Eh2. Bu karakterdeki ürünlerde olmazsa olmazı karaktere alışmaktır. Bir başka deyişle kulağınızda 5 dk tutup bu aleti yorumlarsanız ciddi anlamda yanıltması kaçınılmazdır. Parlak tonlamasından dolayı klasik müzik haricinde çoğu türde iyi iş çıkardı diyebilirim. Olabildiğince kısa tutmaya çalıştım, sorunuz varsa seve seve yanıtlamaya çalışırım.

    Okuduğunuz için çok teşekkür eder, sevgi saygılarımı sunarım.


    Not: Sorularınızı lütfen konunun altından sorunuz. Özelden sorulan sorulara cevap verilmeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutech -- 20 Ocak 2014; 11:38:26 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.