Şimdi Ara

Crytek'in Zor Duruma Düşmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yani bazı gerizekalı arkadaşlar crytek batsın crytek ölsün yok böyle yok şöyle yok yerli şöyle dedi vs vs adamları düşma ettiler(vatan haini oldu)nerdeyse.Ben anlamıyorum ki ülkede bişey olmaz salak saçma adamlara oy verir.birşey yapan adamlarada lanet gözüyle bakarlar ama birşey yapılmıyo diye kıvranırlar.Bu bsc editörlerinde iş yok ki gamespot veya metacirtic yerliyi alaya aldılar diye onlar da alaya aldılar.adam haklıydı konssollar gelişmiyordu.şimdi adamlar mis gibi homefrontu sattılar halbuki izleseniz oynanışı adamlar yapmış dersiniz açık dünya oynanışlıydı ah ah.şimdi bi taraflarınıza kına yakın çünkü eğer crytek batarsa nah türkçe dublajlı oyun görürsünüz.Ki adamlar zarar etmelerine rağmen çıkardılar tüm oyunlarda dublaj vardı.Ama bizim milletin salaklığı hem iyilik yapanı arkasından vurmazlar mı?Ben crysis 3ü 200 liraya paşa paşa ps3 e aldım.ve pişman değilim multisini hala oynuyorum ara sıra.adamın demek istediği konsollar yetersiz masraf çıkarıyor diye!ama kimse anlamadı.daha ne diyim siz korsan oynadığınız için size batmıyo tabi ki.daha taleworlds bile dublajı bırak türkçe yazı yapmadı(türk firması dediğiniz var ya).Yazzcaklarım bu kadar lütfen okuyun...
    https://www.youtube.com/watch?v=tujh2fnATK4 buyrun bu da şahaser olan oyun belki dublajlı çıkcaktı sizin kafanıza ben!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbadoslu -- 1 Ağustos 2014; 23:37:12 >







  • Hocam ben anlamadım kime kızdığınızı, crytek eğer maddi olarak zor duruma düştüyse bunun 1 numaralı sorumlusu yine kendileridir, farcry, crysis gibi efsane oyunları yapmış bir firma, her yeni çıkardığı oyunda bir öncekinin gerisine düşüyor ve çıkardığı oyunlar teknoloji demosu olmaktan öteye gidemiyorsa burada hata yine crytekindir. Biz de istiyoruz tabi ki türkçe dublajlı aaa kalitesinde oyunlar ancak ryse gibi, crysis 3 gibi sıkıcı oyunları türkçe dublajlı oynayacağıma bastion gibi, papers please gibi, torchlight gibi düşük bütçeli fakat eğlenceli oyunları ingilizce oynarım daha iyi.

    Sonuç olarak crytek, tam olarak neye dönüştüğünün kendi de farkında, crytek adı teknoloji demosuna dönüşen sıkıcı oyunlarla anılmakta, kurtuluşu da f2p de arayacak olmaları ise onlar adına üzüldüğüm bir diğer konu, inşallah kendilerini toparlarlar da yeniden farcry ayarında keyifli fpsler üretirler.




  • sheriat kullanıcısına yanıt
    kardeşim video linkine baktın mı?ayrıca teknoloji demosu demişsin herkesin dilinde dolanmış teknoloji demosuda teknoloji demosu yok yani yabancılar demiyo böyle bir şey kendi bir yerinizden sallıyorsunuz.ayrıca yazdığım şeyi yine farklı bir yerinden algılamışsın.adamlar en kötüsü olsa bile desteğini vericeksin.o zaman yeni nesil türk yenilikçi cep telefonu alıyım ama sonynin galaxy s5 ini mi alıyım kalite her şey demek değildir.far cryıda az kişi aldığı için bide şirketi büyltmek için sattılar ubisofta.ama bilseler satmazlardı serinin tutcağını
  • Şu troll ü ciddiye alan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Itachi-san kullanıcısına yanıt
    oww fanboyumuzda gelmiş yandan çatma şakirt gel bakalım hoşgeldin otur soframıza
  • Itachi-san kullanıcısına yanıt
    Açıkçası fazla foruma takılmıyordum, arkadaşı da tanımıyordum ama üslubuna bakılırsa dediğiniz gibbi ciddiye alınacak biri değil.
  • Yazdıklarının bir kısmı doğru bir kısmı yanlış. Geçti Bor’un Pazarı Sür Eşeği Niğde’ye diye bir değim vardır. Crytek'in şu anki durumuna cuk oturuyor. Homefront ne kadar iyi olursa olsun oyunu yayımlayacak + bitirecek maddi ve manevi durumları yok şu an. Sebep ? Bundan önceki çıkardıkları saçma salak oyunlar. Crysis 2 her ne kadar pek beğenilmese de ben beğenmiştim. Sonu, hikayesi falan güzeldi yani. Ama sonraki Crysis 3 cidden kötüydü. Üstüne birde sırf para için (ben öyle düşünüyorum) F2P saçmalığına giriştiler. Ardında firmanın Xbox ile anlaşma kararı ve yapılan Ryse: Son of Rome isimli oyun var. Bu oyunu kimse beğenmedi neredeyse.

    Crytek kendi kuyusunu kazdı kısaca. Her ne kadar şu anki durumlarına üzülsem de ellerinde CryEngine gibi güçlü bir motor var. Hala yeni oyun yapacak güçlerinin olduğunu düşünüyorum ( Daha önce yapılmamış, devam oyunu olmayan yani. ) Yine Far Cry, Crysis gibi güzel bir oyun yaparlarsa toparlarlar.




  • Blue Dragon Ready kullanıcısına yanıt
    kardeşim motor sorun değil hatta motor dediğin oyun masrafının yüzde 5 i gibi bir şey önemli olan motor değil önemli olan fiziktir texture değil yani bu motorda o var.ayrıca fanboyluk yapmıyacağım crytek cidden çok hata yaptı ama benim kızdığım hani lanet edenler var ya yok dx 10 a oyun çıkarmadılar diye batsın vs diyenlere şimdi bi tarafınıza kına yakabilirsiniz diyorum..
  • Ben Crytek kötü firma dedim diye firma batacak öyle mi? İyi oldu Crytek'e. Kendi etti, kendi buldu. Darısı diğer firmaların başına.
  • Sanane la anten git kurtar cryteki ozaman bağış yap
  • Hiç bir firmanın batmasını istemem,Crytek mali açıdan zor dönemler geçiriyor bunun sebebi hem kendi hataları hemde büyük şansızlıklar.Hatta onların avukatı gibi olacağım ama büyük şansızlıklar onların yakasını bırakmadı.En baştan başlayalım Cevat Yerli yıllar öncesinden çabaladı stüdyosunu kurdu ve ilk oyunu FarCry çıkardı.Sonrasında Crysis muazzam grafikleri ile ve Nano Suit konsepti ile Crytek için çift altın yumurta oldu.Crysis'in o dönemde avantajları,pazarda tutulmasının ve kazandırmasının sebepleri şunlar.

    *Yüksek grafikler sayesinde donanım üreticilerinin desteğini aldı.
    *Open world oyun yapısı ile + puan aldı.
    *Nano suit konsepti o dönemde rakipsiz bir oyun yapısını sunuyordu.
    *Oyun karakterleri ve hikayesi iyi.

    Sonra Warhead çıktı,2 seride orman konseptinde devam etti,Cevat yerli orman havasından sıkılan tüketiciler için Crysis 2 şehre taşıdı,EA dağıtımcılığında Crysis 2 piyasaya sunuldu,fakat EA zaman konusunda acımasız davrandı mı bilinmez ama oyun konsollara göre ayarlandı,sonrasında DX11 paketi yayınlandı.En kötü şansızlıkları ise oyunun piyasaya sürülmeden korsana yenik düşmesi büyük darbe oldu Crytek için.Hatta en çok korsan indirme rekorunu kıran oyun olmuştu,bu şansızlık Crytek için o zamandan beri kötü çanların çalmasıydı,o zaman bunun sonun başlangıcı olduğunu biliyordum.Yüksek grafik işçiliği var Crysis serilerinde buda maliyetli bir oyun süreci demekti.Crysis 2 hikaye konusunda da beğenilmemişti,yada basit bulundu onu bilemem ama Crysis 2 ve Cryengine 3 de Crytek için pek getirisi olmadı oldu.Şimdi bunun sebeplerini maddeler halinde yazalım.

    *EA baskısı yüzünden kısa sürede oyunu piyasaya sürmekten dolay yapılan hatalar.
    *Piyasaya çıkmadan korsana yenik düşmesi.
    *Crytek Cryengine 3 rakipi UDK karşısında hala kapalı kutu gibiydi ve geliştiricilere pek esnek davranmıyordu.

    Crytek Crysis 2 den aldığı derslerden sonra daha iyi hikaye için kaliteli yönetmen ile anlaştı ve Crysis 3'ü daha iyi hikaye ile sunmak istedi.deavmı gelecek...




  • Crysis neden sıkıcı bir oyundu? Hikayesi yüzünden. Yani en azından benim beğenmediğim tek şey hikayeydi. Ilgi cekemiyordu. Oyun motorları kusursuz zaten. Oyunlar da çok pahalı. Şimdi bu sorunları iki adımda çözebiliriz. 1-) Oyuna sağlam, cidden uğraşıldığını hissettiren bir hikaye yazma. 2-) 50$ gibi bir fiyatla satmak.
    200 tl cidden çok pahalı ve insanı korsana yönlendiriyor. Far Cry 3 gibi bir oyun yapmamaları için bir engel yok gibi düşünüyorum.Hatta o gece ormanda dolaşırken gördüğümüz atmosfer kullanılarak bir korku oyunu bile yapılabilir. Tek ihtiyaçları kendini tekrar etmeyen, sağlam bir hikaye. Oynanış ve grafik konusunda bir sıkıntı yok ve yetenekli bir ekip olduğu da belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maul* kullanıcısına yanıt
    kardeşim sağlam çarptın.şuan yerlerdeyim crysis serisinin tüm oyunlarını aldım ayrıca.
  • 15Days kullanıcısına yanıt
    kardeşim fiyat problem değil cidden yani demek istediğim yüzde 18 kdv ayrıca dolar şuan 180 190 düşün artık yoksa crysis 60 dolara satıldıama ciiden ben açık dünya stilini tercih ederdim mesela belirli askeri kışlalar olsaoarayı ele geçirsek felan hatta uzaylıları yerleri olsa(crysis2 deki kovanlar gibi)silah felan geliştirsek çünkü silahlar cidden az geldi ama iyi modellenmiş orası ayrı.
  • Crytek batsın, bitsin demiyorum ama Crytek'in zor duruma düşmesi şaşırtıcı bir olay olmadı benim için. Öncelikle şirketin başında üç Türk kardeş var ve oyunları Türkçe diye yaptıkları hataları ya da oyunlarının ne kadar kötü olduğunu görmezden gelecek değiliz evet üç Türk kardeş oyun piyasasının ve kültürünün çok geri olduğu topraklardan çıkarak böyle bir firma kurmaları gerçekten takdir edilmesi gereken bir şey aynı zamanda oyunlarına zorunlu olmadıkları halde Türkçe dil desteği koymaları da aynı şekilde. Ama dediğim gibi ilk Crysis ve ilk Far Cry dışında yaptıkları başarılı bir oyun yok ve hayal gücü eksik bir firma ve takdir edilmesi gereken, başarılı oldukları yanlar var diye bunları görmezden gelecek değiliz. Bir de Türkçe oyunları sadece Crytek'e bağlamak çok saçma eğer herkes orijinal oyun almaya başlarsa tüm oyunlar Türkçe gelecektir, diğer firmaları da suçlamanın anlamı yok adam satış rakamlarına baktığı zaman Türkiyede satış rakamları çok düşükse neden Türkçe dil desteği koysun.

    İlk Crysis ve ilk Far Cry gerçekten başarılıydı zevkle oynamıştım ki genel yorumlarda aynı şekilde ama daha sonra çıkan oyunları Ryse, Crysis 2 ve 3 tamamen sadece teknolojiye, grafiğe odaklanmış geri kalan her şeyi salladılar. Crysis 2 ve 3'ün başarılı bir konusu olmadığı gibi senaryonun ilginç kısımlarını da çok kötü işliyor, yapay zeka yıllar öncenin oyunları gibi hep Crysis 2 ve 3 de başıma gelen adamların üstüne roket attıktan sonra iki dakka görünmez olunca hiç bir şey olmamış gibi yollarına devam ediyorlar aynı zamanda Crysis 3 de bir adamı vurup, vurduğunuz kısımdan bambaşka bir yere saklandığınızda düşmanlar cesedi gördüğünüz an nerede olduğunuzun bir önemi olmadan sizi buluyorlar kısacası yapay zeka sıfır ve aslında stealth'a çok uygun bir oyun tasarımını böylece mahvetmiş oluyorlar. Ryse'a gelirsek tamamen klişeler ile dolu bir oyun ve oynanışının kötülüğüne söyleyecek söz yok. Tüm klişe olayları oyunun içine doldurmuşlar ve grafik gösterme arzusu ile yandıkları için farklı bölümler göstermek için aşırı zorluyorlar. Kısacası oyunları grafik dışında hiç bir şekilde iyi değil ve bu hale gelmeleri şaşırtıcı bir şey değil ama yine de tabi ki iflas etmeleri zor duruma düşmeleri beni mutlu eden bir durum değil ama yok Türkçe dil desteği var yok adamlar Türk diye yaptıkları hataları görmezden gelmeyin biraz eleştirer olun.




  • ya arkadaşlar crytek. daha kötü olsun daha beter olsun demeyin. ya ben eminim hepinizde az da olsa yeri.vardır. tamam hatalar yaptı yapmadı demiyorum. grafik diye tutuldular hikaye yi unuttular. ve bir çok seyi ama yinede batmasin. ben homefront ile eski hallerini donebilirler sanıyordum. cunki hikayesi olan olan bir oyun (ama ne yazıkki sattılar) ve. bu oyun gibi bir kaç tane daha birisi open world olsa ama sağlam oyun sadece grafik olmayacak. düzelebililer. hadi crytek benim gibi dusunnenler. olarak sana guveniyoruz. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.