Şimdi Ara

Cübbeli Ahmet: Ekonominin bozuk olması, çoğu günahı engelleyici bir şey. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Farketmez ayni zihniyetin ürünüsün

  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Ya cehennemin gercek olmadığını dusunmuyor olsa boyle bir sey diyemez dolayısıyla bosuna konusuyorsun.

    Ha ote tarafta da Mahmut efendi "hazretlerine" veya baska "hazretlere" tapanlar var. Ortalik bombok.
  • Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

    Cahil adam işte böyle konuşur; çünkü cahil adam bilmediği şeyin düşmanıdır...

  • Dinler fakirlerin afyonudur... oyalanın işte.


    dünya bilim ile hızla dönerken, asıl film arkada akıp geçerken dünyada binlerce din çeşidine inanan, inanmak ihtiyacını gideren bir çok insan var. elbette bazı inançlar diğerlerinden fazla bazıları az vs ama hepsine saygı duymak elbette kaçınılmazdır.

  • Ekonominin bozuk olması, çoğu sevapları engelleyici bir şey.


    Düşkünlere, çaresiz hayvanlara, hastalara yardım etmeye çalışsalar, öğrecilere burslar toplamaya çalışsalar, gerçekte bu işlere kafalarını yorsalar. Toplumdan aldıklarını paylaşmaya çalışsalar, herhalde bozuk ekonomiye sevinmezlerdi.

  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    haha ateist olmadan önceki cami anılarım depreşti off
  • blueice32 kullanıcısına yanıt
    quote:

    Dinler fakirlerin afyonudur...

    senin söylediğinin aynısını (ama farklı şekilde) RTE söylemişti "gençleri dindar yapmayalım da eroinman mı olsunlar" gibi bi laf söylemişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Nisan 2024; 15:24:35 >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    Cahil adam ne bilsin bunları.

    Millet para kazanmak için canlı seks yayınları açıyorlar.

    Geçim sıkıntısı yüzünden yuvalar yıkılıyor.

    Hırsızlıklar, dolandırıcılıklar artıyor.

    Üç kuruş para için insanlar öldürülüyor bu memlekette.

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Bu soyledigini dusunecek zekaya herkes sahip, olay surada: bunun gibi sabah aksam din ogrenen insanlar bile boyle rahatca yoldan cikarcasina konusabiliyor ise, sabah aksam din ogrenen insanlar bile demek ki icten ice inanmiyor bir seylere. Biz nasil inanalim?


    Ben hayatim boyunca bi Kuran meali okudum, pek vaktim olmadi baskasina. Boyle dini onderler bile sacma sapan konusuyor ise diyorum ulan acaba bu adamlar ilk basta gonulden inanarak girdiler bu ise, sonra bir celiskiyle karsilastilar ama bu yoldan da donemediler, acaba madem buraya geldik milleti yolalim falan mi diyorlar.


    Suan dunyada samimi bir Musluman onder olduguna inanmiyorum. Bu tarikat liderleri falan les hep, cogusu sapik cocuk tacizcisi.

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    puahaha mesajın başına bak sonuna bak.


    Adam bir cemaate tabi değilim deyip, ancak ışıkçılar cemaatinin kitaplarıyla kendimizi kurtarabiliriz demiş. Aynen knk

  • Oysa farkinda degilki tum kotuluklerin anasi Enflasyondur.
  • Kelise kullanıcısına yanıt
    quote:

    Bu tarikat liderleri falan les hep, cogusu sapik cocuk tacizcisi.

    din tarihini okuyunca, erken din tarihi mesela, aynı şu yazdığın. inanılmaz katliyamlar var ve çok detaylı anlatılıyor hadislerle.

    mesela kaleye dalıyolar, kaledeki erkekleri öldürüyolar. sonra kadınları cariye olarak alırken kalenin eski liderinin kızını biri alıyo cariye olarak. bunu gören başka biri de peygamber denilen kişiye gidip söylüyo: "o kız kalenin eski liderinin kızı, sana yakışır" diyo. peygamber dediği de: "git getir kızı" diyo. bu gidip kızı tutup getirirken kız kendi babasının ve abisinin ölmüş bedenlerini görüp ağlama krizine giriyo ve peygamber dediğinin yanına getirince peygaber dediği kişi buna kızıyo: "ulan cesetleri göstermeden getirseydin ya" diye.

    bu ansiklopediler benim babamın kitaplığında. benim annem ve babam bu dinin kutsal kitabını ezbere bilen kişiler. benim çocukluğum da ezber yaparak geçti. şuanda ateistim.

    ekleme: ülkemizde dini sorulara yanıt veren bi din sitesi var. "sorularla.slamiyet_com" diye bi site. yukarıda anlatıtğım olayı o sitede sormuşlar, böyle bi vahşet gerçekten yaşandı mı diye. sitenin verdiği cevap şu: öncelikle dinimizle ilgili sorulacak onbinlerce soru varken bu soruyu soran kişi dinimizin düşmanıdır. sorunun cevabına gelince, o validemize o gece devlet liderinin eşi olma mükafatı verilmiştir. bu mükafat, babasını, kocasını ve erkek kardeşini henüz kaybetmiş olan moralsiz bir kadına verilebilecek en iyi mükafattır... -->> cevapta öyle bi anlatıyo ki, sanki kız kendi yakınlarını hastalık sonucu kaybetmiş gibi. ulan kafalarını kesmişsin hespinin. bide cariye olarak alınmasına da mükafat diyo.




  • Bu islam değil arkadaşlar. Cemaatler ve din adamlarının kutsallaştırılması falan bunlar özellikle hristiyanlıkta çok yapılan, bizim islamcıların da çok güzel ekmeğini yediği, ihaleleri cukkaladığı, güç elde ettiği bir mesele.


    Bu zatın kendisi hadisle kuran çelişirse ben hadisi kabul ederim demiştir, daha ne desin. Allah düşünemedi yazamadı, peygamberin söylediği doğrudur diyor. Peygambere komşu eden terlik, cehennem ateşine dayanıklı kefen satıyor, internette arayın bulacaksınız. Kötü insanlar için dinler ya da ona benzer herhangi bir kavram sadece kendi istediğini elde etme amacıdır. İyi insan, diğerlerine iyilik yapman için akla gelmeyecek sebepler bulabilirken vahşi ve bencil insan da aynı şekilde kötülük yapmak için binbir türlü araca ve arzuya sahip. Cumhuriyet insanlara kuranda ne yazıyor öğretmek istedi ama 500 yıl önce neysek hala oyuz. Papağan gibi arapçasını okuyarak Allah'ın sözlerini anladığımızı zannediyoruz.


    Toplumun inanılmaz küçük bir kısmı tefsirlerle adam akıllı okuyup anlamıştır Kuranı. Geri kalanı maalesef her türlü yönlendirmeye açık. Zaten dinle ilgili safsataların ve manipülasyonların en büyük sebebi müslümanların cahilliğidir ve cübbeli gibiler asla müslümanların okumasını anlamasını istemez.


    Türkler olmasa islamiyet 10 parmak yemek yiyen araplara özgü, kıymetsiz bir din olacaktı. Türkler sayesinde günümüzde bile en temiz İslamiyet şekli Türkiye'de. Ama insanları tebaalıktan çıkarıp bireyleştiremedik, bilinçlendiremedik ve sonucunda da böyle tipler tekrar arttı. Bunlar hep vardı, beterleri de vardı ama yüz yıl önceydi. 21.yy'da da artık bitin be kardeşim.





  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    Olmayan ahlak bozulmaz. Anadolu da kim kime dum duma...


    Kimse duymasın diye ne pislikler kapatılıyor.


    Şu saçma sapan sabah programlarındaki olaylar hiçbir şey

  • İşçiye fazla vermeyin karnı doyar şeyi kalkar diyorsun yani

  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Cehennem, insanları sefalete sürükleme sebebi midir?

    Fakirlik, küfre yakındır hadisini bilmiyorsun belli ki.
  • Cübbeli içeri girdikten sonra yediği formatın ardından bu hâle geldi.
  • Ulan Ahmet


    Sen İRANLI KADINLA YAĞLI GÜREŞ yaparken ekonomi hiç aklına gelmiyordu?


    Aklın baltanın ucundaydı..

  • Kelise kullanıcısına yanıt

    Kendini çok zeki ve akıllı sanıyorsun ama yanılıyorsun. Bu kitaplar ışıkçılar cemaatinin yazmış olduğu kitaplar değil. Bana alalacele laf yetiştirmek için baya heyecan yapıp siteyi i iyi incelemediğin anlaşılıyor.


    Kitaplar ehl-i sünnet alimlerinin yazmış olduğu kitaplardır. Bu kitaplar basılıp tüm dünyaya dağıtılmakta olup, sadece basım masrafı ne ise, satış fiyatı da o odur ve hiçbir sürette ticari kâr sözkonusu değildir çünkü dini kitaplarda ticaret olmaz... ışıkçılar cemaati hiçbir kitap yazmamıştır. Bu din, nakil dinidir ve nakli esas alır. Bunlar da asırlar önce yazılmış hakiki alimlerin kitaplarını alıp basıp tüm memleketlere gönderirler...Yani kendilerine ait bir düşünce yoktur.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.