Şimdi Ara

cumartesi çalışanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cumartesi çalışanlar kimler? cuma günü daha cok stres oluyorum ptesi sendromundan beter benim için.... herkes tatil yapıo ben çalışmaya devam ediyorum....



  • yarın çalışıyorum pazar izin
  • Yarım gün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerlon08

    yarın çalışıyorum pazar izin


    Aynen hacı hiç çekilmiyor cumartesiler.
  • yarın sabah 9 akşam 8 her gün böyle pazar günü tatil
  • Her cumartesi bahanesi var işverenlerin
  • üstelik bazı meslek dallarınfa gereksiz
  • Haftaiçi işbaşı saat 08:30 olduğundan adam o yarım saatleri biriktirip cumartesiyi normal çalışma haline getirmişti.Tabi o saatleri toplayınca saat 11 de paydos edilmesi gerekiyodu ama 13:30 a kadar zorunlu çalışılıyodu.Adamın vicdanı kabul ediyosa ne diyelim
  • Cumartesi zaten iş gününe giriyor?
  • Off hiç sorma Öğlen yemeği ve paydosa akaln dakiklar da geçmiyor.
  • bende çalışyorum 3 gündür fullum :( eleman eksik koskoca nike eleman bulamıyor
  • ben c.tesi , pazar

    restorant
  • Benimde tek izin günüm salı Kafede çalışıyorum
  • yarın izin 10 11 e kadar uyucam
  • Çalışıyorum da işimden memnunum.
  • Eski konuyu hortlatıyım, bugünlerde bizzat içinde olduğum durumdan nefret ediyorum. Çalışıyorum da işimden memnunum da falan geçin bunları, hiç bir insan evladı haftada 6 gün çalışmak istemez. İşini sevebilirsin ama haftada 5 gün çalışarak daha çok sevebilirsin. Bir yılda 52 hafta var, 52 cumartesi demek. 52 gün tatil günü demek. Cumartesi elbet çalışmalıyız diyen fındık beyinlere bunu anlatmak lazım. Hiç bir medeni ülkede cumartesi çalışması rutinleşmemiştir. Hatta kapıkuleden çıktığımız zaman bile bunu görebiliyoruz. Bu ülke yıllardır haftada 6 gün çalıştı gıdım yaklaşamadı medeni ülkelere. Çünkü kafa değişmedikçe, insana değer verilmedikçe çalışma şartları açısından 3.dünya ülkesi olarak devam edeceğiz. İnsanlarımız böyle 3 er dörder doğurdukça bu işin sonu da gelmeyecektir.

    Ülkenin büyük bölümü cumartesi günü çalışmasına rağmen, medyada biz çalışanları görmez. Cuma akşamı iş dönüşü servisdeyim radyo açık, spiker başlıyor, "bu akşam cuma akşamı son iş günü , keyifler tavan"... eve geliyorum tv yi açıyorum haberlere bakıyorum, yarın hava çok güzel olacak ailece bu güzel havayı değerlendirin diyor, sabah oluyor facebook a bir bakıyorum, millet kahvaltı fotolarını koymuş resmen herkes bana küfrediyor gibi geliyor. Bu ülkede cumartesi çalışanlar köle yada keriz mi? İnsan kaynakları sitelerine bakıyorum, cumartesi çalışma ile en ufak bir analiz yada yorum yok.

    İş yaşamının hayaletleri gibiyiz. Bizi gören duyan yok. Tek duyduğum alışırsınız, hayır arkadaş alışmak istemiyorum. Cumartesi-pazar benim için önemli. Cuma akşamı atlayıp arabaya, şehir dışına bir kaçamak yapmak isterim yada hafta sonu avcılık kampı yada her şeyi geçtim popüler sezonluk dizileri iki gün boyunca evde rahat rahat izlerim. Bu basit istek bile bize lüks. Bir pazarım var berbere mi gideyim, nöbetçi eczane mi arayım, market işlerini mi göreyim, kılık kıyafet mi halledeyim, kız arkadaşla mı buluşayım yoksa bizim arkadaşlarla mı buluşayım yada aile ile mi ilgileneyim yoksa evde dinleneyim mi? Haftada sadece 1 gün tatil olunca insanın sosyal yaşamı nasılda değişiyor. Bu yığılma tek bir haftadan değil, haftalar birikiminde oluşuyor. Üstelik ailemin yanında yaşıyan bekar bir erkeğim ev geçindirme ev bakımı gibi sorumluluklarım da yok yani çamaşır, bulaşık, yemek yapımı ve temizlik yapma durumu da yok.

    Üniversite mezunu beyaz yaka için hafta sonu tatili olan çalışma alanları,

    -Kamu kurum ve kuruluşları
    -Yarı resmi kuruluşlar (tübitak, aselsan,havelsan, vb)
    -Bankalar
    -Finans sektörü (Özel sigorta firmaları, borsa işl. kuruluşları)
    -Yabancı menşeli firmalar
    -Holdinglerin genel merkezleri
    -Bazı denetim şirketlerin bazı birimleri

    Bunların dışında cumartesi-pazar tatil varsa çok çok ekstrem bir durumdur.

    Kamuya girebilmek her geçen gün zorlaşıyor, diğer seçeneklerde çok iyi bir referans gerektiren işler. Bir nevi elit personel için özel sektörde hafta sonu tatili vardır.

    Ortalama bir lise ve üniversiteden mezunsanız, genel bir ifade ile kamuya da bankaya kapağı atamazsanız , cumartesi günü sizin için artık tatil değildir.

    Geçmiş olsun.





  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuya yazarak rahatlıyorum yani kafama göre takılıyorum. Biraz önce takvime baktım mayıs ayını gördüm, 1 mayıs pazartesi, 19 mayıs ise cuma gününe denk geliyor. Bizim şirkette resmi tatilde çalışıyor. Cumartesileri de malum. Şöyle bir durum var 29 nisan cumartesi ile başlayıp, 7 mayıs pazar günü için ufak bir analiz yaparsak. Benim gibi çalışan o haftada 7 gün çalışıp 2 gün tatil yapacak, kamu yada kurumsal firmada çalışan kişi ise o haftada 4 gün çalışıp 5 gün tatil yapacak. Üstelik 19 mayıs haftası da var. 29 nisan cumartesi adam tatile çıkacak ben ise çalışacağım , pazartesi o tatilde iken ben işe gelicem o önümüzdeki cumartesi tatil yaparken ben yine çalışacağım. Sonra bu iki kişide aynı sürede emekli olacak yani. 1 mayıs yada 19 mayısta sapanca gölüne yada ürgüpe yada gönlün nereye isterse tatil yapabilirsin ama cumartesi çalışan köleler için değildir bu. Şirkette kime dediysem gamsız gamsız yüzüme bakıyorlar, bazıları git memur ol diyorlar. Tamam zaten kamu istiyorum, insallah girecem bir şekilde de bu insanlar niye bu kadar bu konuyu önemsemiyor, öyle böyle değil cumartesi çalışmak çok ciddi bir haksızlık. Sosyal hayatının içine ediyor hatta bekar isen evleneceğin kişiyle tanışma şansını bile etkiliyor. Bütün hafta sonu etkinlikler neredeyse cumartesi günü yapılıyor. Bir bakın anlarsınız , ben aktif biri olduğum için cumartesileri iş yerinde kafeste tutulan atmaca gibi hissediyorum. Çünkü o sırada yapabileceklerimin farkındayım.

    Çalışma şartlarını iş verenler değil biz belirliyoruz. Cumartesi fabrikada ki tüm yönetici tayfaya bakıyorum, somut hiçbir şey yapmıyorlar, resmen zaman öldürüyorlar. Hem şirkete yazık, hem çalışanlara yazık , hemde çalışan ailerine yazık anne ve babalarından mahrum kalıyorlar. Ne çirkin ne saçma bir çalışma düzeni. neyse bugünde sinirliyim. Keşke takvime bakmasaydım.




  • bir de yarım gün saçmalığı var. cumartesi 8.30-13.30 çalıştırıyorsun ama o çalışandan da verim bekliyorsun öyle mi? o adam cumartesi günü mesai bitsin de çıksam diye oyalanıp duruyor arkadaşım! kimsenin verimli olarak yarım gün çalıştığı görülmemiş ofislerde.
  • 7/24 yatıyorum
    Ne çalışması
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.