Şimdi Ara

Cupra Leon Ana Konu (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
20
Favori
13.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ekomeko E kullanıcısına yanıt

    hayır normal ses sistemi var.

  • Aracında sunroof panelinde sıkıntı yaşayan var mı? son 2-3 gündür sunroof dokunmatiği bende çalışmıyor. bu sürede sıkça denememe rağmen sadece ilk arabayı çalıştırdığımda 2 kez açabildim. Birinde geri kapatamadım anahtardan kapatmak zorunda kaldım. Hava sıcaklığıyla alakalı olabilir diye düşünüyorum.

  • dragon035 kullanıcısına yanıt

    Hocam bu şekilde bir sıkıntı değil de ben hep gecikme yaşıyorum. Dokunduktan bi kaç saniye sonra aksiyon alıyor genelde.

  • hc_tr kullanıcısına yanıt

    Bende hiç tepki vermiyor, hatta o paneldeki ışıklara dokunmadan el yaklaştırınca da açılıyordu, o fonksiyon da çalışmamaya başladı. Servis randevusu aldım bakalım.

  • dragon035 kullanıcısına yanıt

    Hocam öyle bir özellik var mı ? El dokunmadan yanmıyor benim.

  • hc_tr kullanıcısına yanıt

    benim yaklaştırınca yanıyordu, iki lambayı da yakan bir dokunmatik buton daha varmış ışık sembollü, o da çalışmıyor bende, sanırım komple tavan panelinde sorun var.

  • Geçenlerde açtığım sunroof kapanmamıştı ve aynı zamanda lambaları yakan dokunmatik tus da calismiyordu. Muhtemelen anlık o bölgenin elektronik arızası oluyor. Başka forumlarda formentorde de yaşadığını yazmış biri. Motoru kapatıp, aracı kilitleyip 3 5 dk bekledikten sonra tekrar deneyince sorun çözüldü, ancak tekrar olur mu bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yogurtcanavari -- 13 Ocak 2024; 3:58:9 >
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var 2. El 2023 cupra leon aldım ancak özellikleri ile ilgili bilgisizim araçta şerit takip, adaptif hız sabitleme var bunları deneyimledim, park asistanda var ancak kör nokta var diye biliyorum ancak bir türlü deneyimleme fırsatım olmadı araçta var mı yok mu anlamadım bir türlü, bir de orjinal geri görüş kamerası ile ilgili tavsiye edeceğiniz bir yer var mı

  • Merhabalar. Bir önceki kasa a3 aracım var. Cupra leon için test sürüşü yapma imkanı buldum. Ancak uzun vadeli sürüş yapanların deneyimlerini sorma ihtiyacım oldu. Özellikle matrix led far performansı, izolasyon etkisi, bozuk yolda süspansiyon karakteri ve yol sesi vs.

    Mevcut aracımdan geçersem üzerine bir şey eklemeden geçeceğim, yeni kasa a3’e geçsem üzerine 200.000 eklemem gerekecek ki eskisinden daha da iyi sayılmaz.
  • afsinaltinoz A kullanıcısına yanıt

    Kör nokta ambiyans ışıklandırmaya bağlı. İleri sürüş paketi yoksa kör noktada yoktur. Yanınızdan araç geçince ambiyans ışıklandırma rengi değişmiyorsa özellik mevcut değil.

  • Kaan.actio K kullanıcısına yanıt

    Matrix led muazzam çalışıyor, en ufak aksaklık yok.

    Spor bir araç olduğundan süspansiyon sert ama konforu bozacak kadar değil.

    İzolasyon iyi bir sıkıntı yok. Sınıf standartlardında.


    Premium paket almaya bakın.

  • ekomeko E kullanıcısına yanıt

    İleri sürüş paketi olarak acc var araçta, onunda olmasını bekliyordum acc, front asist, acil frenleme, şerit takip, şeride sokma olunca aynı paket diye düşünmüştüm, kör nokta olması gerekiyor diye düşünüyorum cevabınız için teşekkür ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsinaltinoz -- 16 Ocak 2024; 11:48:45 >
  • afsinaltinoz A kullanıcısına yanıt

    Acc tüm araçlarda standart, keza söylediğiniz tüm güvenlik araçları yine standart araçta.


    İleri sürüş paketi başka bir opsiyon. Kör nokta, araçtan çıkış yardımcısı, park esnasında otomatik durdurma gibi özellikler geliyor ileri sürüş paketi ile.

  • Front assist ile ilgi bazı sıkıntılar yaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.


    Tam olarak doğru şekilde çalışıp çalışmadığından emin değilim. Trafikte ilerlerken öndeki araca kasıtlı olarak çok yaklışıyorum ancak herhangi bir ikaz vermiyor, frenleme yapmıyor.


    Işıklarda araçlar durdurduğunda ayağımı gazdan çekiyorum, araç kendiliğinden fren yapıp yavaşlıyor fakat belli bir hıza düştükten sonra (sanırım 30km) freni bırakıyor ve salıyor, herhangi bir acil frenleme yapmıyor.


    Karton kutuyla da deneme yaptım frenleme ve uyarı yapmadı. Öğrendiğim kadarıyla sabit cisimlerde işe yaramıyorumuş fakat 30km altında giderken de araç veya yaya olduğunda da frenleme yapmıyor.


    Front asistanın aktif olduğuna bir iki kez şahit oldum onda da önümdeki araç sola manevra yapmıştı o yüzden uyarı verdi. Ön taraftan ziyade sağımda solumda bir durum olduğunda devreye girdi. Bu sistem tam olarak nasıl çalışıyor bilen varsa aydınlatabilir mi ? Detaylı bir bilgi bulamadım hiçbir yerde





  • cerdemguzel41 C kullanıcısına yanıt

    Front asisst sürücünün dalgın durumda, tepki vermeyecek durumda yada çarpışmanın kaçınılmaz olduğu durumda çalışıyor.


    Kasıtlı olarak yaklaştığınızda çalışmaz zaten kasıtlı yapmış oluyorsunuz :) Ön panelde yaklaşma uyarısı alırsınız, bu zaten çalıştığının göstergesidir.


    Araç fren yapmıyor, aküleri şarj etmek için kinetik enerjiyi kullanıyor, front asist ile alakası yok ışıklarda yada önünüzde araç varken yavaşlamasının.


    Bu özelliği bu kadar kullanmak istemeniz de anlamsız :) umarım hiç ihtiyacınız olmazda kullanmazsınız.


    Keza beni 3-4 kere net olabilecek kazadan kurtardı.

  • ekomeko E kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok teşekkürler. Özelliği kullanmaktan ziyade gerekli bir durumda gerçekten doğru şekilde çalışıp kazadan kurtaracak mı sorusu var aklımda :) youtube da seat leon ile deneme yapan arkadaşta bilinçli şekilde öndeki araca yaklaştığında uyarı verip kendiliğinden frenleme yapıyordu. Benimkinde aynı tepkiyi göremeyince acaba front asist doğru şekilde çalışmıyor mu şüphesi oldu :)


    Önceki aracımda front assist özelliği yoktu ve ana yola çıkacakken öndeki araç ilerledi, ben de sol tarafa bakıp yolu kontrol ederek kalkış yaptım. öndeki araç anlamsızca durmuş ve ben arkadan kendisine çarpmıştım. Böyle bir durumda front asist devreye girer mi yoksa gaza bastığım için bilinçli şekilde hareket ettiğim düşünülerek front asist devreye girmez mi ? Bana söylenen front asistin devreye girmesi için hareketli cisim olması gerekiyormuş. Duran araç için frenleme yapmıyor. Bu tip kazalardan koruyacak mı bunu merakediyorum açıkcası. Malum bu tip kazalar sık yaşanıyor.





  • cerdemguzel41 C kullanıcısına yanıt

    Tamda söylediğiniz gibi bir kazadan beni kurtardı, soldan trafik akıyor mu diye kafamı sola çevirdiğimde öndeki araç durmuş ben kafamı öne çevirinceye kadar yüksek sesle ikaz ve sert fren, o panikle araca vurduğumu sandım meğerse tam güçte sert fren yapınca araç olduğu yere çakıldı çünkü o an fren yapmazsa çarpışma kaçınılmazdı.


    Duran yada hareketli fark etmiyor, hepsinde fren yapıyor. Hatta yaya ve bisikletliyi bile tanıyor ve izliyor

    İşin özeti, sistem her durumda sizi korur merak etmeyin. Görüşün düşük olduğu sisli bir havada bile sizin göremediğiniz araçları görebiliyor radar vasıtasıyla.

  • ekomeko E kullanıcısına yanıt

    fren yapmıyor demişsiniz ama bende yeni aldım kavsak vs yerlerde fren yapiyor kendi bariz sekilde hatta süzülme modunda giderken önüme daha yavas bi arac gecerse kendi gene fren yapiyor adaptif acik olmadigi halde bunu kapatmanin bi yolu yok mu mesela uzun rampalardan inerken golf etsi direk süzülme ye geciyordu leonda viteste tutuyor sürekli motoru kapatmadigi icin yakit tuketimde yeteri kadar tasarruf yapamıyor

  • Firefighter06 F kullanıcısına yanıt

    Evet fren yapıyor, yapmıyor yazmışım yazım yanlışı ile.

    Fren yaparken kinetik enerjiyi kullanıp aküleri şarj ediyor.


    Araç çok ekonomik sadece dinamiklerini öğrenmek gerekiyor. Araçlara fazla yaklaşmayın, ayağınızı gazdan çekin otomatik hibrit moduna giriyor kavşak yoksa.

    Sıkışık olmayan trafikte rahatça 6lt/100km altını görüyor.



    Sürüş modunu ekonomiye alın, E yazısı çıksın ekranda.

    Frenleme başladığı anda, direksiyondaki vites kulakçığının + tuşuna basın. Frenlemeyi durduracaktır.

  • makyajlı kasa ne zaman gelecek, bilgisi olan var mı ?

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.