Şimdi Ara

Custom sıvı soğutma döngü önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemimde değişiklik yaptığım için sıvı soğutmada da değişikliğe gitmek zorunda kaldım. Yeni sistem de ekran kartını sıvı soğutmaya dahil etmeyeceğim. Bu yüzden döngüde değişti haliyle. 3 farklı döngü var aklımda size sormak istedim. Fotoğraflardan hangisini önerirsiniz. yada daha farklı bir öneriniz olursa paylaşır mısınız?


    Bir de çalışarak ısınan pompanın sıcaklığı gönderdiği suda sıcaklık farkı oluşturur mu? Atıyorum rezervuarda 30 derece suyu pompalarken kendi ısısını suya transfer edip 31-33 derece gibi gönderir mi?



    Custom sıvı soğutma döngü önerisi


    Custom sıvı soğutma döngü önerisi


    Custom sıvı soğutma döngü önerisi







  • Hocam selamlar,

    Facebook gurubunda görmüştüm kasanızı kablolarından tanıdım :)


    Bu konu ile ilgili çok fazla yabancı kaynakta test inceleme vs de okumuştum. Tüm suyun ortalama sıcaklığa ulaşması birkaç dakika sürmekte. Ennihayetinde sistemin ortalama sıcaklığına tüm parçalar döngü sağladığında ulaşacak. Arada pek bir fark yok doğrusu.


    İkinci fotoğraftaki senaryo güzel, pompa çıkışı cpu bloga, ordan üst radyatöre, oradan ikinci radyatöre, ordanda tekrar rezervuara geri dönüş şeklinde.

  • İdeal döngü, Pompa-->Rad1-->Rad2-->cpu-->Rez-->pompa (Radyatörden sonra cpu olacak şekilde olsun da gerisi gözüne hoş gelecek şekilde kurulabilir)


    Pompanın sıcaklığı muhakkak etki edecektir ama gözardı edilebilecek seviyede olur. Sıvı bir süre sonra denge sıcaklığına ulaşıp sabit kalacaktır zaten.

  • Normalde benim de aklımda önce bir radyatöre girsin sonra cpu ya gitsin. Ama 2 rad arka arkaya olduğunda rezv. cpu dan çıkan sıcak su girecek. Bu da pompanın normalden biraz daha fazla ısınmasına sebep verir sanki. Bir de her ne kadar uğraşmayı sevsemde bükümler bazen fazlaca yorucu olabiliyor :). O yüzden önceki sistemden kalan 2 tane hazır boruyu kullanarak bir döngü yapacağım sanırım. O da ya 1. resim yada 2. Pompadan direk gitmesini istemiyorsak 1. seçenek kalıyor. Görsellikten ziyade olabildiğince en doğru çalışsın istiyorum. M2 ssd de sogutayım diyordum ama sonra vazgeçtim. M2 ssd bloğuna 1k para veresim gelmedi. Custom sıvı soğutma döngü önerisi  Çok yoğun okuma yazma işlemi yapmayacağım zaten. Isındıkca performans düşüşü durumunu çok yaşamayacağım yüksek ihtimalle.


    @sasuta @yurdakull





  • Şahsen ben olabildiğince soğumuş sıvının işlemciye girmesini tercih ederim. İşlemciden geçtiği süre ısınması için yeterli değil (Denge ısısına ulaştıktan sonra), pompanın ısısının da gözardı edilebileceğini düşünüyorum ama yine de karar sizin tabi ki.

  • Bakalım hocam henüz vakit var. Cpu bloğu için am5 montaj vida ve bracket gelmesini bekliyorum. Corsair RMA ücretsiz gönderdi saolsun. O gelene kadar olmazsa döngü üzerinde bakınırım biraz. Belki sizin fikrinizede dönebilirim. @sasuta

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.