Şimdi Ara

CVT ŞANZIMAN KULLANAN (ARAÇLAR) MARKA VE MODELLER !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
56.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mitsubishi Lancer 1.8 CVT anlatılmaz, yaşanır:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes b serisinde kullanmıştım cvt, juke cvt,subaru kullanıyor cvt...
  • Bir süre kullandığım veya içinde bulunduğum otomatik araçlardan bazıları şunlar,

    2007 Honda City Elite Cvt(1,4lt 82ps) : +Konfor, sabit devirde makul tüketim. -Arıza yaptı(78000kmde) ve maliyeti yüksek oldu, tamir edilmesine karşın ilk zamanları gibi olmadı, yüksek devir çevirme ve bu yüzden ötme gibi sesi, aktarma kaybı.

    2006 Ford Focus Ghia 5K At(1,6lt 100ps) : +Konfor, yüksek km arıza çıkarmadı,durk kalktaki dayanıklı his. -4 İleri olduğu için yetersiz vites sayısı, yüksek tüketim, şanzıman reviyon gördü(100.000km sonrası)

    2008 Saab 9-3 Aero Ttid(2,0lt 180ps dizel) : +Konfor, yine yüksek km arıza çıkarmadı, durk kalktaki dayanıklı his, 6İleri olan yeterli vites sayısı, ağırlık ve motor gücüne göre makul tüketim. -Şanzıman revizyon gördü(120.000km sonrası), sık turbo arızası, yer yer hassas elektronik.

    2014 Nissan Micra Match Cvt(1,2 80ps) : +Konfor, sabit devirde makul tüketim.Henüz km 10.000'i bulmadı bir arızası yok. -İlk bakımda şanzıman yazılımı güncellendi ve bakıma ben götürdüm.Araçta gaza basında önce devir 2bin gibi olup hızlanıyor ve biraz gidince hemen 1200-1500 arası düşüyordu.Bu yüzden ileride titreme yapması yüksek ihtimaldi bana kalırsa.Ancak güncelleme ile bunu biraz engellemişler iyi de olmuş.Birde şanzımanda D-S modu haricinde mod yada kulakçık yok.Bu yüzden yokuş inerken S'de bile yeterli motor freni olmuyordu ki güncellemede bunu da artmış hissettim.Yinede Honda City daha akıllı bir şanzıman benim fikrim.

    2015 Nissan Juke 1,6Cvt(1,6 117ps) :+Konfor, sabit devirde idare eder bir tüketim.Micraya benzer hisler. -Yine klasik Cvt hissiszliği, yüksek devir, motor gücü yeterli olmasına rağmen 3-4bin devir çevirmeden hızlanamıyor ve o cvt sesi ile keyif kaçıyor.Haliyle yüksek tüketim.

    Birde Peugeot 207 Tek kavrama robotize var, her ne kadar Cvt'den pek hoşlanamadıysam da buna tercih edilir kesinlikle.Zira özellikle de yokuşlarda kafası sürekli karışan, vites kararsızlığı yaşayan sonunda da balata kokusu duymanızın anormal olmadığı bir otomatik vites.Artı olarak manuele yakın tüketim ve stop etmemesi.Yoksa zaten manuel bir şanzıman.




  • ayerli kullanıcısına yanıt
    Yani diyosunuz ki; 90000'i devirmiş, cinsi cibilleyeti seceresi belli olmayan 10 yaşındaki speedgear bir palio'dan uzak durun.
    Çoook kafamı karıştırdınız Ahmed bey, çoook



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erol börek -- 2 Aralık 2015; 15:28:37 >
  • erol börek kullanıcısına yanıt
    Açıkcası nereden baksak bir pürüz çıkıyor diyebiliriz.Bir sistem düzgün çalışırken sorun yok ancak bozulunca cebimize en az yansıyanı seçeriz genelde.Bu yüzden garantisi bitmiş olarak tam otomatik ilk tercihim olurdu.Hatta diğerleri pek tercihim de olmazdı.

    Piyasada vag malum dsg çok fazla mevcut.Bu yüzden yedek parça ve tamiri de öyle.Fakat ne hikmetse garanti bittimi el değiştiriliyor.Ancak revizyonu da gittiğim yerde çok fiyata değildi.

    Üst mesajda verdiğim örneklerden en az sorunlu olan Ford Focus mesela, 120bin küsur kmde ve 3500tl revizyon hariç tık demeden çalışıyor hala ki bunun çoğu kısa mesafelerde git gel.Yani şanzımanı en çok zorlayan durumlarda.Yaşı 10 nerdeyse ve bu zaman zarfında şanzıman için tamir masrafı kabul edilebilir.Sıkıntı ise yakıt tüketimi araçta e5 en sakin sürüşümle 7lt nin altına düşüremedim.Durk kalk da girince 7,5lt ile tamamlandı yolum.Standart köprü trafiği vs.de 12lt de görüyor.Eti ne budu ne ama şanzıman sağlam olsun derken tüketim ciddi artıyor.

    Yeni nesil tork konvertörlüler ise zf8 gibi (tamircim en iyisi olduğunu söyledi bu arada) son derece güzel ve olması gerektiği gibi.Ancak fiyatları malum.

    Son olarak ikinci elde Honda 5 ileri klasik tam otomatik de sağlamdır, ancak bu da focus gibi yakıttan alır.Lpg ile kullanmayan herhalde kalmadı artık.Bunlara bakabilirsiniz.




  • ayerli kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler. Ben hanıma düşünüyorum, yakıt derdim değil, 10 litre ve üzerini göze aldım. LPG şansımız yok, 2km okula git, 2km eve gel. Motor bile adam akıllı ısınmadan kontak kapatılacağı için lpg devreye bile giremez. Toplu taşıma dedik, dolmuşların hali malum, e bir de binene kadar 250-300 indikten sonra 500mt yürüme akıl karı değil. E her gün de o yol sabahın 7'sinde yaya çekilmiyor. Ben de hem ucuz, parçası bol, dertsiz diye speedgear palio düşünmüştüm ama korktum açıkçası. Manuelini baya bi kullandım ama speedgear hakkında zerre bilgim yok. Bulduğum araç sözde ilk sahibinden ve 90000km'de, 10 yaşında. Yani sizin anlattıklarınız çerçevesinde piminin nerede olduğu belli değil. (belki de çekilmemiştir)

    Bi ara dertsiz diye yeni kasa aveo arandım ama onların da sahipleri "aranıyor" binilirlerinin fiyatlarını 35-40'lara çekmişler.

    Sanırım avcılar civarındasınız, iş kesinleşsin, bir ara rahatsız ederim sizi deneyimleriniz ve özellikle şu h.deredeki şanzımacı ile ilgili.
    Ne bet bi şeymiş şu cühelalık yav 25 yıldır direksiyon tepesindeyim, zerre anlamıyorum otomatiklerden, bir kere bile de kısmet olmadı kullanmak
    Saygılar, iyi akşamlar.




  • tugtim kullanıcısına yanıt
    Bildiklerimi yazayım. Mitsubishi Lancer 1.8'lerin Cvt şanzımanı Jatco üretimidir. Kullananlar çok övüyor. Arızasını duymadım, zaten Türkiye'de sınırlı sayıda var. :) Mondeo mk3(2001-2007) 2.0 TDCI'larda Jatco 5 ileri Tork konvertörlü var. Ford forumuna bakabilirsiniz, sadece 1 kişi geri vitese geçisini bozmuş, oda cüzzi bir fiyata hallolmuş. Bende bu araçtan aldım, hakkaten müthiş bir şanzıman. Hele aracı salmak hissettiğimi anlayıp vitesi boşa atmasına bayılıyorum.
    Mondeo MK4 2.0 TDCI'da daha sonra Aisin 6 ileri tork konvertörlüye geçildi. Oda çok iyi bir şanzıman. Aynı şekilde Opel Vectra C 1.9 CDTI'da Aisin 5 ileri tork konvertörlü var.
    Colt 1.3 Amt'lerin yarı otomatik şazımanı Getrag üretimi ve sınıfının en iyisidir. Kitlenme ısınma gibi sorunları yoktur. Aynı şekilde Renault'un EDC şanzımanı Getrag üretimi. Renault baktı ben bu işin altından kalkamam otomatik işini Getrag'a havale etti :)
    Yanlız gördüğünüz gibi 4 ileri tork konvertörlüler dışında (onlar artık çağ dışı), kaliteli otomatik tork konvertörlü şanzımanlar D sınıfı araçlarda genelde. Çünkü pahalı parçalar.
    Peugeot 2015'den itibaren 308'de Aisin üretimi 6 ileri Tork konvertörlü kullanıyor. Bu benim bildiğim istisna. Bakalım piyasa ne zaman farkedecek :)
    Aslında yazılar var.
    http://www.bandirmaekspres.com/otomotiv-haberler/555-peugeot-308-1-6hdi-dizel-eat6-tam-otomatik.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 2 Aralık 2015; 20:53:08 >




  • coskunserce kullanıcısına yanıt
    Opel Vectra C sanzimanin Aisin olmasi iyi. Bu arac aklima yatan bir arac. Sanzimani konusunda cekincelerim olmustur hep. Vectra C Accord ve Mondeo kafama yatan araclar. Cok tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dermaz2002 D kullanıcısına yanıt
    cvt fluence'ın benzinlisindede var
  • Ben Honda city 2008 elite kullanıcısıyım yaklaşık 155.bin km oldu aracım ama hiç bi sıkıntı yaşamadım araştırdım en sıkıntısız cvt şanzıman ama kusursuz da değildir tabi önemli olan cvt şanzıman ı nasıl kullandığınız eğer ani kalkış bayır aşağı N moduna almak veya arac durmadan N konumuna almak rampa larda park ederken ilk P konumuna almak şanzıman yağını orjinal olmayanı kullanmak daha bir çok şey sayabilirim bunları yapmadiktan sonra her otm araç sıkıntılıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalizma_26 kullanıcısına yanıt
    1.8 lancer almayı düşünüyorum tecrübelerini aktarabilirmisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanirim bu konuda subaru en iyisi. Oyle kronik sorun seklinde sikayet gormedim.
  • Hortlatmıyayım konuyu da...Amerika da 400 450bin mil de tank gibi toyota priuslar var hala tamirci yüzü gormemiş..Paris e gittim taksicilerin cogu prius kullanıyor.Lexus un Ls600h modelinde de cvt şanzıman var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.