Şimdi Ara

D diskine format atmak ve Trojan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar D diskimde ve C de trojan çıktı.3-4 ayrı yerde.Sildim ama tam gıtmedi gibi. Şimdi Malware ile de tam tarama yapıyorum ama içim rahat değil.Pc eski performansından uzak.Komple format la temiz kurulum yapmak istiyorum.D diskinde büyük dosyalı oyunlar var.Yeniden indirmek ölüm geliyor.Ancak Origin ve oyunlar beraber D diskine kurulu.Steam felanda öyle.Beraber taşısam formattan sonra açılır mı ?? Veya oyun dosyaları ve özel diğer dosyalar etkilenmişmidir ? Komple mi kaldırmalıyım herşeyi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr07 -- 15 Mart 2020; 13:52:3 >



  • Trojan buldu derken de her dosya trojan içermeyebilir. Anti-virüs uygulamalarının program dosyalarından kaynaklı yanlış pozitif algılama gibi sorunları da olabiliyor. Bu tür dosyalara güvenip güvenmemek tamamıyla senin tekelinde.

    PC nin eski performansından uzak olması program sayısının çok olması, dosya sayısının çok olması yani binevi diskin dolu olmasından kaynaklı da olabilir.

    Bilgisayarda gereksiz dosya klasör ve programlar varsa bunları silmen faydana olabilir. Gereksiz dosya ve klasörler için CCleaner kullan derim. Programları temiz bir şekilde kaldırmak için de özellikle bu amaca uygun ücretsiz Uninstaller programları mevcut.

    Bilgisayarındaki düzenin varken format atıp tekrar düzenlemek çok uğraştıcı olabilir.

    Anti-Virüs programın güncel ise bilgisayarı komple tarat. Ona göre yol al derim.


    [NUH21TR].
  • Taşınabilir sürücüye taşı tüm dosyaları, sonra c ve d sürücüyü silip yeniden oluştur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.