Şimdi Ara

D-Smart Lig Yayın İhalesine Girmeyi Düşünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Süper Lig'de naklen yayın ihalesi yaklaşırken Doğan Grubu'ndan ilk açıklama geldi. Doğan Yayın Holding CFO'su Gedik, "Lig maçlarında büyük rakamlarla oyuncu olmayı düşünmüyoruz" dedi.

    D-Smart yatırım yapmaya devam ettiğiniz bir mecra burada ne noktadasınız? Naklen yayın ihalesi yaklaşırken tartışmalar devam ediyor mevcut durumunuzla sizin oyun planınızda bugünden yarına karar verecek bir noktada mısınız?

    Biz D-Smart’ta bütçelerimizin daha ötesine gittik. Haziran 2007’de başladığımız bu serüven 1 milyon yüz bin civarında kutu satışı gerçekleşti ve bunun yüzde 25’ine yakını da paralı abone şeklinde. Mali etkilerini görmek iki yıl daha sürer diye düşünüyoruz. Bu bizim gelecek medya diye gördüğümüz bir yatırım. Daha öncede kamuya açıklamıştık stratejik bir ortakla işbirliği yapabiliriz. Bu arayışlarımız devam ediyor dolayısıyla burada böyle bir gelişme olabilir. Maç yayınlarına gelince 2010 Mayıs aylarında bir ihale olacak bizim bütün oyun planımız maçsız oyun planı. Biliyorsunuz Türkiye'de maç deyince birinci lig maçları var, şampiyonlar ligi var, milli maçlar var, özel maçlar var. Biz bunların bir kısmında zaten oyuncuyuz. Ama lig maçlarında büyük rakamlarla oyuncu olmayı düşünmüyoruz.







  • Oyun planı maçsız da film kanalları konusunda da Digitürk sizi şamar oğlanı gibi tokatlıyor.
  • ya girse neolur sanki dt ye deği rakip gölge olamaz
  • aman almasın surundurur bızı
  • trt alır nasılsa diye rahat kounuşuyolar
  • D-Smart ihaleye girmiyor, federasyon da maçların şifresiz olmasını istemediğine göre TRT-Türk Telekom ortaklığı ile yayın haklarını alma planı da hayal oldu. O zaman Digiturk'ten başka seçenek kalmadı. Maçlar önümüzdeki yıl da Lig TV'de olacak.
  • TT IPTV için çalışırken digitürk'ten başka girecek kimse olmadığını söylemek yanlış ,federasyon şifresiz yayın istemiyorda TRT -TT ortaklığı için güzel bahane olur zaten TT yayıncılık tarafını (çekim-spiker vb) trt 'ye bırakır kendi satış vb. ilgilenir .Zaten TT maç yayınlarını alamazsa iptv için zor abone bulur. Yalnız açık olmayan bir husus maç yayın haklarının satışa nasıl çıkacağı ,blok haldemi yoksa TV hakları ayrı-internet hakları ayrı haldemi (kimi yorumlarda TV hakları-internet hakları -Cep tel olarak üç ayrı parti olabileceği söyleniyordu) ?Bu konuda çeşitli yorumlar var ama ihale yaklaşmadan bilemeyiz .

    http://forum.donanimhaber.com/m_34013502/tm.htm iptv

    Tabii bunun en güzel yanı TT'un s... s... altyapıyı düzeltmek zorunda kalması (adsl portlarını santralden saha dolaplarına taşımaya başladılar iptv için )

    http://forum.donanimhaber.com/m_34366607/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_35011384/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 13 Kasım 2009; 21:02:47 >




  • ip tv yi bekliyoruz.maç ihalesini alamasa da.o çirkin çanak antenler çatılarımızdan balkonlarımızdan atılır umarım.Göz var nizam var çevre bilinci var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fıratbozkurt

    D-Smart ihaleye girmiyor, federasyon da maçların şifresiz olmasını istemediğine göre TRT-Türk Telekom ortaklığı ile yayın haklarını alma planı da hayal oldu. O zaman Digiturk'ten başka seçenek kalmadı. Maçlar önümüzdeki yıl da Lig TV'de olacak.


    TRT Digitürk ile de ortak girdi ihaleye. Maç yayınladı ama canlı değil. Halkın paraları kimsenin izlemediği saatlerde maç tekrarı yayınlamak için digitürke peşkeş çekildi. Şimdi de Telekoma aynı kıyak yapılacak; şüphesiz bu sefer kıyağın büyüklüğü değişecek ne de olsa Öger'in gizli ortakları var tepelerde.

    Digitürk ile ortak girerkende maç yayınlayacağız diye tırı vırı yaptılar. Haftada 1 maç o da Trabzonspor olmak kaydıyla canlı vereceklerdi sözde... Paraları aktarana kadar canlı maç vereceğiz derler sonra da olan halktan alınan paralarla başkalarının ihya edilmesi ile maç yayınının üzerine bir bardak soğuk su içilir.


    quote:

    Orijinalden alıntı: pekda

    ip tv yi bekliyoruz.maç ihalesini alamasa da.o çirkin çanak antenler çatılarımızdan balkonlarımızdan atılır umarım.Göz var nizam var çevre bilinci var.



    Balkonlara anten takılması yasaktır. Çatılardaki antenler ise yargıtay içtihadıyla iletişim özgürlüğü, haber alma hakkı kapsamında yasaklanamaz; kaldırılamaz.


    quote:

    Orijinalden alıntı: azmo

    Yalnız açık olmayan bir husus maç yayın haklarının satışa nasıl çıkacağı ,blok haldemi yoksa TV hakları ayrı-internet hakları ayrı haldemi (kimi yorumlarda TV hakları-internet hakları -Cep tel olarak üç ayrı parti olabileceği söyleniyordu) ?Bu konuda çeşitli yorumlar var ama ihale yaklaşmadan bilemeyiz .


    Blok halde satılmasın. Zaten birden çok alıcı var. Cep telefonu, internet yayın haklarına ilaveten sadece Türkiye yayın hakkı satılsın yayıncıya. Misal JSC Sports maç yayın hakkı almak için sırada, aynı şekilde İspanyol TV'leri Rijkaard nedeni ile GS maçları ile çok ilgili. Avrupa'da Kabel Deutchland gibi yayıncılarda kesinlikle Türk izleyicilerine satmak için alır. Ortadoğu ve Avrupa'da pazarlanabilir bir ürün. Hatta internet üzerinden dünyanın dört yanından abone olanlar var. Türk olan her ülke müşteri; internet yayın hakları da ülke ülke verilmeli. 10 Milyon Türk nüfus olan ülke sepeti hazırlanır 10 milyon potansiyel müşteriye yönelik olarak ayrıca pazarlanır... Tek yayıncıyşa bütün haklar verilmesin... Bİr zahmet ismi de Ziraat Süper Lig gibi olmasın Ziraat Kupası gibi. Ziraatle uğraşanların halı saha maçı turnuvası varmış gibi sönük bir isim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 14 Kasım 2009; 13:28:51 >




  • Turkcell Süper Lig yayın hakları üç paket olacak

    Habertürk, merakla beklenen Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yeni yayın ihalesinin şartnamesini ele geçirdi. Aralık sonunda yapılacak olan ve 4 yıl için 1 milyar dolar gelir hedeflenen (yıllık 250 bin dolar) ihale taslağında, radikal düzenlemeler yer alıyor. Buna göre maç yayınları, biri şifreli, diğeri şifresiz olan 2 kanal dışında yer almayacak. Diğer kanallar, özetleri pazartesi gününden önce yayınlamayacak.



    Spor Programcıları Zorda



    Pazar gecesi maçların haber amaçlı görüntülerini, ihaleyi kazanan biri ulusal, diğeri şifreli 2 kanal verecek. Açık kanalda özet görüntüler, canlı yayın tamamlandıktan 45 dakika sonra başlayacak. Haber amaçlı 3’er dakikalık özetleri satın alan diğer TV kanalları, bu görüntüleri haftanın son maçının tamamlanmasından 12 saat sonra yayınlayabilecek. Federasyon karşılaşma programlarını değiştirmezse, görüntüler ancak pazartesi öğlen 12.00’den sonra diğer TV’lerin eline ulaşacak. Bu durum spor programlarını sekteye uğratacak. Maç günü açık ve şifreli kanallarda yapılacak programlar yüzünden birçok yorumcu pazartesi ve salı günü ekrana çıkabilecek.



    Anadolu’ya Özel Önlem



    Ayrıca yayın prodüksiyon kriterleri federasyon tarafından belirlenirken, tüm maçlara asgari 5-6 kameralı çekim şartı getirilecek. Böylece eleştiri konusu olan Anadolu maçlarının görüntüleri daha detaylı takip edilecek. İhale kapalı zarf sistemi ile düzenlenecek. Teklif alındıktan sonra gerekirse açık arttırma yapılacak. Bu taslak şartname, yönetim kurulunun onayından sonra Rekabet Kurulu’na gidecek.



    Devrim Direkten Döndü



    Bu arada, şartname hazırlanırken TFF’nin devrim niteliğindeki bir planı son anda iptal edildi. Avrupa’daki gibi canlı maçların prodüksiyonunu kendisi yapıp yayıncı kuruluşa vermeyi düşünen TFF, bir İngiliz ve Alman firmasıyla görüştü. Ancak herhangi bir detayın atlanması halinde bunun federasyonun tarafsızlığı üzerine spekülasyonlara yol açabileceği endişesiyle bundan vazgeçildi.



    NTV Hazırlanıyor



    Yayınla ilgilenen kuruluşlara ihale şartnamesi gönderildi. Digiturk, Türk Telekom, ve D-Smart’ın dışında NTV’nin de yayın ihalesine gireceği öğrenildi. NTV’nin, B paketi olan açık kanal haklarına talip olması bekleniyor. Yeni yayın ihalesi 3 ayrı paket halinde ihale edilecek. Şirketler ayrı ayrı veya hepsine birden teklif verebilecek.



    A Paketi



    Haftada sadece 4 adet canlı yayın hakkı (şifreli). Sadece canlı yayınlandığı maçların geniş özetini (15 dakika) yayınlayabilecek (şifreli). Bu görüntüler, canlı yayın bitiminden en az 45 dakika sonra başlayacak. Diğer maçlardan haber amaçlı görüntüyü (3’er dakika) yayınlayabilecek (aynı gün-şifreli) (Örneğin Maraton programı şifresiz olmayacak). Maçların canlı yayın uluslararası pazarlama yetkisi bu paketi alan kuruluşta olacak. Bant yayın hakkı da yine yayıncı kuruluşta olacak. IP-Web yayın hakkını kendi firmaları üzerinden yapabilecek. Canlı yayın haklarını alan firmanın, medya teknolojiyle ilgili tasarruf hakkı elinde olacak.



    B Paketi



    Bank Asya 1.Lig’den haftada 3 maç canlı yayınlanabilecek. Bunu şifreli veya şifresiz yayınlayabilecek. Bank Asya 1.Lig maçlarının tüm özet görüntü hakları elinde olacak. Süper Lig’in tüm maçlarının (15’er dakika) geniş özetlerine sahip olacak (aynı gün). Süper Lig’in tüm maçlarından haber amaçlı görüntülerin satış ve pazarlamasına sahip olacak.



    C Paketi



    GSGM operatörü haklarına sahip olacak. Haber amaçlı görüntüler konusunda tüm maçlara sahip olacak. Ayrıca klip haklarına sahip olacak.




  • kim alırsa alsında benim en çok istediğim şey şu
    mesela belli bir ücret karşılığı sadece Galatasarayın maçlarını izleyebiliyim...
    diğer lig maçlarını izlemiyim... ona göre de daha az para veriyim

    ama bunu yapmazlar diye düşünüyorum sadece umuyorum...
  • Nasıl paketler hazırlanırsa hazırlansın eski fiyatları veren olmayacak. Hele dsmart girmeyecekse geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .TaneR.

    Nasıl paketler hazırlanırsa hazırlansın eski fiyatları veren olmayacak. Hele dsmart girmeyecekse geçmiş olsun.

    Kesinlikle eski fiyatlar veren olacağını zannetmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.