Şimdi Ara

Daire zeminine ısı yalıtımı nasıl yapılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    İnşaatı devam eden bir daire aldık. Daire zeminine henüz şap atılmadı. Alt dairenin boş olması ya da hiç kombi yakmaması vs. durumları için alttan ısı yalıtımı yaptırmayı düşünüyorum. Ancak, sorduğumu kişiler işçilik vs. kaynaklı böyle zemin ısı yalıtımlarında ilerde sorun çıkabileceğini söylüyor. Bu işlemi sorunsuz nasıl yaptırabiliriz bana fikir verebilir misiniz?




  • kaiserx K kullanıcısına yanıt
    Yerden ısıtma sistemini düşünebilirsiniz.
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

    Hocam onu astım ve bronşit gibi sorunlarımızın olması sebebiyle düşünemiyorum.

  • kaiserx K kullanıcısına yanıt
    Döşeme betonu içerisinde asmolen strafor kullanıldı mı?
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

    Yok hocam normal beton atılmış, hatta şimdi de benim aldığım dairenin tavanına beton atacaklar. Kalıplar çakılmış

  • kaiserx K kullanıcısına yanıt
    Benim alt katta hiç oturan olmadı şu ana kadar, beyon içerisinde strafor kullanılmış ve bir odanın parkelerini kaldırtmam gerektiğinde tekrar serdirirken daha kalın şilte kullandım. Buna rağmen zeminler yine de soğuk oluyor. Daha önce uygulamasını görmediğim şap altına taş yünü serilmesini araştırıp mantıklı gelirse yaptırabilirsiniz.
    Isınan havanın yükseleceği gerçeğini göz önüne alırsak, bilimsel olarak astım, bronşit’e etkilerini bilmiyorum fakat zeminin ısınmasını istiyorsanız alttan ısınma dışında seçenek ben bilmiyorum. Şu açıdan bakarsanız alttan ısınmada evde halı kullanmak zorunda kalmazsınız, güzel bir parke seçimi ve bir irobot braava ise zemindeki toz sorununuzu çözebilirsiniz.
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

    Şiltenin kalını ya da 1 cm lik laminant altı xps köpük kullanmayı düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi alt yanmadıktan sonra yapacak hiç bir şey yok.

  • Selam

    Aynı sorun bende de vardı.Forumu okurken üye olmak ve cevap vermek istedim.İzmirde forum bornova tarafında gezerken bir meslektaşım ile tanıştım.


    İzolüx denilen bir malzemeyi zeminde uyguluyordu.Gazbeton gibi ama daha yumuşak gözenekli bir yapısı vardı.Cebu mimarlıktı sanırım gerekli bilgileri arkadaştan alırsam iletirim yalıtım değerleri çok yüksekti görünce şaşırmıştım.

  • kaiserx K kullanıcısına yanıt
    Hocam laminant altına kullandığınız şilte veya xps kalınlaştıkça esneme oranı artabilir bunu da göz önünde bulundurun. Şap altına ısı yalıtımı yaptırmak daha sağlıklı olabilir. Bir de önceki oturduğum evde masif parke mevcuttu şu an kullandığım laminant parkeye göre daha sıcak geliyordu bana ama bildiğim kadarıyla maliyeti çok fazla ama doğal ve sağlıklı bir zemin kaplaması.
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt

    Hocam şap altı yalıtımda da esneme ya da çatlama patlama olabilir sıkıntısı olduğunu söylediler. Valla doğru dürüst bir çözüm bulamadım. Ancak, yalıbor ve izoköpük ya da izolasyon köpüğü diye bir süreç duydum. Yaptıran bilen var mı bunları? Hangisi iyidir. Şap altına köpük gibi bir malzeme sıkınca sanki daha az sorun olacak gibi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.