Şimdi Ara

damak yanması !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
51.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yemek yerken köfteyi direk ağzıma atmam sonucu damağımın sol tarafında ve sol azı dişetlerimde yanma meydana geldi.şu an çok yanıyor ve kızardı o bölgeler.zamanla kendini yenileyecektir fakat bunu hızlandırmanın ya da acıyı azaltmanın bir yolu var mı ?



  • benım cay ıcerken 1 ay once yandı hala iyilesmedi.İlaçta kulalndım ancak piraldyne adında.
  • krem sür
  • 1 ayda iyileşmedi mi :S benim bildiğim kadarıyla damak kendini yeniliyor hatta 1 hafta önce dişimden ameliyat oldum damağımdan et aldılar o bölge kapandı mesela sen doktora gidince ne dedi peki ?
  • Agzımın tavanı yandı.ADam baktı.Yanmıs dedi orası.Bir ilaç verdi ama kesmedi.
  • peki 1 aydır nasıl yemek yiyosun ve bir daha gitmedin mi doktora geçmeyince ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mc_josef

    peki 1 aydır nasıl yemek yiyosun ve bir daha gitmedin mi doktora geçmeyince ?



    Abi Acımıyor kı hıc.Öle cokuntu kaldı.Cok cay ıcıyorum ondan gecmıyor buyuk ihtimal.Birde sıcak sıcak iciyorum.Gidicem yakında
  • Konuyu diriltme gereği duydum. Şöyleki, geçen hafta hala fokurdayan sıcak melemenden bir lokma almak suretiyle damağımın üstünü ve boğazımın bir kısmını yaktım.
    Sanki hayatımda hiç sıcak yemek yememişim gibi nedense ciddi bir miktarda yanık oluştu.
    Internetteki araştırmalarımda ne yazık ki dişe dokunur bir cevap da alamadım. 2 gündür de çok hafif bir ağrı kalmış olmasına rağmen eski haline döndü.
    Başımdan geçenleri kısaca özetlersem belki benimle aynı şeyi yaşayan arkadaşlara yardımım olur, aramızda doktor varsa da daha net ve geçerli bilgiler verebilir diye düşünüyorum.
    Tam 7 gün önce pazartesi günü ekmekle yediğim ilk melemen lokması damağıma yapışmış ve ekmek sebebiyle de uzun süre damağımdan ayrılamamıştı.
    Soğuk su veya yoğurt gibi birşeyle de müdahele edemediğimden 10-15 saniye kadar damağımda yapışık 100 santigrad melemenle cebelleştim.
    Sonuç olarak, ilk etapta sıcak çayla yanmış gibi bir hisse kapılsam da ileri safhalarda aynadaki görüntüsü bile içler acısı idi. damağım neredeyse tamamen bembeyaz olmuştu. (kabaran deri imiş. keza ertesi sabah o deri sarkmıştı ve onu parmağımla koparmak zorunda kalmıştım) yanık ciddiydi.

    Bugün tam 1 hafta oldu ve şunu söyleyebilirim ki, herhangi bir kimyasal yada organik madde uygulamadım (gargara, antibiyotik vs.).
    İlk 3-4 gün aşırı sıcak gıdalardan kaçındım. 2-3 gün de sivri-sert gıdalar tüketemedim. 5 gün sonra eskisi gibi tüm gıdaları rahatça tüketebildim.
    Şu anda hafif bir ağrı var ancak sıkıntım yok diyebilirim.
    yani iyileşme süreci 10 gün bulabilmektedir (bağışıklık ve metabolizmaya bağlı olarak). Başına gelen arkadaşlar heyecana kapılmasınlar ve sıcak yiyeceklere karşı biraz dikkat etsinler. Zaten bu gıdaları almak da acı veriyor. Biraz sabretmeli.




  • Merhaba arkadaslar.
    2 yil aradan sonra bir hortta ben yapayim.
    Son bir kac aya kadar hayatim bboyunca ne asiri sicak yemekler yedim damagimda ne yanma nede herhangi bir kabarma olmazdi ama son gunlerde ise firindan yeni cikmis bir pogca yada atesten yeni inmis bir melemem agzimi aninda yakip damagimi kabartmaktadir. Sonrasinda malum asiri yada hafifi sicak bisey yiyemiyorum. Daha once hic agzim boyle yanmazdi. Bunun nedeni nedir acaba. Yas ilerledikce dokularmi hassaslasip direncini kaybediyor yoksa bir rahatsizligimmi var merak etmeye basladim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu yazıyım belki birine faydası dokunur.

    Arkadaşımın danağına lolipop çubuğu saplanmıştı.Bir sonraki görüşümde hiçbirşeyi yoktu sorduğumda da bal ile tedavi ettiğini söylemişti.Damak üzerinde farklı etkileri var sanırım.Belki yanık için de işe yarar araştırıp denemekten zarar gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hortta benden :)
    Fırından çıkmış pizayı aceleyle yedim , çok açtım ve zamanım çok kısıtlıydı. Malesef yediğimden 5 dakika sonra başladı acımaya ve ertesi gün kıpkırmızı oldu.
    Ben karanfil çiğneyerek acısını dindirdim. Şuanda çiğniyorum.
    Tavsiye ederim. Kaç gündür çorbayı pipetle direk boğazıma attığımıda söylemem gerekir.
  • bir hort'ta benden...patates dile üst damak fena yandı...bildiğiniz topitop'u alın gunde üç kez yiyin arkadaşlar.
  • Yeni uyanmış bir anımda, fırından yeni çıkarttığım patatesli böreklerden 2 adet yeme gafletinde bulundum. Yediğim gün akşama kadar damağımın dişlerle birleştiği yerler soyuldu ve zaten damağın zarı dil ile oynarken koptu gitti. 2. gün ve hala acı çekerek birşeyler yiyorum. Bu akşam meyveli yoğurt deneyeceğim. Umarım 2-3 güne geçer. Tamam beterin beteri vardır, abartılacak kadar değil belki ama hafif şiddetle devamlı acıyor. Resmen yemekten kesti.
  • Bir hortta bende olsun
    Öncelikle çok açtım yeni pişmiş sucuklu yumurtayı bir anda yumulunca açlığında etkisiyle ısısını hissetmedim.Şu an acayip acıyor konuyu aratma gereğinde hissettim ve kendimi burda buldum çok acıyor damağımın üstü İyileşince editlerim bu sorunu yaşayan arkadaşlara ne zaman iyileştiği konusunda bir izlenim olsun .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.P Mcmurphy -- 2 Ağustos 2017; 19:8:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R.P Mcmurphy

    Bir hortta bende olsun
    Öncelikle çok açtım yeni pişmiş sucuklu yumurtayı bir anda yumulunca açlığında etkisiyle ısısını hissetmedim.Şu an acayip acıyor konuyu aratma gereğinde hissettim ve kendimi burda buldum çok acıyor damağımın üstü İyileşince editlerim bu sorunu yaşayan arkadaşlara ne zaman iyileştiği konusunda bir izlenim olsun .

    İyileşmedi mi daha ?!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuncay_d T kullanıcısına yanıt
    İyileşiyor 1 2 güne kalmadan merak etme
  •  damak yanması !!

    Bir hort da benden olsun. Benim de üst öndeki 2 büyük kesici dişimin hemen üstündeki damağımda dayanılmaz bir acı var. Görselde palatine rugae yazan yerin tam ortası yani. Yemin ederim zar zor yemek yiyorum. Yediğim her şey ama her şey batıyor. Nedenini tam olarak bilmiyorum ama sanırım benim de çok sıcak çay içmekten oldu.

    Lütfen birisi söylesin, kaç günde geçer bu illet? Daha 2 gün oldu ama dayanamıyorum :(




  • sub_v S kullanıcısına yanıt
    Aha işte tam olarak benimkinin aynısı. Hocam sanırım ben de sıcak çay içtiğimden oldu. Aynı sizin gibi benim de damakla üst 2 dişin birleştiği yerde oldu yediğim susam bile batıyor.

    Benim de damağımda böyle beyaz renkli incecik bir kağıt parçası gibi bir şey kopmuştu, başta fazla önemsememiştim ama birkaç gün içinde durduk yere dayanılmaz bir acı başladı. Öyle sanıyorum ki aynı dertten yanmışız. Kaç günde geçiyor peki?
  • bir fırt çay adamı nasıl derbeder eder ibretlik bir olay. bir daha ağzıma sıcak bişiy değdirmem tövbe. 2 gündür yemek yiyemiyorum :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.