Şimdi Ara

dead pixel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar şu tft lcd monitörlerdeki dead pixel in neden olduğunu, yani hangi parçanın adi veya bozuk olduğunu, veya bir gereklilikten dolayı mı dead pixelli üretim yapıldığını bilen var mı? Çünkü bildiim kadarıyla bu kullanıldıkça ortaya çıkan bir bug değil, üretimden kaynaklanan bir durum, bu üretici büyük firmaların kalite kontrol departmanları yok mudur? görünmeyecek detaylar değiller ki bu boş pixeller, herhangi bir parça değiştirince giderilebilir mi? bugün üretilmekte olan sony, samsung tft lcd modellerinde hala bunların görülmesi ve dead pixelsizle aynı fiyata satılması halen bu teknolojinin evrimini tamamlayamamış olması anlamına gelebilir mi? Yanıtlarınız için teşekkürler.



  • deadpixel yni ölü piksel az gözüksede bir üretim hatasıdır.
    tft panellerin üretimi halen pahalı ve kusursuz değil.
    bu yüzden birçok üretici belirli bir sayıda ve kriterdeki ölü piksel bulunan panelleri piyasaya sürüyorlar.
    aski bir ölü piksel için tüm ekranı çöpe atmak gerekirdi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dizman

    deadpixel yni ölü piksel az gözüksede bir üretim hatasıdır.
    tft panellerin üretimi halen pahalı ve kusursuz değil.
    bu yüzden birçok üretici belirli bir sayıda ve kriterdeki ölü piksel bulunan panelleri piyasaya sürüyorlar.
    aski bir ölü piksel için tüm ekranı çöpe atmak gerekirdi.

    Tohibada 1, en fazla 2 Samsung, Sonylerde 3'e kadar çıkyor....
    5: daha duymadım...Heralde bundan ötesi monitörü baya bi hırpaladın anlamına gelir.
  • Philips yeni lcd monitörlerinde "Zero Bright Dot" ismiyle piksel hatasız monitör garantisi veriyor. Sanırım diğer büyük firmalarda yakında böyle bir garanti vermeye başlarlar...
  • Sevgili samray,
    Konu TFT LCD olunca senin Samsung da 3 'e kadar çıkıyor söylemin yanlış.Bu güne dek böyle bir durumla karşılaşmamış olmamıza rağmen Koreden aldığımız talimat gereği makine garanti süresi dolmuş dahi olsa (3 yıla kadar) ekranları değiştiriyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: burkay

    Sevgili samray,
    Konu TFT LCD olunca senin Samsung da 3 'e kadar çıkıyor söylemin yanlış.Bu güne dek böyle bir durumla karşılaşmamış olmamıza rağmen Koreden aldığımız talimat gereği makine garanti süresi dolmuş dahi olsa (3 yıla kadar) ekranları değiştiriyoruz.


    Kore'deki arkadaşlar bu talimatı boş yere vermemiş olsa gerekler...Ben gözlerimle görmedim. Sadece ağızdan ağıza dolaşan bir gerçeği aktardım. Kulllanıcı hatasıda olabilir.
  • Sayın Burkay, benim samsung monitörümde 3 adet dead pixel var, alalı 1 sene oldu rica etsem benimkini de değiştirir misiniz?
    teknik servisinize başvursam bana yardımcı olurlar mı?
  • Sevgili CENTAURO
    Samsung iki ayrı firmadır.Bunlardan biri Samsung Electronics digeri ise Samsung Techwin dir.Logoları ve yazı karakterleri aynı olmasına rağmen farklı firmalar oluşunu sana bizdeki otobüs firmaları gibi açıklayabilirim. (Es/ Öz muhabbeti) Eger imzamda yeralanwww.burukay.com sitesini ziyaret edersen benim bir fotoğraf makinesi tamircisi olduğumu anlarsın. Bilgisayar ve motitörler benim konum değil eğer bir samsung fotograf makinen varsa ve dünya/ yerel garanti kartında varsa ekranını ücretsiz değiştiririm.
  • valla arkadaşımın Nokia 6600'ında bile kırmızı renk ölü pixel keşvettim. e yuuh artık diye bağırdım yani:)) telefon ekranında bile!!
  • Eğer sıfır hata ile teslim edecek şekilde bir kalite sistemi uygulansaydı TFT LCD ler şu tarihte bile pek makul fiyatlarda olamazlardı..

    Birde bu değiştirme konusu ile ilgili her firma farklı politika uyguluyor.Mesela x firması diyorki 3 ölü pikselde değiştiririm fakat aynı bölgede toplanmış olması koşulu ile(yani dağınık şekildeki 3 ölü pikselde yan çiziyor ) Y firması ben neresinde olduğuna bakmam 2 tane ölü piksel varsa değiştiririm diyor..Son kullanıcının satın alırken bunlarada çok dikkat etmesi gerekiyor...En iyisi satın almadan önce iyice kontrol etmek...Ben bunu yapmadığım için 3 aydır laptop un ekranının tam ortasındaki ölü piksele bakıp bakıp ......
  • mavibilgisayardan aldım, elimde patladı. Neyse.. bunun tamiri var mıdır, yani hangi parçayı değiştirtmek gerekiyor, samsung yetkili servisine parayı bassak halledebilir mi bu işi?Bilen var mıdır bu işi?
  • [Deleted by Admins]
  • @Logic_Man

    ölü pixel ve sürekli yanan pixeller farklı şeylerdir.philips "Zero Bright Dot" derken sürekli yanan pixelden bahsetmiştir.en can sıkıcı türü budur ztn.mesela hangi zeminde olrsa olsun hep yanan kırmızı bir nokta insanı gıcık eder.hele ortadaysa o kısım yüzünden monitor işkenceye döner.

    @CENTAURO

    1 ölü pixel yaklaşık ekranın milyonda biridir.ve bu teknolojinin geri oldugu anlamı taşımaz.ancak üretimin kalite çıtasının daha yükselebilmesi düşünülebilir.tabi bunu yapmak herşeyin maliyetini yükseltir.saglam olanları bi yere ayırmak ve az hatalıları ayırıp satmak çok daha mantıklıdır.hatalı ürünler genelde bizim gibi adı geçmeyen ülkelere gönderilir.ve bizler tarafından alınır.
  • PHİLİPSLER NASIL BU KONUDA GÜVENEBİLİRMİYİZ
  • 1 ay önce philips 84 ekran lcd televizyon aldm ne ölü pixel nede kırmızı yeşil yanan noktalar hiç birşey yok gayet güzel philips tavsiye edrim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.