Şimdi Ara

Definasyon yapıyorum, gerek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Spora başlayalı bugün 2 ay oldu. Dümenden hareketler, yanlış hareket tercihleri, makrolara dikkat etmeden kafama göre yaptığım diyetler vs. sporu kavramam 1 ay aldı. 76 kg ile başladım ve 73 kiloya kadar düştüm (ilk 1 ayda, kreatinli). Son 1 aydır makrolarıma, antrenmanlarıma dikkat ettiğimden beri kilo veremiyorum. 1 aydır sabit 73 kiloyum ama kas gelişimi oluyor. Kollarım 4,5cm arttı mesela. Boyum 1.78 civarı ve yağ oranım %15-16 civarında. Bu yaza azda olsa estetik gözükerek girmek için sıfır kas kaybıyla 70 kiloya düşmeyi düşünüyorum. Aşağıda verdiğim diyet programını uygulamaya başladım sizce mantıklı mı yoksa yeni başlayan ben için bu yazı es geçmek daha mı iyi?


    sabah: 40gr prot, 40gr karb, 20gr yağ, 500 kalori

    öğlen: 90 gr prot, 120 gr karb, 25gr yağ, 1000 kalori

    akşam: 30gr prot, 30gr karb, 20gr yağ, 500 kalori


    toplam: 160 gr protein, 190 gr karbonhidrat, 60-70 gram civarı yağ alıyorum








  • Dostum kas gelişimi oluyorsa, kaldırdığın ağırlıklar artıyorsa ama tartıda bir değişiklik olmuyorsa emin ol yağ kaybediyorsundur.


    Diyetine gelecek olursak, net birşey söylemek imkansız. 200 kalori karbonhidrattan kıs 1 hafta dene. Kilo kaybı olacak mı olmayacak mı ? Baktın haddinden fazla kilo kaybettin yada çok halsiz hissettin 100 kalori ekle. Yada kalori değiştirmeden antrenman sonuna kardiyo ekleyebilirsin. Hatta of günlerine. Böylece daha fazla kalori açığı olur ve yağ yakımını başlatabilirsin.

  • Hocam kilo düşmeye çalışmayın aksine temiz beslenip kas olarak almaya çalışın idman sonrası 20-30dk kardiyo mutlaka yapın unutmayın kardiyo yaparken kilo verdim diye kastan azalmaz yağdan azalır boy ve kilonuza göre yağ oranınız fazla sebze meyve patates pilav tavuk imkanınız varsa neredeyse tüm sporcuların yediği ricecream öneririm temiz beslenmeden kastım bu gramaj konusunda yardım edebilcek kadar profesyonel değilim maalesef. Ayrıca imkanınız varsa vitamin takviyesi alın şuana kadar yarışmaya çıkıp vitamin takviyesi almayan bir adam görmedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedus -- 27 Mart 2024; 17:44:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.