Şimdi Ara

Değişik İki Soru Soracam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle dertlerimi forumda ve başka sitelerde aradım aradım bulamadım.ya ben arayamadım yada gerçekten yoklar.neyse sorularıma geçeyim.

    1-) 4gblık discoverye sahibim.ben klasik şarj soketi arızası ile garantiye gönderdim telefonu.garanti dışı dendi parayı ödedim gelmesini bekliyorum yaklaşık 13 gün oldu.eğer 20 iş günü süreyi geçerse ürün değişimi hakkım var mıdır.yani normalde var biliyorum ama "garanti dışı" yazması bu hakkımı elimden alır mı ?

    2-)ben telefona hafıza kartımı çıkarıp takınca telefonu yeniden başlatmadan kartı okumuyor.farklı kartlarla ve arkadaşlardaki farklı discoverylerde de denedik hep böyle oluyor.bu normal mi yoksa çözümü var mı ?



  • Hafıza kartın için yazayım
    sd kartı çıkarmadan önce ayarlar-->depolama dan
    sd kartı ayırıp kartı çıkaracaksın
    tekrar kartı taktıgında otamatik olarak kartı görür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 için kesin cevap vereyim, 2'ye tahmini konuşacağım zira Discovery sahibi değilim.

    1) Bir elektronik üründe garanti her parçaya ayrı ayrı işler. Bozulan şey telefon değil, telefonun şarj girişi. Bu kısım garantili değil ancak telefonun kalan bütün parçaları ve markanın size hizmet sözü hala geçerli (bir ürünü alırken sadece donanımını değil, yazılımını ve firmanın vaadlerini de satın alıyoruz). Bu durumda 20 iş günü içinde yapmak zorundalar. Üstelik parayı gönderdiğiniz andan itibaren yeniden bir hizmet satın almış olursunuz. Bu satın aldınız hizmeti de gerektiğinde satın alabilecek olduğunuzu da ürünü servise verirken imzaladığınız formda taahhüt ettiniz zaten.. Kısaca 20 iş günü kuralı cihazı karşı tarafa verdiğiniz saniyeden itibaren geçerli..

    Buraya kadar teori, şimdi gerçekçi konuşalım; adamlar zaten parayı almışlar işinizi en kısa zamanda halledip yollayacaklardır. Onların derdi para kazanamadıkları cihazlarla..

    2) kartınızı çıkarmadan önce ayarlarda kartı güvenli kaldırmak için bir seçenek olmalı (depolama sekmesinde). Oradan kaldırıldığı zaman yeniden takıldığında otomatik olarak görülecektir (GMD'de bu özellik var mı bilmiyorum, teknik olarak bu özellik Google'ın sağladığı birşey, Android taşıyan herhangi bir cihaza konulabilir). Görmüyorsa da yazılımın tek bir tıklayışla yeni gelen herşeyi taramasını sağlayacak küçük yazılımcıklar olması lazım markette. Veya Discovery için bir sürü güzel Costum ROM yapan arkadaş var sanıyorum, onlar böyle ufak bir yazılımı kolayca hazırlayabilirler..




  • Arkadaşlar gerçekten çok teşekkür ederim hemen cevap verdiğiniz için.2 cevapta 2 sorunda çözüldü sanırım, beni ferahlattınız.
  • DeLiCe_DoLuCa Kardeşim şimdi telefonu aldığım bayi ile sorun yaşıyorum.ürünün garanti kapsamında değişmesi gerektiğini red ediyorlar.siz kesin olduğunuzu söylüyorsunuz.acaba hakkım olduğunu onlara nasıl kanıtlarım.yani bir kanun maddesi falan var mı acaba bu konu ile ilgili.arıyorum arıyorum bulamıyorum
  • madcow165 kullanıcısına yanıt
    Ürünün garanti kapsamında değişmesi söz konusu değil, zaten parayı da ödemişsiniz. Demek istediğim parayı ödediğiniz andan itibaren yeniden bir hizmet satın almış oluyorsunuz. Ürün garantisi kalabilir ancak "20 iş gününü geçmeyen servis süresi", ülkemizin kanunları tarafından belirlenmiş ve ülkemizde satış yapan her bir elektronik firmasının takip etmekle yükümlü olduğu bir kural.

    Google'a tüketici hakları yazarsanız en son resmi gazetedeki haklarınızı bulabilirsiniz. Sanırım en son 2013'ün Nisan'ında güncellenmişti.
  • bakayım hemen.sağol kardeş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.