Şimdi Ara

dell mi? lenovo mu? hp mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • özellikler ortalama düzeyde aynı. bu markaları kullanıp kıyaslama şansı olan arkadaşlardan yardım istiyorum. ısınma problemi özellikle ekran kartını aşırı yıpratıyor ve pc'nin ömrünü kısaltıyor. bu üç marka için düşünceleriniz neler arkadaşlar?

    dell i5-5200 , lenovo ve hp i5-4210u

    dell 4 gb ram 8 gb'a kadar yükseltiliyor, lenovo ve hp 4gb ram yükseltme yok

    dell ve hp'nin grafik işlemcisi Nvidia Geforce GT820M, lenovo AMD Radeon R5 M230,

    dell ve hp 500gb harddisk, lenovo 500 gb içinde 8gb ssd (çok az ama çok kullanılan programları uçurmak için entegre edilmiş) var.

    özellikleri genel olarak kıyaslarsak dell en başı çekiyor, sonra hp, en son lenovo.

    tek sıkıntı bu bilgisayarların kalite durumu. deneyimli olanlar paylaşırsa fikrini sevinirim. daha önce toshiba ve acer kullandım çok yabancı bu pc'ler bana.


    lenovo

    hp

    dell







  • murashka M kullanıcısına yanıt
    Her markanın bir sürü ürün var örneğin asus k n verileri var. Aynı özellikte olmalarına rağmen 1000 TL farklar oluyor laptop fiyatlarında. Nedeni tabiki malzeme kalitesinden geliyor temel sebep kasa plastik ve alüminyum farkı. R5 m230 la 820m arasında çok az fark var ama nvıdıa almanda yarar var laptopta daha başarılı özellikle ısınma konusunda.Özellikler az olduğu için o laptoplar plastik kasa olsa bile aşırı ısınmaz. Lol fifa falan oynuyorsan bütçen yoksa alınabilir ama güncel oyunlar için 820m falan çok düşük 8. serinin en kötü ekran kartı.
  • Ekran kartlari ayni asagi yukari, pek oyun oynadigim soylenemez film izlerken yüksek kalitede donma problemi olmasin, ayni anda internette 40 sayfa acabileyim, birkac ofis ayarinda program kullanabileyim. Fakat ayni fiyata en iyisini almak sikinti. Kasanin aluminyum vs olmasinin isinmayla alakasi yoktur bence, eger oyleyse plastik daha verimli, isiyi emer hic olmazsa. Ayrica dis aksami.plastik olan pc lerin ic bolumu aluminyum kapli zaten. Sadece pc malzeme kalitesi iyi hp de dolayisiyla. Onun da pc omruyle alakasi yok. Yanlis miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murashka -- 20 Temmuz 2015; 13:26:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DELL kullacısıyım hiç ısınmıyor diyebilirim fan çok nadir devriye giriyor diğerlerini bilemem..
  • Fiyat ve amaç doğrultusunda öneri alın ama hp alınmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünlerin hepsi iyi kardeşim senin yazdığın ihtiyaçları da fazla fazla görür.

    HP almakta da tereddüt etme ben de 3 farklı HP notebook var en eskisi 5. yılına girdi en yenisi 3 yaşında hala taş gibi.

    Yalnız dikkat ettin mi bilmiyorum ürünlerin hepsi FreeDos yani windows kurulu değil. fiyatları da o yüzden daha ucuz. Windows'u aldıktan sonra kendin kuracaksın.
  • LENOVO almalısın
  • inceleme şansın olan bir yere gidemiyorsan internetten kasalarına bak.artık ana kriterlerim servis ve kasa kalitesi ki sen de özellikleri birbirine yakın dediğin için hemen hemen aynı koşulları arıyorsun.
    misal ben solak olduğum için hayatımın sonuna kadar fanı soldan üfleyen makine almam herhalde. şu anda dell 7537 var bende. ses fena değil ekran önceki asustan bayağı zayıf ama kasası çok daha kaliteli ve hafif ki önceki asus bunu alasıya kadar kullandığım en sağlam kasaydı fakat ağırlığı sayesinde kas yapıyordun.
    hiç lenovo almadım fakat üniversite zamanındaki ev arkadaşımda var. aşırı memnun fakat biraz bakındım kasası çok güven vermedi bana işin doğrusu.
    hp benim bir tane hp makinem oldu o da hpye pazar kaybettiren soğuk kış günlerinin değişmezi dv5-1020. geçen sene hp alan bir arkadaşım ise çok memnun 10 yıl önceki ısınma probleminden dolayı hala çok ısınıyor diyorlar fakat bunu illa ki düzeltmişlerdir ki arkadaşımın makinesi gayet tıkır tıkırdı.
    garanti ve servis olarak hayatımda hpden iyisini görmedim. asus ve dell arkasından gelir, bir arkadaşım lenovonun servisinden memnun değildi ama problemini bilmiyorum. kendisinden kaynaklı olabilir. her türlü toshibanın fan temizliği için 70 tl alan servisinden iyi olacağını düşünüyorum.


    özet:kasa kaliteleri modellere yabancı olduğum için aynı kabul ederek yorumlarsam;
    servis olarak hp ağır bassa da 4gb ram özellikle windowsta insana artık yeterli performans vermiyor ki şimdilik ofis ve internet için yeterli gelse de sade kullanıcı makinesini sürekli değiştirmez, memnun kalırsa aynı makineyi dayandığı yere kadar kullanmak ister. ilerde ram ve ssd takviyesiyle kullanacağım makinenin performansını arttırarak daha uzun süre kullanım için dell diyorum.(yalnız diğer makinelerin max ram 4 gb olup olmadığından emin değilim 2014-2015 üretim makinedeki anakartın max4 desteklemesi mantıksız geldi bana. 16 desteklemese de bence hepsi en az 8 destekliyordur.)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.