Şimdi Ara

Demokrasi kazanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boşa kasmayın arkadaşlar. Şu an yaşa göre parti demografilerine bakarsanız, 18-25 chp, 25-44 ortada, 44+ ezici çoğunluğu AKP.

    Bu şu demek. Şu anda Türkiye tam anlamıyla kendisini yasıtan bir parti tarafından yönetiliyor. 60 nesli ve sonrasının nüfusu etkisini yitirene kadar da bu böyle olacak. Demokrasi halkın kendini yansıtan birisi tarafından yönetilmesidir, emin olum malum parti neyse seçmeni de o. Hani siz şikayet ediyorsunuz ya yok andımızı reddettiler, yok chplilere terörist dinsiz dediler, yok vatandaşı kutulaştırıyorlar... E zaten bunlar da aynı düşüncedeler. Ellerinde olsa CHP'liler dinsiz der bir kaşık suda boğarlar, bu topraklarda bu kutuplaşma batıcı padişahlar geldiğinden beri var. Bir tarafta muhafazakar dinciler, diğer tarafta batıcı, meşrutiyetçi, modernist ıslahat yanlıları. Şu anda da bu devam ediyor. Nüfusları da azalmıyor çünkü onlar 5-6 çocuk yaparken, eğitimli kitle 1-2 çocuk yapıyor. Ancak onların çocukları da eğitildiği için tam anlamıyla üstünlük sağlayamıyorlar %50lerde kalıyorlar. Türkiye bu yüzden sol partinin tek başına iktidarını göremedi(tam anlamıyla), bir süre de göremeyecek. Ta ki bilim bize yetişip, dogmalarla yetişen 50-60 neslinin çocuklarını, belki de onların çocuklarını eğitene kadar.


    Şimdi CHP kazanmış, İYİP kazanmış, önemi yok gerçekten. CB seçiminde yine oyları din düşmanlarını kudurtan aday kimse ona(malum), onlar için hala iş cihad meselesi, gericilik meselesi. M. Kemal malesef gericiliği bu topraklardan silemedi, çok ekstrem müdahelelerine rağmen eksik kaldığını düşünüyorum ama şu an çok geç tabii. Almanyanın 20 yıllık gelişimini 100 yılda yapamadık. Bu nesil gitmeden de zor görünüyor, yerimizde sayarız, evrensel gelişen teknoloji ile ülkeye giren şeylerle de hava atıp biz getirdik derler, ilerledik sanarlar, halbuki 70 yıl önce ekonomik olarak dünyada nerdeysek, aynı yerdeyiz; medeniyet olarak ise aşağılara düşüyoruz.(Gelişmişlik endeksi, demokrasi, insan hakları vs...)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.