Şimdi Ara

Denon AVR-X2400H için film ağırlıklı hoparlör seti tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    İzleme alanım yaklaşık 30 m2 ve tavan yüksekliği 2 m (evimin bodrumunu kullanıyorum). Sistem neredeyse tamamen film izlemek için kullanılacak. Bu AVR ile kombine edilebilcek orta seviye set önerileriniz neler olurdu acaba? Orta dememdeki kasıt kulağım henüz yeterli tecrübeye sahip değil ve malum fiyatlarımız. Ayrıca çok bilmesem de ayrıntıları vs daha iyi duyabilmek adına kulelerin olduğu bir set sanki daha iyi olur gibi düşünüyorum (okuduklarımdan yola çıkarak). Öncelikle 5.1 sonra 7.2 hedefliyorum.

    Tecrübeli arkadaşların değerli yorumlarını öğrenmek isterim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.




  • bütçe ne kadar?

  • 30-35000 e kadar zorlayabilirim.

  • kuleler, raf tipi hoparlörlere göre çok daha pahalı eğer ses yüksekliği gibi bir kaygınız yoksa bence raf tipi hoparlörle ilerleyip, subwoofera iyi yatırım yapmakta fayda var çünkü sinema sistemi olacağı için zaten kulelerin vereceği düşük frekanslara ihtiyacınız yok ve kullanmayacaksınız, düşük frekanslar subwooferdan gelecek. Oda da o kadar büyük değil bence öne 5.25" veya 6.5" lik iki tane raf tipi hoparlör istediğiniz ses yüksekliğini verir.


    İyi subwooferda alternatif çok fazla yok. Kaliteli sub markalarından, sizin bütçe aralığında, SVS dışında Amerika ve Avrupa'daki hiç bir marka Türkiye'de yok. PB-1000 Pro veya PB-2000 Pro'yu inceleyebilirsiniz. 15Hz'e kadar inebilen subwooferlar bunlar. İleride ikinci sub da ekleyebilirsiniz.


    İkinci önemli kısım orta kanal, ardından sağ ve sol hoparlörler. Bu öndeki setteki hoparlörlerin hepsinin, tınının tutması açısından aynı marka olması önemli. Sağ ve sol hoparlör seçerken, setindeki orta kanalın yeterince büyük olmasına özen göstermenizde fayda. Şurada: https://forum.donanimhaber.com/ust-seviye-sinema-sistemi-onerisi--151530988 markalar hakkında konuşmuştuk.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.