Şimdi Ara

Depolama için Sistem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işyerimde sürekli olarak kendi windows yüklü makinemden veri tranferi yapıyorum. Bazen çok zorluyorum makineyi ve kendi işlerimi de yavaşlatıyorum. Bir makine topladım. 2Gb DDR2 ram P4 D işlemcili. Bu makineye linux sürümlerinden birini yüklesem hem yedeklerime bulaşacak olan virüslerimi bir nebze de olsa engellesem hem de ağ bağlantısında sıkıntı çekmeden veri transferi yapabilir miyim? Eğer bu mümkünse bana linux kullanan arkadaşlar hangi sürümün windowsa nazaran ağ transferinde beni kasmayacak yormayacak olduğunu söyleyebilirler mi? Yahut bu yaptığım iş sizce ne kadar mantıklıdır.



  • Sanırım bu durum için en uygunu custom NAS cihazları için olan dağıtımlar. Şurada birkaç yane var: link*

    Biraz baktım da, görünüşe göre en popüleri FreeNas. Kurulumu, ayarları vs hakkında çeşitli kaynaklar var, ufak bir google araştırmasıyla halledebilirsiniz diye düşünüyorum.

    Ancak ben uğraşamam derseniz, sistemin özelliklerini de göz önünde bulundurarak konuşursak, hafif bir linux dağıtımı uygun olacaktır. Üzerine de "samba" kurup ağa açarsnız makineyi. Hem bu durumda sistemi farklı işler için de kullanabilme şansınız olur. Ben de evde bu tarz bir yapı kullanıyorum. Evdeki ana makinede bir linux dağıtımı kurulu. Cihazın başında birileri olduğunda, ben öteki odadan laptop ile ana makinedeki müziklerime, dizilerime vs rahatlıkla ulaşabiliyorum.

    Dağıtım olarak Lubuntu iyi bir seçim olabilir. Ayrıca yukarıda verdiğim linkte "kategori" seçeneğini değiştirerek farklı tip dağıtımlara da ulaşabilirsiniz. Önerim ubuntu tabanlı dağıtımlardan şaşmamanız olacaktır.

    Ubuntuda "samba" kurulumu:http://www.liberiangeek.net/2012/03/filesharing-in-windows-7-and-ubuntu-12-04-precise-pangolin/
    Yazılımın kurulumunu Ubuntu Software Center'dan yapıp, ayarlar konusunda hemen üstteki linkten yardım alabilirsiniz.

    Edit: Düzeltme, ekleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 21 Kasım 2013; 23:06:56 >




  • Linux ve üzerine samba kurarsam ağ trafiğinde büyük rahatlık sağlar mı yoksa pek bir şey fark etmez derseniz windowsa devam diyelim en azından bildiğimiz sistem mi olsun?
  • Bence de Freenas kurmanız uygun olabilir. Aşağıdaki bağlantıda Türkçe bir rehber mevcut.

    http://sourceforge.net/projects/rootdergi/files/sayilar/root-agustos-2011-sayi6.pdf/download
  • Yollar kötüyse ferrarin olsa ne fayda...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.