Şimdi Ara

Dershane Gereksiz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mezun senesinde dershane yerine kütüphane daha iyi olmaz mı?
    dershaneden memnun musunuz?



  • Kesinlikle kütüphane, bide şu watsap gruplarına falan katılırsın tamam, miss



    Yoksa dershane hem para, hem zaman, hem enerji kaybı.



    Zaten dershanelerin büyük çoğunluğunu gerizekalılar dolduruyor

    Ben dahil



    En temizi kendin çalışmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitmem dememe rağmen bu sene dershaneye gittim (ilk mezun senem) ve pişman olmadım değil. Dershanenin avantajlarını ve o avantajların alternatiflerini sıralayalım:

    - Ders Anlatımı

    Evet dershanede ders işleniyor olması bir avantaj. Derslerden verim alsanız da almasanız da kafa olarak sizi diri tutuyor, okul temposu kadar olmasa da ders temposu sağlamış oluyor ve 12.sınıfmış hissi verdiği için salmanıza engel oluyor. Lakin kendinize güveniyorsanız, ben sıkılmam evde de kütüphanede de günü gününe çalışırım diyerek o iradeyi gösterebileceğinize inanıyorsanız gereksiz. Konu anlatımı kısmını zaten evde de halledebilirsiniz bu konuda internette ücretli/ücretsiz çok güzel ve yeterli imkanlar var.

    - Soru Sorma

    Her an soru sorabileceğiniz öğretmenlerin olması bir avantaj ama o hocalara gerçekten de her an soru sorabilecek misiniz? Çoğu dershane bunu vaat ederken o imkanı sağlayamıyor. Diyor ki sana şu saatlerde burada olursan sorabilirsin. Bu işi imkanınız varsa özel dersle yapabileceğiniz gibi whatsapp grupları, soru çözüm uygulamaları ile de rahatça halledebilirsiniz. İnanın ben dershaneye gidiyor olmama rağmen bu yollara çok başvurdum çünkü aksi halde 2 saat sıra beklemek zorundaydım.

    - Yeni insanlarla tanışmak

    Bu da bir avantaj sayılabilir lakin buradaki asıl nokta insanlarla tanışıp arkadaşlıklar edinmek, ortam kurmak değil. Kendiniz gibi hedefleri olan insanlarla güzel bir şekilde çalışmak mümkün ve faydası da olur. Hem hiç arkadaşlık edinmeseniz hatta zaten asosyal biri olsanız bile insan içinde bulunuyor olmak sıkılmanıza önemli derecede engel olacaktır.

    Üzerine konuşmaya değecek başka bir avantaj aklıma gelmedi. Mümkünse daha önce gitmişliğinizin olduğu, öğretmen kadrosunun çok kaliteli olduğuna inandığınız ve size gerçekten fayda sağlayacağını düşündüğünüz bir dershane olursa değerlendirebilirsiniz fakat aksi halde kesinlikle önermem ki bu tipte dershaneler de kalmadı neredeyse. O paranın yarısına internet üzerindeki ücretli ve kaliteli derslerden almak veya ihtiyacınıza göre özel derse gitmek mümkün. İşe yaramaz bir dershane size zarar verir. Vakit ve para kaybı olacağı gibi enerji kaybı da söz konusu ki bu durum isteksizlik doğurarak çalışmanıza engel olur.

    Edit: Deneme sınavlarını avantajlara dahil etmedim zira çoğu dershanede bu iş harici yapılıyor. Dershaneye gitmeseniz bile dershanelerin denemelerine kaydolmanızı ve sonuçlarınız takip etmenizi öneririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 24 Mayıs 2017; 20:45:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.