Şimdi Ara

Detaylarıyla microsdhc kartlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
35
Favori
58.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android Telefonum için bir süredir 16 veya 32 gb kart bakıyorum.
    Forumda özellikle microsd kartlar ve bu kartlarla ilgili detayları içeren bir konu bulamadığım için ve aylardır bu kartların herhaltını araştırıp abarttığım için benim gibi saç baş yolma noktasına gelenler için bulduklarımı toparlayayım dedim.
    Maalesef hafıza kartları bizim teknoloji marketlerde nerdeyse tek tip sanılıyor ve genelde çok saçma fiyatlara müşteriye kakalanıyor.
    ve bu kartlarla ilgili nerdeyse şehir efsanesine dönüşmüş şeyler okumaya/duymaya başladım. araştırdıkça çok farklı şeyler çıktı. izninizle başlıyorum. hatamı görürseniz lütfen düzeltiniz veya ekleme yapınız.

    Konuyu maddeleyerek incelemeye çalışıcam, kartların class larından başlayalım.
    class 2 : min 2mb/sn (hem yazma hem okuma)
    class 4 : min 4mb/sn
    class 6 : min 6mb/sn
    class 10: min 10mb/sn
    şimdilik en yüksek class 10 olarak belirlenmiş durumda.

    fakat class konusunda çoğu kullanıcının bilmediği bir detay var ki bu android cihazlarda çok önemli.
    microsd kartların üretim teknikleri hala daha mükemmelleştirilebilmiş değil. buda 2 önemli soruna neden oluyor.
    kart boyutu ve class arttıkça kart stabilitesi azalıyor ve random access süresi artıyor.
    kart stabilitesinden düşmesinden kastım veri kaybı ihtimali ortaya çıkabiliyor ve kartttaki nand belleklerin aşınma oranları artıyor. buda sorun çıkarmaya daha yatkın ve muhtemelen daha kısa ömürlü bir kart demek.
    ramdom access ise biraz daha karışık. en özet haliyle kartın kendi içindeki hızı denebilir. eğer random access hızı düşük ise telefonunuz/tabletiniz birden fazla dosyaya aynı anda ulaşmak istediğinde veya kartın içinde aktarım yaptığınızda veya örneğin hafıza kartından çalışan bir oyunda olması beklenilen gibi aynı anda birçok dosya sürekli kullanılıyor ise performans ciddi şekilde düşecektir.

    bu nedenle alıcağınız kartın class ına karar verirken :
    kartı sadece depolama içinmi kullanıcaksınız? (örneğin sadece film ve müzik dosyaları diyelim) ve pc-telefon arasında hızlı transfer mi yapmak istiyorsunuz? o zaman class ı yüksek bir kart lazım.
    ben 5 dakika fazladan beklerim derseniz düşük class tercih edin.

    kartı işletim sistemi dosyaları, oyun veya application depolamak (app2sd) için kullanıcaksanız düşük class daha rahat çalışacaktır.

    fakat unutmadan şunuda yazayım. düşük class tercih edin dediysem abartıp class 2 alıp sonra bana küfretmeyin . bence en makulu class 4 veya kaliteli bir marka ise class 6 olucaktır. unutmayın bunlar sadece minimum hızlar.
    yüksek hızlı kartlar genelde sadece fotograf makinaları ve hd video kameralar için öneriliyor. yukarda behsettiğim nedenlerden dolayı henüz android için daha çok soruna neden oluyor gibi.

    nadirde olsa hem tekil dosya aktarım hızlarında hemde random access de çok iyi sonuçlar veren kartlar var. fakat türkiyedeki teknoloji mağazsalarında ürünün olmadık yerlerine yapıştırılan etiketler gibi nedenlerle veya web mağazalarında yetersiz bilgi nedeni ile kartın hangi seriden olduğunu anlamak çok zor. misal 16gb lık sandisk class 4 kart alıcaksınız diyelim. fakat aslında piyasada bu kartın 5-6 farklı serisi dolaşıyor. kimisi çok iyi kimisi berbat.
    yinede şu seri kart çok iyidir gibi şeyler buldukça eklemeye çalışıcam.


    2. maddemiz olarak markaları inceleyelim.
    çoğu kartlardaki marka ismi sadece marka ismi olarak kalıyor. yani kendi üreten markalar çok nadir.
    örneğin sandisk (sadece çin üretimi var) sadece kendi üreten tek firma. tabi sandisk bu konuda popüler olduğundan sahteleri çok var. buna dikkat etmek gerekiyor. sandisk in kendi üretim yeride çin olduğu için ayırmak zor.
    kingston, toshiba ve sandisk okuduklarıma göre en iyi random access sürelerini veren kartlar.
    fakat bu konudada şöyle bir detay var. sandisk yeni üretimlerince ciddi hız düşürmeye başladı. bu sadece okuduğum birşey değil kendimde tecrübe ettim maalesef.
    yıllar önce aldığım 8gb class 2 bir sandisk kartım var. hala dahada onu kullanıyorum. class 2 ama bu değerler minimum demiştim hatırlarsanız. bu kartta etiketini utandırır derecede 18mb okuma ve 8mb yazma hızı veren bir kart.
    bundan yaklaşık 1 ay önce indirimde görünce yine sandisk 8gb class 4 kart aldım. amaç eski kartı yedek vs için kullanmak yenisini de müziklerimnle doldurmakdı. işin komik tarafı tam tersi oldu.
    yeni ve class 4 olan kart zar zor 12mb okuma ve 4mb yazma hızı verebildi. şimdi backup kartı olarak çekmecede dinleniyor ve arada sırada işini yapıyor.

    kingston ve toshibada ise çok dikkat etmek gereken bir husus var. kartın üretim yeri. toshiba japan ve taiwan olarak 2 farklı etiket taşıyor. japan olanları hem kartın ön yüzünde üretim yerini görebilirsiniz hemde paketin sol atındaki "max read : 20mb max write 10mb" yazısından tanıyabilirsiniz. kesinlikle japan üretimi olanlar daha kaliteli ve hızlı. hem ramdom access hemde tekil okuma/yazma hızları çok daha iyi.
    kinston lar ise japan, malesia ve taiwan olarak ayrılıyor. japan > malesia > Taiwan (veya china) olarak sıralandırabiliriz. okuduklarımdan bu sıralamaya ulaştım fakat bu konuda daha detaylı araştırma gerekli.

    kingston ve toshiba üretim konusunda biraz karışık. tahminen japan lar kendi üretimleri ve diğerleri fason.
    lexar ve adata konusunda kesin birşey bulamadım. kendi mi üretiyor yoksa fason üretimmi net değil.
    trancent, hama gibi firmalar tamamen fason üretim. kalitesi için net birşey söylemek zor çünkü karttan karta değişebiliyor.

    fason üretim kötü demek değil tabi.

    kaliteli markaların bile bazı üretimlerinde sorun çıkması ihtimali yüksek olabiliyor. bu nedenle marka ve üretim yerine dikkat edin. unutmayın türkiyedeki distürbütörler bazı markaların sunduğu ömürboyu garantisini bile umursamayı bırak hiçbirşekilde ürünün arkasında durmuyorlar.

    3. sahte kartlar:
    Tamam bende kabul ediyorum. çoğu teknoloji markette kart fiyatları saçmasapan seviyelerde. özellikle 16gb 32gb seviyesinde (tabi 32 bulabilirseniz).
    şahsen 16gb lık karta 120tl 32gb lık karta ise 250tl fiyat isteyen yerler bile gördüm. hatta mağaza görevlisinin önünde "oha" lafının ağzımdan kaçtığı bile oldu.
    Bu durumda çözüm yurt dışından yada gittigidiyor, ebay gibi sitelerden aramak gibi duruyor değilmi? sakın ha !
    ebay deki microsd kartların belkide cidden %99 u sahtedir. kartın üzerindeki etiketi değiştirmek ve mbr kayırları ile oynayıp 1gb lık kartı 32gb yapmak o kadar kolayki şaşırırsınız.
    bakın değiştirmeyi geçtim çinde direk özel bu şekilde üretilen kartlar var. gittigidiyor gibi sitelerdede bu gibi kartlara bakarsanız satıcı puanının çoğunlukla sıfır olduğunu ve fiyatların piyasanın çok altında olduğunu görürsünüz.
    kar ını bıraktım adamın zarar etmesi lazım o fiyatla orjinal kart satar ise.

    işin kötü tarafı birkaç teknoloji markettede bu gibi sahte kartlara denk geldim. seri numarası olmayan veya kartın yazıları patates baskı denecek seviyede kötü olanları dahil. ve bunları büyük mağazalarda bile gördüğüm oldu.
    o nedenle kartı alırken kartı aldığınız cihazın nimetlerini kullanın ve internetten seri numarasına vs bakın.

    4. Kartın güç tüketimi:
    Evet var böyle birşey. farklı markaların kartları, hatta aynı markanın aynı kapasite aynı class taki farklı seri kartları bile farklı güç tüketimi değerlerine sahip olabiliyor. endişe etmeyin çok ciddi bir fark yaratıcak oranlar değil bunlar.
    fakat kim en sevdiği müzikleri dinlerken bataryasının 15 20 dakika erken bitmesini isterki?
    bazı firmalar güç tüketim değerlerini kutunun üzaerine bile yazıyorlar. bazılarının değerlerini sitelerinden bulmak mümkün. bazıları hakkında ise kafadan atmak serbest çünkü hiçbir bilgi yok ortada.
    Tekrar edeyim kesinlikle önemli bir fark yaratacak bir unsur değil bu. ama ben detay sapığıyım biraz napayım

    5.Fiyat:
    Belkide en önemli maddeye geldik. kartların makul fiyat seviyeleri ne olmalı? kazıklandığımızı nasıl anlıcaz? çünkü kartlar konusunca çok ciddi kazıklar dönmekte.
    Aldığı ürünü hakkında hiçbirşey bilmeden ezbere alan bu kadar çok müşteri varken böyle olmasıda gayet normal aslında. satıcı firmalardan çok müşterinin suçu bu bence. şöyleki benim oha dediğim 250tl lik 32gb kartı ben oha dedikten 2 dk sonra gelip "bunu istiyorum" deyip alan müşteri gördüm. alan arkadaşa afiyet bize ise geçmiş olsun. o kazığı yerken biz ise almak istediğimiz ürünü olması gerektiği fiyattan alamadık.
    böyle olunca hem fiyat yükseliyor hemde alan yok diye firmalar yüksek kapasiteli kart getirtmiyor.

    Şu kartın makul fiyatı şudur diyemiyorum çünkü malum fiyatlar döviz olsun piyasaya yeni giren ürünler olsun çeşitli etmenlerle sürekli değişiyor.
    ama kart almadan önce newegg.com , mymemory.co.uk , amazon.com gibi sitelere bi girip yurtdışı fiyatına bakın. bunun üzerine gümrüğü, distrübütör/satıcı kar ı gibi şeyler için %10 %20 artış payı koyun (maalesef). buyrun size makul fiyat.


    Sık sorulan sorular:

    - Hd video hız gereksinimi:
    quote:

    720p bir videonun ortalama bitrate i 3500 - 4500 Kbps civarında olur (bilgisayarımdaki rastgele bir 720p videonun özelliklerinden baktım.

    class 2 bir kartın minimum okuma hızı 2MBps olmak zorunda

    Burda Mbps MBps farkına dikkat etmek lazım.
    1 Megabit /s (mbps) : 125,000 bytes per second
    1 Megabyte /s (MBps) : 1,000,000 bytes per second

    1 kilobit /s (kbps) : 125 bytes per second

    taş çatlasa 4500kbps bitrate diyelim video dosyamız için. şahsen fazlasını görmedim henüz.

    125byte x 4500 = 562500 byte.
    gördüğün gibi aslında kart saniyede 1 megabayt (bit değil) bile okusa yeterli olucak aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nestra -- 24 Şubat 2012; 19:36:04 >







  • birkaç kaynak ve kart testi:

    http://www.sakoman.com/OMAP/microsd-card-perfomance-test-results.html
    bazı kartlar class ına göre olması gereken minimum hızları bile verememiş !

    http://wiki.gbatemp.net/wiki/Memory_Speed_Tests
    detaylarda üretim yerleride dahil edilmiş olan bir başka karşılaştırma. random access sürelerinede dikkat edin (ne kadar düşük ise o kadar iyi).

    http://androidforums.com/samsung-captivate/194732-post-your-microsd-card-benchmarks.html
    bir forumda (ingilizceniz varsa bu forumu kurcalamanızı öneririm) kullanıcıların kendi kartlarına yaptıkları test sonuçları.

    http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=1582172
    birçok kartın random access ve okuma/yazma hızı karşılaştırmasını bulunduran başka bir forum.

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1109769&page=5
    Son entry ye dikkat edin. sahte sandisk kartlar nasıl anlaşılır? (Vakit bulursam türkçeye çeviricem. hızlı ve özensiz bir çeviri olmaması için hemen yapmak istemedim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nestra -- 1 Ağustos 2011; 4:37:58 >




  • @nestra
    Başlık çok faydalı olmuş dostum. Eline, emeğine sağlık.
    Başlığın takipçisiyim. Bende tam MicroSD kart alma arefesindeyim.
    Elime geçen kartların test sonuçlarını buradan paylaşacağım.

    İlk mesaja kartları hangi programlar ile ve nasıl test etmemiz gerektiğini içeren ufak bir bilgi eklersen, tüm arkadaşlar aynı şablonda test sonuçlarını paylaşır.
    Böylelikle belli bir süre sonra çok güzel bir bilgi havuzuna sahip olabiliriz.

  • Onları yazmayı unutmuşum haklısın

    https://market.android.com/details?id=ales.veluscek.sdtools
    bu program incelediğim forumlarda (linklerdede bikaç yerde denk gelebilirsiniz.) telefondaki hızı ölçmek için kullanılmış hep.
    maalesef sadece max okuma/yazma ölçüyor. telefondaki ramdom access i ölçmek için bayağı aradım ama henüz yok.
    unutmadan: programı galaxy s de kullanıcaksanız dahili sd nedeniyle olayın içine biraz sihir giriyor. kart takılıysa external sd yi test ediyor, kart takılı değilse dahili sd test ediliyor.

    ama en sağlıklı test yöntemi düzgün bir card reader + sd adaptörü ile pc ye bağlamak.
    ve sonrada bu promramla kartın canına okuyoruz :
    http://crystalmark.info/software/CrystalDiskMark/index-e.html
    Bu programla ramdom access hızlarını görmekte mümkün oluyor.
    kartı bu programla test ettikten sonra ss ini veya sonucu buraya koyarsanız güzel olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nestra -- 10 Ağustos 2011; 0:36:49 >




  • Emegine kurban cok saolasin
  • Sandisk 8gb class 2 (bayağı eskiden almıştım.)

    -----------------------------------------------------------------------
    CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    -----------------------------------------------------------------------
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

    Sequential Read : 20.003 MB/s
    Sequential Write : 12.430 MB/s
    Random Read 512KB : 19.612 MB/s
    Random Write 512KB : 2.275 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 3.599 MB/s [ 878.7 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.021 MB/s [ 5.0 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 3.739 MB/s [ 912.9 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.027 MB/s [ 6.6 IOPS]

    Test : 100 MB [H: 0.0% (0.0/7560.0 MB)] (x5)
    Date : 2011/08/06 0:32:13
    OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x86)

    dikkat edin kart class 2 olmasına rağmen class 12 (tabi yok öyle bir sınıf en yükseği class 10) diyebileceğimiz bir performans verdi. ama yeni sandiskler bu kadar hızlı değil maalesef.




  • Sandisk 512Mb Class belli değil ! (evet hurda)

    -----------------------------------------------------------------------
    CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    -----------------------------------------------------------------------
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

    Sequential Read : 8.449 MB/s
    Sequential Write : 5.286 MB/s
    Random Read 512KB : 8.470 MB/s
    Random Write 512KB : 3.088 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 2.830 MB/s [ 691.0 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.061 MB/s [ 15.0 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 3.089 MB/s [ 754.2 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.063 MB/s [ 15.4 IOPS]

    Test : 100 MB [H: 0.0% (0.0/483.4 MB)] (x5)
    Date : 2011/08/06 0:46:42
    OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x86)

    Hurda olmasına rağmen rahatlıkla class 4 performansını verebiliyor. Ve ilginçtirki ramdom hızları diğer sandisk ten daha iyi.




  • Elime para geçtiğinde lazım olacak bu sayfa bana.Güzel paylaşım araştırman güzel.
  • Sandisk 8gb Class 4 (diğer 8gb class 2 nin yerine almıştım. çok güzel indirimde yakalamıştım)

    -----------------------------------------------------------------------
    CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    -----------------------------------------------------------------------
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

    Sequential Read : 8.466 MB/s
    Sequential Write : 6.063 MB/s
    Random Read 512KB : 8.365 MB/s
    Random Write 512KB : 1.275 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 2.183 MB/s [ 532.9 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 1.242 MB/s [ 303.2 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 2.499 MB/s [ 610.1 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.620 MB/s [ 151.5 IOPS]

    Test : 100 MB [H: 0.0% (0.0/7563.0 MB)] (x5)
    Date : 2011/08/06 0:59:23
    OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x86)

    Class 4 yazmasına rağmen rahatlıkla class 6 seviyesinde performans veriyor. Ramdom access hızları gayet etkileyici.




  • Toshiba 16gb class 2 (bugün aldığım kart)

    -----------------------------------------------------------------------
    CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    -----------------------------------------------------------------------
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

    Sequential Read : 19.751 MB/s
    Sequential Write : 6.427 MB/s
    Random Read 512KB : 18.899 MB/s
    Random Write 512KB : 1.046 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 2.771 MB/s [ 676.5 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.018 MB/s [ 4.3 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 3.481 MB/s [ 849.8 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.027 MB/s [ 6.7 IOPS]

    Test : 100 MB [H: 0.0% (0.0/14.9 GB)] (x5)
    Date : 2011/08/06 1:15:19
    OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x86)

    class 2 yazmasına rağmen rahatlıkla class 6 performansı verdi. random access hızları kötü değil ama daha iyi olmasını bekliyordum.

    yorgun olduğumdan şimdilik daha fazla test yapamıcam. daha sonra kartların cluster size larının performansa etkisini biraz inceliyip testleri tekrarlamayı düşünüyorum. daha iyi sonuçlar elde edebilirsem paylaşıcam.

    Kendi kartlarında aynı şekilde test yapıcak arkadaşlar testi aynı şekilde uygulasınlarki elma ile armut karşılaştırıyor olmayalım. benim test sonuçlarımda da görebileceğiniz gibi 100mb lık test dosyası ve 5 test(program bu 5 testin ortalamasını alıcak). Fırsat bulabilince arkadaşlarımdaki kartlarıda test etmeye çalışıcam.




  • başlık çok faydalı olmuş dostum eline emeğine sağlık
    aslında incelemesini yapıp fiyat/performans kartlarınıda palaşabilirsin bizlerle
    bence yinede class4den aşşağısı dosya kopyalamada vasat kalır gibi geliyo ben class4 almayı düşünüyorum marka önerisi verebilirmisin mesela ??
  • öncedende yazdığım gibi benim gördüğüm kadarıyla sandisk, kingston, toshiba, samsung bu piyasada ana üretimciler ve genelde en güzel ürünler bunlardan çıkıyor.
    maalesef henüz elimde fiyat/performans karşılaştırması yapabilecek kadar veri yok . ama bu gidişle birkaç kart daha alıcam gibi duruyor. bikaç ay geçsin fiyatları biraz daha uygun seviyelere gelsin bir tanede 32gb lık kart düşünüyorum. başka arkadaşlarda ellerindeki kartları test edip verileri paylaşırlarsa , internetteki benchmarkları da toparlarsak, bide üstüne hangi kartı nerde daha uygun fiyata bulabiliriz gibisinden bir araştırmaya girişirsek bir süre sonra güzel bir sıralama yapabiliriz. forumda bazı arkadaşlar aynı şeyi usb bellekler için yaptılar ama yanlış hatırlamıyorsam onlarca kişi test edip sonuçlarını koydu ve aylarca sürdü.

    biraz uyuyayım haftasonu biraz vakit ayırıp kartı bayağı yormayı planlıyorum. bakalım 32k veya 4k lık cluster lar ile nasıl sonuc vericek.

    edit: kafa takıldı rahat edemedim

    32k cluster ile ramdom access hızlarında güzel bir fark oldu. 4k ile pek fark yok.

    32k cluster test sonucu (toshiba 16gb)

    -----------------------------------------------------------------------
    CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    -----------------------------------------------------------------------
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

    Sequential Read : 20.013 MB/s
    Sequential Write : 6.811 MB/s
    Random Read 512KB : 19.729 MB/s
    Random Write 512KB : 1.135 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 3.466 MB/s [ 846.1 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.024 MB/s [ 5.9 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 3.565 MB/s [ 870.3 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.061 MB/s [ 14.8 IOPS]

    Test : 100 MB [H: 0.0% (0.0/14.9 GB)] (x5)
    Date : 2011/08/06 2:21:20
    OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x86)

    bu arada windowsun format aracı yerine sd association un kendi format aracını kullanın.
    https://www.sdcard.org/consumers/formatter_3/

    neyse şimdilik bu kadar yeter. bu sefer cidden yatıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nestra -- 6 Ağustos 2011; 2:55:42 >




  • Bu durumda class 4 bile işimizi görmez mi? Sonuçta sürekli tel-pc arası devasa dosya transferlerinden çok, tele takılı iken performans vermesi önemli. Benim merakım class dışında 8-16-32 olması performansı kötü etkiliyor mu? (Kendimce kingston 16gb class4 uygun gibi geliyor? )
  • boyut ne kadar büyürse o kadar küçük bellek çipleri üretim aynı şaseye sığdırmak zorundalar. buda üretim kalitesi iyi değilse sorun olabiliyor. bazı 32gb lık kartlarda veri kaybı yaşayan kişileri bile okudum mesela.
    o nedenle yüksek kapasiteli kart alırken kendinizi kobay yerine koymayın. Mesela sandisk , kingston, toshiba (hep söylüyorum bakın bu markaları) bu piyasadaki en sağlam markalar.
    Flash bellek teknolojisini yaratan Toshiba. Microsd kart tasarımını geliştiren Sandisk. Geriye Kingston, samsung gibi 1 2 tane firma kalıyor zaten kendisi üretim yapan. 16-32gb alıcak olsam kesinlikle bu firmaları tercih ederim riske girmektense.

    class 4 tabikide iş görür. ben class 2 yi buldum diye aldım class 2 veya 4 oluşuna pek bakmadın açıkcası. Ben Class dan çok markanın üretim kalitesi çok daha önemli olduğunu anlatmaya çalıştım. üstündeki etiketin pek manası olmuyor çoğu zaman. Marka kaliteli ise çok daha iyi performans alabiliyorsunuz. yada bazı markalarda vadettiği class hızının çok altında kalabiliyor.
    bide umarım yanlış anlamadınız. düşük class lı kartlar herzaman random access de daha hızlı diye birşey yok. Yüksek class lı kartlar Random access performansında feci sınıfta kalıyorlar. örneğin yeni aldığım toshiba kartta beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. tamam kötü değil ama daha iyi sonuçlar bekliyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nestra -- 8 Ağustos 2011; 16:43:35 >




  • Peki teorik olarak ideos x5 özellikleri baz alındığında class 2-4-6 hangisi minumum gereksinmeyi karşılar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanmet

    Peki teorik olarak ideos x5 özellikleri baz alındığında class 2-4-6 hangisi minumum gereksinmeyi karşılar?


    Kartı hangi amaçla kullanacağınıza bağlı, uygulamaları SD karta yüklerim, HD videolar çekerim diyorsanız en az class 6 almakta fayda var bence.
  • benim kartımda telefonu alırken içinden çıkan orijinal kart,
     Detaylarıyla microsdhc kartlar
  •  Detaylarıyla microsdhc kartlar

    Bende de A-Data'nın 32 GB Class 10 MicroSDHC kartı var. 12-15 mb/s yazma 18-25 mb/s okuma hızına sahip. Yalnız telefondan mı yoksa kartın erişim süresinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Bazen geç tepkime veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

     Detaylarıyla microsdhc kartlar

    Bende de A-Data'nın 32 GB Class 10 MicroSDHC kartı var. 12-15 mb/s yazma 18-25 mb/s okuma hızına sahip. Yalnız telefondan mı yoksa kartın erişim süresinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Bazen geç tepkime veriyor.


    Nereden aldınız kartı?
    Ben de 32gb class6/8/10 kart bakıyorum da bulamadım?




  • CAMBELLEK Team Micro SD (SDHC) 8GB Class 10 siparişi verdim kargo dahil 41 lira Samsung Galaxy Ace için kullanacağım uygunmudur acaba?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.