Şimdi Ara

Dev Oyun Anketi (KAZANAN) [Red Dead Redemption 2] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
7
Favori
13.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • keremec kullanıcısına yanıt

    Sürpriz çok mu? Dev Oyun Anketi (KAZANAN) [Red Dead Redemption 2] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes oy kullandı galiba. Daha oy gelmiyor ankete. Anlaşılan 1 hafta yeterli oluyor oylama için. Yarın saat 15'de kapanıyor anket. Oy kullanmamış varsa yetişsin Dev Oyun Anketi (KAZANAN) [Red Dead Redemption 2] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 6 Temmuz 2022; 10:50:40 >
  • blacklistmember kullanıcısına yanıt

    Teknik kalite ve grafik hariç her alanda The Witcher 3 çok daha üstün. Dev Oyun Anketi (KAZANAN) [Red Dead Redemption 2] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dev Oyun Anketi (KAZANAN) [Red Dead Redemption 2]




    İlk turdaki en çok oy alan 12 oyun belli oldu ve ikinci eleme turu başladı. Anket elemesinin ikinci ve son aşamasında, 60 oyun arasında turnuvaya katılacak 20 oyun seçilecek. Buradan seçilen ilk 20 oyun, yukarıdaki 12 oyun ile beraber asıl turnuvada yarışacaklar. İstediğiniz kadar oyun işaretleyebilirsiniz, yine de 20 oyun seçileceği için, ideal olarak en fazla 20 oyun işaretlemeniz daha iyi olur. Anket linkine ilk mesajdan ulaşabilirsiniz.



    Elenen oyunları ve aldıkları oyları görmek için spoilera tıklayabilirsiniz.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Deus Ex: Mankind Divided : 51Nier Automata : 50Watch Dogs 2 : 50Inside : 49Sea of Thieves : 49Super Mario Odyssey : 46Shadow of the Colossus : 46Final Fantasy VII Remake : 45Celeste : 44Halo Infinite : 43Ratchet and Clank Rift Apart : 43Marvel's Guardians of the Galaxy : 43Call of Duty Black Ops Cold War : 43Undertale : 42Until Dawn : 42Little Nightmares II : 42South Park: The Stick of Truth : 41Rocket League : 41Apex Legends : 39What Remains of Edith Finch : 38Dragon Age Inquisition : 38Monster Hunter World : 37Kena: Bridge of Spirits : 37Yakuza 6 : 36SOMA : 36Katana Zero : 33Ratchet and Clank : 32Overwatch : 31Yakuza Like a Dragon : 31DEATHLOOP : 30Sifu : 30Psychonauts 2 : 29Valheim : 28The Legend of Zelda Link's Awakening : 28Among Us : 27Borderlands 3 : 27Returnal : 25The Outer Worlds : 24Final Fantasy XV : 23Nioh : 22Pillars of Eternity II: Deadfire : 22Valiant Hearts: The Great War : 21Mario Kart 8 : 21Fortnite : 21Bayonetta 2 : 20Lego Star Wars: The Skywalker Saga : 20Destiny 2 : 19Sunset Overdrive : 19Wasteland 3 : 19Firewatch : 19The Messenger : 18Heartstone : 18Death's Door : 17Life is Strange True Colors : 17Genshin Impact : 17Luigi's Mansion 3 : 16GRIS : 16Child of Light : 16Super Mario Maker 2 : 16Animal Crossing New Horizons : 15Outer Wilds : 15Metroid Dread : 14Tales of Arise : 14Fallout Shelter : 13Kingdom Hearts III : 13Baba Is You : 12Return of the Obra Dinn : 12Halo 5 Guardians : 11The Forgotten City : 10The Artful Escape : 8Tiny Tina's Wonderlands : 8Her Story : 7Ghostwire Tokyo : 7The Quarry : 6Shovel Knight : 6Into the Breach : 6Kirby and the Forgotten Land : 5Oxenfree : 5The Banner Saga 3 : 5Astral Chain : 4The Witness : 4Octopath Traveler : 3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 7 Temmuz 2022; 13:37:30 >




  • Güzel bir anket oylarımı gecikmeli de olsa verdim

  • keremec kullanıcısına yanıt

    İlk 5 oyun hangileriydi hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu şimdi soyleyememDev Oyun Anketi (KAZANAN) [Red Dead Redemption 2] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keremec kullanıcısına yanıt

    Gördüğüm kadarıyla pekte sürpriz olmamış be hocam. Dev Oyun Anketi (KAZANAN) [Red Dead Redemption 2] Ne dersiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 7 Temmuz 2022; 14:50:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100-200 oy civarındayken bayağı beklenmedik bir sıralama vardı. Sonradan oy sayısı arttıkça daha beklendik bir hal aldı. Buna rağmen Detroit ve Metro'nun bu kadar sevildiğini bilmiyordum ben. Yine benzer şekilde Cyberpunk, Ac Odyssey ve Forza için de az da olsa şaşırttı diyebilirim. Malum birisi bayağı olaylı bir çıkış yaptı, diğeri ise bir yarış oyunu. Odyssey yerine de Ghost of Tshuisma, Death Stranding veya Resident Evil gibi forumda daha popüler bir oyun gelir diye bekliyordum ben. Bunların dışında listeye giremese bile Modern Warfare de bayağı beklediğimin üstünde oy aldı. Bazı kişilerin kafası acaba 2007'de çıkmış olan oyuna mı gitti diye düşünmeden edemedim. Her ihtimale karşı ikinci turda yanına 2019 diye belirttim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 7 Temmuz 2022; 15:25:58 >
  • 12 oyun içinde Detroit ile AC görünce oy vermekten vazgeçtim. Kendi oynadığı oyunları koymuş. Ankette strteji oyunu yok. Tüm zamanları mı kapsıyor son 5 yıl içind eçıkmış oyunlar mı belli değil. Oyun tür kategorisi yap 10 katogeri belirle her katogiriden ilk 3 oyun seçilsin. Age Of Empires, Total War , Paradox serileri nerelerde Witcher 3 kopyalamaya çalışan oyunları Witcher 3 aynı torbaya atmışlar. Spor oyunlarıda pek göremedim. Online oyunlarda yok listede.Aksiyon 3. şahıs kamera oyunu seçiyorsan . Witcher3-RDR1/2-GTA 4 daha da ankete gerek yok. Kategorileri belirleyip kişilerden cavap alıp belirlense daha mantıklı olur. Oyun oynamaya AC 4 ile başlamış adamları kayle almam. 90 yıllarından başından beri oyun oynayan, old school gamingi bilen, yenni nesil oyunlarıda görmmüş yaş kemale gelmiş admların görüşleri benimiçin önemli. Bu süreci bilmeyen adam Elden RİNG anlamaz. pes - fifa çekişmessini en başında beri bilenher ikis eri oynamış adamı velet fifafanboyu bir olmaz. vs.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 7 Temmuz 2022; 16:1:16 >




  • Öncelikle bu anketin asıl amacı kapsayıcı olması. Bu yüzden direkt 32 tane oyun vermek yerine 150 oyun içinden eleme yapıyorum. Siz isterseniz "yaşı kemale gelmiş adamlar" olarak kendi aranızda bir anket oluşturabilirsiniz. Orada kendi istediğiniz oyunları koyarsınız. Bu anketi yapmak isteme sebebim insanların gerçekten hangi oyunları sevdiğini görmekti. Çoğunluk, sizin gibi aşağılayıcı yorum atanlara cevap vermediği için etraf sizin gibilerin attığı mesajlarla doluyor ve genel olarak bir circlejerk ortamı oluşuyor. Bu da bazı oyunlar konusunda yanlış bir algı oluşturuyor.


    Oyunları kendim belirlemek yerine game awardsta gözüken oyunlardan seçerek 150 oyunluk bir liste ile oluşturdum. Üstüne de bu sene çıkmış dikkat çeken oyunları ekledim. Bu oyunlar içerisinde online oyun ve simulasyon-strateji türündeki oyun sayısı çok az çünkü bu oyunlara yeterli talep yok. Mesela Age Of Empires 4 ve Flight Simulator eklenebilirmiş ama gözümden kaçmış o arada. Bu yüzden her ihtimale karşı elemeyi iki tur halinde yaptım. Bu şekilde ilk turda gözden kaçan oyunları ikinci turda ankete dahil edebildim. Flight Simulator, Armored Warfare ve Valorant bu şekilde dahil oldu ikinci ankete. Age of Empires 4 veya diğer dediğiniz oyunlar için bu tarz bir mesaj gelmedi. Anketin zaten tüm zamanları kapsama gibi bir amacı yok. İlk mesajda sadece 8.nesil ve sonrası için çıkmış oyunların dahil edildiği açık şekilde yazıyor. Ama okumadığınız için bunların hiçbirinden haberiniz olmaması normal. Ben de isterdim 500-600 oyunluk anket yapayım, içinde her şey olsun diye ama 150 oyun bile çokken, kimse gidip 600 tane oyun içinden oyun seçmekle uğraşmaz.


    Bu ankette oynarken en çok zevk aldığımız oyunu seçiyoruz. Bu yüzden kategoriye ayırmaya gerek duymadım. Zaten kategoriye ayırma işi çok daha sıkıntılı bir süreç. Kategorileri belirlemeyi geçtim, Oyun türleri o kadar birbirine girdi ki, en basitinden neredeyse her oyun artık rpg olmuş durumda. Bu tarz kategorilere ayrılmış bir anket belki sene sonunda yılın oyunu için yapılabilir ama 150 oyun içinde imkan yok buna.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 7 Temmuz 2022; 17:5:41 >




  • Hocam keşke birazcık özenerek yazsanız. Dev Oyun Anketi (KAZANAN) [Red Dead Redemption 2] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonda akıllı klavye kullanamdan yazınca böyle oluyor. Şimdi herkesin bir beğenisi vardır. Başlıklardan zaten hangi oyunların daha çok oynandığı fikir verir. Hamburgerin çok yenmesi hamburgerin vasat bir yemek olduğu gerçeğini değiştirmez. Dünyaca ünlü Fransa,İtalya,ülkemizide alalım gibi yerlerden şefler gelir iyi yemek nedir anlatır. Oyun işide böyle RDR2,Witcher 3 neden iyidir,sektöre ne getirmiştir,konuşulur. GTA'nın sektöre getirdikleri anlatılır. Dark SoulsLar,Elden Ringin old school gaming hala yaşatması bunun değerini konuşuruz. Bilinen şeylerde, keşke oyun bölümünde trolleri besleyen konular yerine sektör nereye gitmeli, p2w oyun sektör sömürüsü, online oyun -espor denen açıkçası oyun dünyasının foseptiğine dönüşmesi (insan egosunun katkısıyla) vs konular tarışılsa. XXX oyunu için en iyi 10 modu tartışsak, rehber içerik konuları doldursa . Yıllarca yanına rakam konarak reskin oyunlara oyuncular mahkummu? Oyun neden oynanmalı,innı spor yapmaktan,dil öğrenmekten,kendini geliştirmekten alıkoyabilecek kadar değerli mdiir. Bir oyun neden 200 saat sürer,sürmeli daha değerli şeyleri tartışsak.





  • İlk tur sonuçları için konuşayım:


    Super Mario Maker 2, Animal Crossing New Horizons, Super Mario Odyssey aslında çok güzel olmalarına rağmen ülkede Nintendo kitlesi yok diye elenmiş.


    Monster Hunter World, Ratchet and Clank, Shadow of the Colossus oyunları için üzüldüm, oysa güzel oyunlardı.


    Deus Ex: Mankind Divided için hem şaşırdım hem üzüldüm, cidden güzel ve insanı saran bir seridir Deus ex.

  • İkinci tura katılım, ilk tura göre bayağı az. Daha 100 oy anca oldu. Araya bayram girdi diye mi, yoksa sevilen oyun sayısı mı az diye böyle oldu bilemedim. İki tane eleme yapılınca oy sayısının azalacağını bekliyordum ama bu kadar da azalacağını düşünmemiştim. İkinci eleme için 15 Temmuz Cuma son gün. Sonrasında turnuva şekline geçilecek.

  • keremec kullanıcısına yanıt

    Kitlesi küçük oyunlar kaldı sona. Muhtemelen çoğu kişi bu yüzden oylamayı ciddiye almadı. Birde genel, her oyunun dahil olduğu bir liste olmayınca insanlar rahat rahat sidik yarışı yapamıyor, onun da etkisi var tabî. Son olarak konu ilk açıldığında popülere girmişti. Bu yüzden oy veren kişi sayısıda çoğalmıştı. Dev Oyun Anketi (KAZANAN) [Red Dead Redemption 2] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.