Şimdi Ara

Digiturk Eutelsat'tan bazı kanalları görebiliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Digiturk Turksat üyesiyim. HD uydu alıcısı kullanıyorum. Ulusal kanalları ve Beinsports1 kanalını HD izleyebiliyorum. Ancak, binada merkezi çanak anten var, onu kullanıyorum ve 3 farklı uydudan sinyal geliyor (Turksat, Hotbird ve Eutelsat). Digiturk Eutelsat paketim olmamasına rağmen, Eutelsat kolay kurulumu yaptığım zaman toplamda 10-12 kanal görebiliyorum. Bu kanallar arasında Turksat paketimde HD olarak izleyemediğim bir kaç belgesel kanallarını ve Beinsports2, Beinsports3 ve Beinsports4 kanallarını da HD görebiliyor ve izleyebiliyorum! Fakat diğer tüm kanalları (ulusal kanallar dahil fakat trt kanallarında sorun yok) göremiyorum, açılmıyor. Ancak, tekrar Digiturk Turksat kolay kurulum yaparsam görebiliyorum ama dediğim gibi Beinsports1 kanalı dışındaki Beinsports kanallarını ve belgesel kanallarını HD izleyemiyorum. Benzer bir durumu yaşayan var mı? Herkesin mi böyle yoksa bende farkında olmadan bir hata mı var?

    Cevaplarsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.







  • Merkezi sistem iyi yapılmamıştır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digitürkün Türksatta bir kanalı var hd belgesel yok. Bayram ve yılbaşı gibi zamanlarda eutelsat kurulumu yaparsan film kanalları açık oluyor.
  • Normalde üyeliğim Turksat üzerinden olduğu için Eutelsatı'ın bana tamamen kapalı olması gerekmiyor mu? Arama yaptığımda çıkan bu 10-12 kanalın hiç çıkmaması gerekmiyor mu farklı üyeliğim dışında bir uydu olduğu için?
  • Hayır tamamen kapalı olması gerekmiyor Eutelsat ve Turksat'taki Digiturk ortak kanalları belli bir paket üzerinden aynı şifreleri (yani kanal kanal ayrı şifreleme değil paket olarak ortak) kullanır. Eskiden insanlar derbilerde filan kutuları alıp farklı bir yerde kutuyu bağladığında lig tv'nin açılmadığını filan söyleyip mağdur olduklarını ifade ederlerdi. Yeni şifreleme sisteminden sonra şifrelemeler aynı oldu yani Lig Tv abonesi Eutelsat kullanıcısı bir aksaklık olmasından dolayı yahut başka sebepler ile yayınını Turksat üzerinden de izleyebilir. Bunu müşteri temsilcisi kabul etmeyecektir ancak teknik birimler bunu düşünmüş. Ancak Eutelsat'taki giriş paketine sahip olmadığınız için ulusal kanalları izleyemezsiniz çünkü Eutelsat uydusunda Turksat'taki free ulusal kanallar da şifrelenmektedir.
  • Durum anlattığınız gibiyse o zaman herkes benim şuan yapmakta olduğum uyanıklığı yapabilir. Şöyle ki:

    Turksat üyesi olarak Eutelsat'a geçmek istedi. kullanım sözüm devam ederken. Fakat, iki uydu paketleri arasında ciddi fiyat farkları olduğunu ve hatta kullanım sözünü bozacağım için cezai bedelin de yansıyacağını söylediler. Tursatta aylık ortalama 65.5 TL ödediğim paketlerin aynısına, (hatta belgeel kanalları eksik, Eutelsat'ta onlar da ücretliymiş) Eutelsat'ta aylık 114 TL ödemem gerektiğini söylediler. Tabiki kabul etmedim. Çünkü, binada merkezi anten var ve ben Eutelsat'tan sinyal alıyorum. Turksatta Beinsports1 kanalı HD, sıkıntı yok. Fakat,Beinsports2,Beinsports3 ve Beinsports4 kanalları HD değil, SD, yani kötü. Ben de bu 2,3 ve 4. kanallarda izlemek istediğim bir maş olduğunda (ki çok sık olmuyor) Digiturk Kolay Kurum / Eutelsat Kolay Kurulumu yapıp onları da HD kalitesinde izliyorum. İşim bitince de tekrar Turksat'a kurulum yapıp geçiyorum. Yani kısacası, Bu şekilde ve bu ücretle, Eutelsat'taki bu spor kanallarını da hiçbir ücret ödemeden HD kalitesinde izliyorum ;)

    Sormak istediğim birşey daha var: Eutelsat'ı bu şekilde ara ara izlemek faturayı etkilemez değil mi? Birkaç aydır bu şekilde izliyorum ve henüz herhangi bir uyarı veya fiyat yansıtması görmedim.




  • cok sorarsan aksama kapanır kanallar
    cok kurcalama :)
  • Sadece sizinle paylaşıyorum. Ben de söylersem kapatacaklarını tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.