Şimdi Ara

digitürk görüntü kalitesi hakkında yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • geçen haftasonu evime digitürk bağlantısı yapıldı. siteye ait merkezi kullanılan digitürk çanağını kullanarak bağlantı yaptılar. ancak görüntü kalitesinden memnun değilim. hızlı sahne geçişlerinde ve hızlı hareket eden cisimlerin etrafında görüntü pixellere ayrılıyor (hani kalitesiz VCD lerde olduğu gibi) receiver ile televizyonun bağlantısı scart ile yapıldı. bu konuda sizlerden yardım istiyorum. teşekkür ederim.



  • evet bu normal değil ve keyif kaçırıcı bir durum.

    sitedeki tüm üyelerde de aynı sorun var mı acaba?

    bizim digitürkte geçen sene önce şiddetli yağmurlarda sonraları bulutlu günlerde bile sinyal seviyesinde düşmeler oldu. teknik servis gelip çanağın yönünü ve ayarlarını düzeltti sorun giderildi böylece.

    teknik bilgim yeterli değil ama digitürk teknik servisineden yardım isteyebilirsin.
  • Teskkür ederim spotlightkid. Teknik servisi çağırdım. Önce digitürk receiver sıfır bir tane ile değiştirildi ama pek bişey farketmedi. Sonra mevcut kabloya bir yükseltici eklediler. Birde mevcut scart kablosunu çok kaliteli kalın olanlardan bir tane ile değiştirince görüntü biraz farketti. Bu seferde yeni kaliteli scartın ses bağlantısı çalışmadı. Malum bu adamların getirdiği her şey kullanılmış oluyor. Şimdi tekrar servise haber verdim bu sefer uydu anteninin yönü için sıkıştıracağım. Yardımına teşekkürler, gelişmelerden haberdar ederim.
  • Digital yayında kaliteli kalitesiz görüntü olmaz, 0 ve 1 yani dijital olan bir yayında görüntü ya vardır ya yoktur, ya kırılarak izlersin yada mükemmel, benim kanaatim problemin kaynağı Digitürk receiverı ile TV niz arasındaki bağlantıdandır.
  • Teşekkür ederim Sgerrard. Tamda benim üzerine kafa yorduğum konuya değinmişsin. Bu akşam yine teknik servis geldi ve çatıdaki ortak kullanılan çanağıda kontrol etti. Her hangi bir problem bulamadılar.
    Benim en büyük sorunum görüntünün özellellikle hızlı sahnelerde, sahne geçişlerinde ve koyu renk tonlarında pixelllere ayrılması ancak donma olmuyor. (Hani VCD izlerken olurya onun gibi) Son olarak hama veya acoustic research'in kaliteli bir scart kablosunu alarak denemeyi düşünüyorum. Ben bu scartları inceledim. Ucuz olanlar 1,5-2 YTL ye satılanlarda içerideki bağlantılar birbirinin aynı ancak farklı renklerde çok ince tellerle yapılmış. Kaliteli olanların fiyatı 15-50 YTL arasında değişiyor ve kullanılan her bir telin etrafı sinyaller birbirine karışmasın diye ikişer kat yalıtkanla kaplanmış. Deneyip göreceğiz.
  • Arkadaşlar merhaba, son durumu paylaşmak için üye oldum. Yaklaşık 2 saat önce eski Goldmaster SAT 70000 FTA cihazımı çıkartıp yerine yeni abone olduğum DigiTurk'u taktırdım. Televizyonumuz Samsung 40C650. Golmaster'dan aldığım görüntü kalitesi ile DT kalitesi arasında çok fark var.. HD paketi desen reklamlarda daralan görüntüsü ile çok sinir bozucu. HD görüntülere diyecek birşey yok ama reklamlar gibi bazı yayınlarda ekranın daralması çok sevimsiz..

    Kurulum sonrası servise eski cihazda görüntüler daha netti dediğimde verdiği cevap aynen şu oldu.. "HD yayınları güçlendirmek için normal yayından kısmış olabilirler" dedi.. Yayına mı yanarsın adamın seni salak yerine koymasına mı yanarsın..

    Biraz ayarları ile oynayacağım ama pek ümitli değilim.. Ben başka yerlerde DT yayınlarının bulanık olduğunu gördüğümde hep tvden kaynaklı sanırdım ama iş uydudaymış..

    Müşteri hizmetlerine memnuniyetsizliğimi anlatacağım, çözüm olursa da olmazsa da yazarım arkadaşlar..




  • Arkadaşlar Digiturk merkezinden ertesi gün arayan görevli HDMI/Dvi 1 'e takılı kabloyu HDMI'2 ye takmamı istedi. Bunu yaptım görüntü çok netleşti ama bunun öncesinde uydu alıcısı kendini uzun bir süre güncellemişti, sanırım esas düzelme bu sayede oldu. Zira tekrar HDMI1 e taktığımda yine aynı netliği aldım. Şuan görüntü gayet iyi, ama uzun uzun görüntüde ince ayar yapmam gerekti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.