Şimdi Ara

Digiturk görüntüsüne arka planda kablolu TV karışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir yakınımıza Panasonic 42PV70 almıştık, hem kablolu hem digiturk eski philips kutu bağlı.

    Digiturk seyrederken arka planda kablolu tvnin görüntüleri beliriyor. Kablolu tv'nin jakını çıkartınca bu sefer bu arkada görüntü geçme olayı kayboluyor ama digiturk'un görüntüsünün kalitesi bozuluyor keskinliği kayboluyor ve görüntü de granülleşme şeklinde bir görüntü gürültüsü ortaya çıkıyor.

    Baktım çok yakında oturan bir başka yakınımızın LG LCD'snde de benzer formatta aynı sorun var.

    Forumdaki arkadaşlar bunu gibi bir sorun ile daha önce karşılaştı mı karşılaştıysa nasıl çözdü?

    Digiturk servisi çağrıldı bu hep oluyor bizim yapabileceğimiz bir şey yok neden olduğunu bilmiyoruz dediler. Kötü görüntü arkadaşların ilgi alanına girmiyormuş, sadece sinyal yoksa yardımcı olabiliyorlarmış.

    Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • Digitürk kutusunda çıkış formatı olarak RGB yi seçin. Ayrıca eğer çıkış RGB iken hala sorun devam ediyorsa plazmanın diğer scartından bağlayın digitürk kutusunu.

    Sinyali eğer CVBS olarak yollarsanız yada RGB desteği olmayan sadece CVBS desteği olan scart girişi kullanırsanız arkada hayal görüntü sorunu ile karşılaşırsınız..
  • Aynı sorun bende de var. Digiturk'ten izlerken zaman zaman (aslinda hayalet goruntu her zaman var da ben zaman zaman farkediyorum) ekranda kablolu tv de en son açık kalmış kanalın siyah beyaz görüntü geçişlerini farkediyorum. RGB 'den ayarli olmasina ve LG 42pc1r televizyonumda bir sorun olmamasina ragmen boyle yapiyor. Digiturk'un cozebilecegi bir sorun degil, ben de cozebilmis degilim. Hatta bazen oyle rahatsiz oluyorum ki arkasindaki kablolu tv hattini cikartiyorum ve sadece NBA Tv yi acacaksam takiyorum
  • Diğer scartlardan izlemeyi denedinizmi?
    quote:

    Orjinalden alıntı: TheGuardian

    Aynı sorun bende de var. Digiturk'ten izlerken zaman zaman (aslinda hayalet goruntu her zaman var da ben zaman zaman farkediyorum) ekranda kablolu tv de en son açık kalmış kanalın siyah beyaz görüntü geçişlerini farkediyorum. RGB 'den ayarli olmasina ve LG 42pc1r televizyonumda bir sorun olmamasina ragmen boyle yapiyor. Digiturk'un cozebilecegi bir sorun degil, ben de cozebilmis degilim. Hatta bazen oyle rahatsiz oluyorum ki arkasindaki kablolu tv hattini cikartiyorum ve sadece NBA Tv yi acacaksam takiyorum
  • Denedik maalesef hiçbir fark yaratmadı.
  • konuuu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: talhainthebest

    konuuu


    Kablo TV dağıtım kutusunu değiştirdi sonuç aynı, skart kablosunu MOnster THX ile değiştirdik bir fark yaratmadı, hala bu sorun ile cebelleşmiş arkadaşlardan yardım ve fikir bekliyoruz
  • Aynı sorunu ben de yasamistim. Monster altin uclu scart ile dediginiz sekilde bir sorun oluyordu. Darty'den Belkin PURE AV altin uclu scart aldim sorun cozuldu.
  • Arkadaşlar, 2006 senesinde aldığım panasonic 42 pv 600 plazmada benzer sorun yaşamıştım. 1,5 sene sonra, panel arızası ile karşılaştım ve panel değişti. Panel değiştiğinde, bu sorun ortadan kalkmıştı. Benim panelin değişme sebebinin, bu arka planda oluşan görüntü kirliliği ile ilgisi yoktu. Panel değiştiğinde, tüm aparatlar aynıydı. DT reciever ve sıradan scart ve bağlantı şekli.

    Bu arada, eğer tv nizde, AV konumu haricindeki yeri "ntsc" moduna getirme özelliği varsa, bunu da bir deneyin. Mantığı ise şu. Bizde NTSC yayın olmadığından, bu modda ekran siyah oluyor. Seyredeceğiniz kısım ise Pal üzerinden alabiliyorsa, arka fonun siyah olmasından, bu kirlilik kalkabilir.
  • aynı sorun bizim toshibada da var, ama scart kablosu ile ilişkili olacağını sanmıyorum çünkü problem tv nin av konumuna getirildiği halde hala kablolu yayın sinyallerini işliyor olmasıyla alakalı bir durum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.