Şimdi Ara

dil okulu için ülke tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, bu eylülde 6-7 ay civarında ingilizce dil eğitimi için yurtdışına gidicem, lakin ülkeler arasinda kararsız kaldım. kanada amerika ve avustralya ülkelerinden birini seçeceğim , bir ara yeni zelandayada baktım ancak çok uzak neredeyse dünyanın öbür ucu , gittiğim ülkede part time çalışmakta istiyorum masrafların yükünü azaltmak için , gitmiş arkadaşlar veya bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar gittiği ülkeler ve gittiği dil okulu hakkında bilgilendirirseniz çok makbule geçer, birde ekonomik olması terciğimdir , şartları zorlayıp gideceğim çünki. iyi forumlar



  • roout kullanıcısına yanıt
    Ben de Amerika'ya gittim.

    Yeni Zelanda ile Avustralya'nın bir farkı yok. Aralarında 3 saat var sadece. Yani 20 saat yol gidip de 23 saat gidemem dersen orası ayrı tabi. Lakin bana kalırsa Avustralya ve Yeni Zelanda dil eğitimi için seçilebilecek en saçma ülkeler. Neden mi? Nüfusunun %90'ı göçmen olan yerlerde dil öğrenmeyi desteklemiyorum ve gereksiz derecede uzaklar. Kullandıkları İngilizce aksanı da anlaması zor, öğrenmesi güç. İlla öyle bir aksan arıyorsan İngiltere çok yakında.

    Ucuz ülke arıyorsan Kanada tercihin olmalı. Amerika'nın batı yakasını dil eğitimi için pek tavsiye etmem. Amerika'ya gideceksen doğu yakasına git derim, toplu taşıma daha gelişmiş ve öğrenci nüfusu oralarda çok daha fazla.

    Şartları zorlayıp gideceksen İngiltere'yi sil kafadan derim. Uçak bileti dışında hiçbir ucuzluğu yok. Ateş pahası. Kardeşim gittiği için biliyorum.

    Hem öğrenci olup hem part time çalışmak yasak. Öğrenci olmak için öğrenci vizen olması gerek, çalışmak için işçi vizen veya çalışma izninin olması gerek. Sadece oralarda üniversite okuyanlara kampüs sınırları içinde haftada 10 saate kadar çalışma izni veriyorlar o kadar. Dil okulunda okuyup da aynı zamanda çalışanını görmedim. Çoğu kişi kaçak çalışma peşinde, hiç mi hiç bulaşma derim. Farkına varırlarsa bir daha torunun bile yurt dışına çıkamaz.

    Eğer şartlar zorsa, dil okuluna gitme derim. Onun yerine Türkiye'de çalışıp İngilizceyi ilerlet ve Work and Travel yap. Daha ucuza gelir. Work and Travel'da belki dil okulundaki gibi dil öğrenmezsin ama en azından pratik imkanı bulursun.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.