Şimdi Ara

Direcx10 vista ile şimdi DirectX 9.0L adıyla çıkacak- Shader Model 4.0 destekliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.microsoft.com/windows/directx/default.mspx microsoftun directx official sayfası

    alttaki linkte bu directx9L versiyonunu ilk çıktığı an indirebilicez : şu an directx9c versiyonu bulunuyor linkte.

    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=2DA43D38-DB71-4C1B-BC6A-9B6652CD92A3&displaylang=en

     Direcx10 vista ile şimdi DirectX 9.0L adıyla çıkacak- Shader Model 4.0 destekliyor.


    DirectX 9.0L

     Direcx10 vista ile şimdi DirectX 9.0L adıyla çıkacak- Shader Model 4.0 destekliyor.




    Microsoft'un yeni bir DirectX versiyonunu Windows Vista'nın çıkış tarihinden önce çıkarmayı planladığı haberinin kesinleşmesinin hemen ardından yeni API'nın adının DirectX 9.0L olacağı açıklandı.

    Ati Radeo X800 ve türevleri DirectX 9.0b desteklidir ve Shader Model 2.0 kullanırlar. Nvidia'nın Geforce 6 Serisi ve Geforce 7800GTX ise DirectX 9.0c desteklidir ve Shader Model 3.0 kullanabilirler. Ati'nin çıkaracağı yeni R520 serisi de aynı şekilde DirectX 9.0c desteklidir ve Shader Model 3.0 kullanabiliyor. Ancak Shader Model 4.0'ı donanımsal olarak desteklemeyeceği kesinleşti. Yani mantıken hem ATi'nin hem de Nvidia'nın şu an henüz gündemde olmayan yeni kartları Shader Model 4.0 desteğini donanımsal olarak barındıracak ve doğrudan DirectX 9.0L desteği olacak.

    Tabi bu daha eski bir seri karta sahip bir PC'ye DirectX 9.0L'in yüklenemeyeceği anlamına gelmiyor. Tıpkı donanımsal DirectX 9.0c desteklemese dahi güncel sürüm olarak DirectX 9.0c yi kullanabilmemiz gibi. Tabi yüklesek bile Shader Model 4.0 getirdiklerini görme şansımız olmayacak.

    Yeni sürümün en çok göze çarpan özelliği ise kuşkusuz Shader Model 4.0 desteği. Yeni sürümün çıkış tarihi net olarak açıklanmasada piyasada Shader Model 4 destekli ekran kartlarının 2006 ortalarından önce görülmeyeceğini öngörmek güç değil. Nitekim ATi önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Shader Model 3 destekli X1800 modellerini yeni satmaya başlayacak. Büyük bir ihtimalle bu yeni teknolojiyi her iki firmanın bir sonraki serilerinde görmemiz mümkün olacak ama büyük bir ihtimalle Microsoft SM4.0 donanımlar duyurulmadan önce DirectX 9.0L 'i son kullanıcıların kullanımına sunacak.

    Microsoft Shader Model 4.0 desteğini XP'den Vista'ya geçişin yıllar alabileceğini de göz önünde bulundurarak XP platformunda da oyun geliştiricilerin bu teknolojiden faydalanmalarının önünü açıyor.

    Görüntü kalitesiyle ve sürekliciliğiyle adından çokça bahsettiren Far Cry oyununun yapımcı firması CryTek, Microsoft PDC konferansında, Cry motorunun DirectX 10 API'si altında neler yapabileceğini gösteren bir video yayınladı.

    İşte DirectX 9.0L olarakta geçen Shader Model 4.0 destekli DirectX 10'nun getirdiğiklerinden bazıları: dinamik gündüz/gece değişimi, tam anlamıyla interaktif çevre, güneş ışıkları ve dağılmaları, gerçek zamanlı yumuşak gölgeler, yumuşak parçacıklar, interaktif ve zarar verilebilir çevre, hacimsel bulutlar ve gelişmiş gölgeleme teknolojisi.


    CryTek DirectX 10 Videosu 4.34mb (.avi)
    http://www.gamershell.com/download_10801.shtml







  • Çok güzel ama Kart fiyatları baya yüksek çıkıcak heralde...
  • Şunu söylemeyi unuttum far CRy zaten görüntü kalitesini sona alınca müthiş görüntüler sunuyu diretx le ve yeni ekran kartlı Core2 Duo işlemcili bi pcde coşar...
  • Vaybe nihayet çıkıyor yani. Hayırlı olsun. SM4 VGA almak için para biriktirmek gerek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 13 Eylül 2006; 19:47:13 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JaSoN VooRheeS

    Vaybe nihayet çıkıyor yani. Hayırlı olsun. SM4 VGA almak için para biriktirmek gerek


    Biriktirmek ile olacak gibi olmayacak sanırım...[8|]
  • video yu izlemiştim eğer aynen oradaki gibi olursa manyak olur ama ekran kartlarını çok kasar işte o zaman 512 mb bellekli ekran kartları işe yarar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.