Şimdi Ara

Direksiyon da sıkıntı var acil yardim (SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bugun civic sahibi oldum 2009 model 1.6 sedan. Arabayi aldikdan sonra yola
    Ciktigimda farkettim ki arabanin direksiyonu yani honda amblemi tam duz oldugunda araba sola gidiyor direksiyon hafif sag tarafda oldugunda yani saat 13.00 yonunde oldugunda araba dumduz gidiyor. Nedir bunun sorunu ustadlar rot ayarlarimidir. Yoksa direksiyon kutusunda bir sıkıntı olabilir mi. Birde klima kompresoru arizali cikma klima kompresorlerinin maliyeti nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogancancavuslu -- 22 Haziran 2016; 16:27:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öncelikle arabanız hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

    Direksiyon sorunu dediğiniz şey muhtemelen rot-balans ayarı ile alakalı bir durum, sanayide yaklaşık 50 lira gibi bir ücret karşılığında yaptırabilirsiniz. Klima kompresörü hakkında pek bir bilgim yok yalnız Civiclerde karşılaşılabilen bir arıza olduğunu hatırlıyorum. Honda Civic kullanan forumdaşlar bu konu hakkında yardımcı olacaktırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 22 Haziran 2016; 1:13:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • safa_oyuncu S kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim içime su serptiniz. yarın sanayiye götüreceğim. kompresör hakkında dediğiniz gibi bilgili olanların cevaplarını bekliyorum.
  • Aracın direksiyonu eğik, 5 dk lık bir işlemle düzeltilebilir. Temiz ve eğimsiz bir asfaltta direksiyonu bıraktığınızda sağa sola çekme varsa o zaman rot ayarından şüphelenilebilir.
  • scorpion9 kullanıcısına yanıt
    aynen çekme yok. direksiyon yamuk sanki direksiyonu yanlış bağlamışlar gibi. nasıl bir işlem uygulanır bunu yapmak için araca zarar verebilir mi elektronik aksamlara falan? maliyeti ne olur ve bunu hangi ustalar yapar. herhangi bir motor ustasına götürsem yeterli olur mu. ve neden yamulmuş olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogancancavuslu -- 22 Haziran 2016; 2:49:48 >
  • dogancancavuslu D kullanıcısına yanıt
    Hayır bir ön düzen ustasına götürüp baktırmanız gerekiyor. Birçok sebebi olabilir.
  • kamber ayaarı yaptır, geçer. çıkma klimalar tahminen 400-800 arası olabilir kondisyon durumuna göre. sıfırları 1500 TL civarı olabilir. şahsen çıkma yerine sıfır alırım çünkü çıkma parçanın da ne kadar dayanacağı muamma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogancancavuslu

    aynen çekme yok. direksiyon yamuk sanki direksiyonu yanlış bağlamışlar gibi. nasıl bir işlem uygulanır bunu yapmak için araca zarar verebilir mi elektronik aksamlara falan? maliyeti ne olur ve bunu hangi ustalar yapar. herhangi bir motor ustasına götürsem yeterli olur mu. ve neden yamulmuş olabilir

    Dert etmeyin çok basit bir işlem ile sorununuz düzeltilir.


    iyi bir rot ustasına gidin.Lastiklere cihazları bağlayıp direksiyonu bilgisayarda ki derece oranlarına göre düz konuma getirip alt düzenden tekerleri düz konuma getirip işinizi bitirecek.Anormal bir bozukluk yoksa tahmini 15 dk da bitirirler işinizi.

    Ben 5 bin km de bir sürekli rot kontrolü yaptırırım.Götürdüğümde bir sıkıntı çıkmıyor tabi ama kontrol ettirmek her zaman iyidir.

    İstanbulda bu işin ustası maslak sanayide ki Doğan Mermer usta'dır.Adam profesör gibi gerekli gördüğü durumlarda eline kağıt kalem alıp hesap kitap yapıp öyle ayarlıyor rot ayarını.60 tl ye yapıyor ama hem bilgisi hem tecrübesi hem ustalığıyla kök söktürür hepsine.




  • sorun çözüldü söylendiği gibi 5 dakika sürdü ve 5 lira ücret alındı. arabanın altından bir parçayı sıktılar direksiyon hizasını ayarladılar ve bitti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogancancavuslu

    sorun çözüldü söylendiği gibi 5 dakika sürdü ve 5 lira ücret alındı. arabanın altından bir parçayı sıktılar direksiyon hizasını ayarladılar ve bitti.

    5 lirayı dilenciler almıyor,şaşırıyorum artık bu fiyatlara ümraniye sanayide 30 dan aşağısını kabul etmezler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    zonguldak küçük bir yer olduğu için öyle basit şeylere para almazlar bile aslında. sonuçta bu işi yapan kişi sayısı binlerce değil burada. bide çok iyi bir ustadır yaptı vallahi Allah razı olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.