Şimdi Ara

Diş dolgusu/Kanal tedavisi hakkında.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba .

    Öncelikle ben şunu merak ediyorum arkadaşlar; Ben ortodontik tedavi için muayene olmuştum. Doktor bey bana bayağı bir dolgu/kanal çetelesi çıkarttı sağolsun. Hatta 7 dolgu 2 kanal tam olarak. Benim dişlerimin hiç birinde ağrı yok tabi çürükler var. Ben iki dişçiye gittim. Birisi kanal dedi bir dişime. Birisi dolguyla kurtarılacak gibi dedi. Emin olamadım. Ve birisinin dolgu dediği dişe diğeri demedi diyebilirim hatta iki üç dişe bu şekilde farklılıklar oldu. Ne tavsiye edersiniz ?

    İkinci olarak; Bu belki de ufak dolgular için dişleri bayağı bir oyuyorlar sanırım . Bu konu hakkında kafam çok karışık. Diş dolgusu dişi kurtarıyor mu yoksa uzun vadede daha hızlı mı götürüyor/öldürüyor? Yani tüm dolgularımı yaptırmalı mıyım yoksa rahatsız etmesini mi beklemeliyim ?

    Yaşım 22.

    Herkese iyi geceler, teşekkür ederim şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1.sorunuza cevap olarak kanal tedavisi ve dolgu arasında karar vermede hastadan alınan diş hikayesi önemlidir örnegin diş gece agrısı yapmışsa ve gece uykudan uyandıracak bir şekilde agrı yapımşsa kanal tedavisi önerilir.Sadece bu teşhişte yeterli degildir,hastadan alınan filmde incelemeler yapılmalıdır.
    2.sorunuza cevap olarak ise dolgu dişi kurtarır,dolgunun ileriki safhası kanal tedavisidir.ufak bir dolgu için birazcık daha fazla genişletilebilir bölge bu genişletmenin amacı ise dolgu tutuculugunu artırmaktır.Geçmiş olsun:)
  • Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim hocam. Şu kanal denen diş hiç ağrı yapmadı. Bakalım bir de başka bir dişciye gösterecegim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam bütçen varsa mutlaka kanal tedaviside yaptır.

    2 dişim çürüktü ileride rahat etmem için ikisinede kanal tedavisi yaptırdımki 2 yıl 3 yıl sonra tekrar uğraşmayayım diye. Acı, vs hiçbir problem olmadıikisinede kanal tedavisi yapıldı bir dişime dolgu yaptırdım diğer dişimede zirkonyum diş yaptırdım (hasar biraz büyüktü) sonuç olarak 2 yıldır çok rahatım kanal tedavisini öneririm.
  • Hocam kanal tedavisi iyi ama dişin canlılığını yitirmesi ve daha cabuk kırılmaya açık olmasi, rengini yitirmesi gibi sebeplerden yaptırmak istemiyorum açıkçası. Gidebildiği yere kadar dolgu diye düşünüyorum ki ağzımda dolgu olmayan diş kalmadi neredeyse özellikle arka taraflarda diş teli kullanacagiz o kadar tedavi bittikten sonra veya dişler duzeldikten ki temennim o dişleri kisa sürede kaybetmek veya yapay diş taktirmak da istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.