Şimdi Ara

Diyot köprüsü yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, Aracımda parklara bağladığım ledleri çalıştırmak için srücüye ihtiyacım var. Bu sürücüleri buldum ama bunların arabada kullanılabilmesi için diyot köprülerinin çıkarılması gerekiyormuş. Nasıl yapacağımı bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler. Link:
    http://www.dealextreme.com/p/mr16-1-1w-320-350ma-constant-current-regulated-led-driver-8-40v-input-13553



  • sürücü olarak katettiğiniz eger verdiğiniz linkteki ürün ise yakın mesafe fotoğrafını yüklerseniz çıkacak olan diyod köprüsü size gösterilebilir. Kaldı ki o ürün 8 volt ile çalışabiliyormuş. diyod köprüsünü çıkartmaya gerek yok, körüdeki voltaj düşümü 1.2 V olur. Aküdeki voltaj yaklaşık 13 V olduğu göz önüne alınırsa...


    Üründeki fotoğrafları inceledim,
    Köprü diyod yapısına bakarak girişten itibaren köprü bağlanmış 4 diyodu cıkarıp, girişten köprü çıkışına doğrudan bağlantı yapabilirsiniz.

    Daha açık bilgilendirme için daha değişik açılardan fotoğraf gerekli...

    şeması da şurada...http://www.datasheetdir.com/PT4115+LED-Drivers



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 14 Temmuz 2011; 16:30:10 >




  • resimde çember içine alınan 4 diyod köprü diyolar bunlar çıkartılacak ve + yazan yer 12V entegrenin 2 nolu bacağı ise şase olacak.

    Not: devreyi şema ile kontrol ettikten sonra bu işlemleri yapın. ben resimden gördüğüm kadarı ile bu yönlendirmeyi yapıyorum...






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 14 Temmuz 2011; 16:47:46 >




  • Teşekkürler sayın Ferit, maalesef ki şeması bulunmuyor. Ben pek anlamam bu işlerden ama herhalde bir elektronikçiye göstersem yapabilir.
  • Köprü diodu çıkatmayın, DC bağlantıları ters bağlasanız bile devrenizin yanmadan çalışmasını sağlar. Telefon devrelerinde çokça kullanılan bir numaradır. Telefon hattında 48V DC vardır ama kimse + - sine bakmadan kabloları bağlar, girişteki köprü sayesinde de cihaz yanmadan çalışır.
  • Nasıl yani, bu köprü diyodu çıkarmadan da arabada kullanabilir miyim bu devreyi?
  • Evet, kullanabilirsin. Dealextreme deki verdiğin linke baktım biraz önce, ikinci yoruma bakarsan + - yi ters bağlamış, sonradan farketmiş. 3. yorum da benim dediklerime benzer birşey söylüyor.

    Kısacası diotları sökmene gerek yok, akü girişini nasıl bağlarsan bağla devre çalışır. Ama LED lere bağladığın çıkışa dikkat et, orayı ters bağlama. Entegrenin datasheetine bir bakayım, seri mi paralel mi için miş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.