Şimdi Ara

Diz Ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bır haftadır her ıkı dızımde de hafıf bir ağrı var...Doktora gıttım ilaç verdi birde sprey ama pek bir işe yaramıyor..

    Ben duzenlı olarak yuzen bırıyım fazlamı zorladım acaba ama yüzme eklemlere yuk bındırmeyen bir spor hakıkaten anlamadım yani bu ağrının sebebını...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan84 -- 16 Kasım 2007; 9:49:53 >



  • geçmiş olsun..


    DİZ AĞRISI YAPAN HASTALIKLAR

    En önemli diz ağrısı yapan hastalıklar OSTEOARTROZ ve MENİSKUS YIRTIKLARIDIR.

    OSTEOARTROZ

    Oluşumu konusunda ana düşünce dize binen stresin artması ve buna kas-iskelet sisteminin cevap vermesidir.

    ŞİŞMANLIK, meniskus yırtıkları, kırık sonrası gelişen diz eklemi yüzündeki düzensizlikler, dış ve iç bağlardaki bozulmaya bağlı diz eklemindeki instabilite(gevşemeler) osteoartroz oluşumundan sorunlu tutulmaktadır.

    Hastaların ilk yakınması ağrıdır. Ağrı aktivite ile artar ıstırahatla genellikle kaybolur.

    MENİSKUS YIRTIKLARI

    İlk zorlanmada sağlam bir meniskusun tam yırtılması çok seyrektir. Kas zayıflığı, kötü postürde çalışma alışkanlığı, ŞİŞMANLIK, ileri derecede şekilsel bozukluklar, spor travmaları gibi faktörler meniskus yırtıklarını ortaya çıkarabilirler.

    Dış meniskus daha hareketli olduğu için iç meniskus lezyonları daha sıktır.




  • Benim 7 sene önce sol dizimdeki menisküsüm yırtıldı ve hala zaman zaman ağrısını çekiyorum. Size tavsiyem özellikle dizlerinizin hemen üzerinde ki baldır kaslarını güçlü tutmanızdır.Bu kaslar için eniyi egzersiz ayağınıza ağırlık bağlayıp biryere oturduktan sonra bacağınızı dümdüz olacak şekilde 5sn kadar bekleyip bacağınız tekrar eski pozisyonuna getirmektir ve bunu tekrarlamaktır.
  • geçmiş olsun..benimde bazen dizlerimde ağrı oluyor özellikle açıp kapatırken..mesela uzun süre oturduğumda açarken çok kötü bir acı oluyor...ama her zaman olmadığı için doktora gitmedim
    quote:

    Orjinalden alıntı: MMXex

    Benim 7 sene önce sol dizimdeki menisküsüm yırtıldı ve hala zaman zaman ağrısını çekiyorum. Size tavsiyem özellikle dizlerinizin hemen üzerinde ki baldır kaslarını güçlü tutmanızdır.Bu kaslar için eniyi egzersiz ayağınıza ağırlık bağlayıp biryere oturduktan sonra bacağınızı dümdüz olacak şekilde 5sn kadar bekleyip bacağınız tekrar eski pozisyonuna getirmektir ve bunu tekrarlamaktır.
  • dostum öncelikle geçmiş olsun bendede aynı sorun var ama benimki kışın soğuklardan oluyor hatta bir haftadan beri ağrı var diyebilirim benimkisinin tek çaresi var oda dışarıya çıktığımda pantolonun altından belli olmayan eşofman türü şeyler giyiyorum bulunduğum yerde epey soğuk olduğu için bunu yapmam gerekiyo zaten, sanada tavsiye ederim sıcak tutarsan o kadar ağrı kalmıyor saygılar......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.