Şimdi Ara

Dizel auris yakıt sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar..2007 dizel auris sahibiyim.Aracım 98binde..Aracı Mart ayında aldım ve ortalama yakıt tüketimim 6,3'ün altına düşmedi.Kullandığım güzargahlar Çorlu-Çerkezköy ve Çorlu-Tekirdağ.İkiside 30-35km lik mesafeler ve çok yoğun olmayan trafikler..Durum böyleyken bu yakıt tüketimini anlayamıyorum.Devamlı yakıtı takip ederek kullanıyorum.Anlık gösterimde 6,0-6,4 geçirmiyorum 4,0-5,0 gibi değerlerde kullanıyorum.Lastiklerim sıfır.120km hızı geçmiyorum artık (son1aydır) hala bu değerlerdeyim.Bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirm..



  • Hocam ortalamaya nasıl bakıyorsunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya ışık yakıp fulleyeip ya da 100km kullanıp fullüyorum (full depo da bunu yapıyorum)
    Şu an ortalamam gösterge de 5.5..Bir de ışık yanma seviyesi çok erken..İçeride çok fazla lt kaldığını düşünüyorum..Işık yandı 75km falan daha gittim 47lt mazot aldı..Bence içeride kalan yakıt çok fazla.Bu yüzden ışık yandıktan sonra aracın ne kadar daha km yapacağını kestirmek güç..
  • 5.5 normal bir değer kullandığınız güzergah için. Aracınız periyodik bakımlarını aksatmaz iseniz iyi değerler yakalayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işık yandığı zaman yaklaşık 20-30 km daha gider ancak size tavsiyem ışığın yanmasını beklemeden mazot takviyesi yapmanız. Mazot pompasının yorulmaması açısından tavsiye edilir.
    120 km'de 6,3 civarı değer biraz yüksek. Kendi aracımla kıyaslarsam (2012 Comfort Extra D4D) ben uzun yolda sakin kullanırsam (90-100 km arası) 3,5 civarına düşüyor anlık tüketim. Genel ortalama da 4,5 falan oluyor.
    Gaz pedalına biraz daha sakin basarsanız tüketim düşer. Bu arada 100 km'yi geçen her araç rüzgar direnci, yol durumu vs. gibi nedenlerden dolayı mazot yakmaya başlar. Ayrıca mazot aldığınız şirketi de değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Ben Shell'in mazotunu kullanıyorum.
    İyi günler dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.