Şimdi Ara

DNS değiştirme ile bazı içeriklere ulaşım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün 1,2 saat önce o kadar safça bir şey yaptım ki kendime bile inanamıyorum.Xbox'da kullandığım DNS ile last.fm gibi uygulamalara girebiliyorum aynı işlemi belki bölge kilitli dlc'lerde de uygulayabilirim diye düşündüm artık kafam nasıl bir haldeyse...Neyse bi arkadaş Gears of war 2'nin flashback dlc kodunu yollamıştı onu kullanmadan önce Snowblind dlc'sini satın almayı deneyeyim dedim bakalım hata verecek mi.Aslında bilgim olduğu halde gittim satın aldım , bir baktım indirmeye başladı bir an afalladım biraz bekledikten sonra %99'da takıldı 1,2 dakika sonra Can't Download blablabla diye pop-up çıktı.Bir kaç denememden sonra böyle başımdan aşağı yavaş yavaş 400 microsoft puanın her bir kuruşunun aktığını hissetmeye başladım.Yahu arkadaş bu nasıl bir para göz , çakal bir firmadır.Profilimde ki bölge ile IP adresimin bölgesinin uyuşmayacağını bildiğin halde benim satın almama neden izin veriyorsun.Arkadaşlar lütfen , benim düştüğüm duruma kimse düşmesin.Bir şey satın almadan önce 2 defa düşünün derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arm the Homeless -- 28 Ocak 2012; 17:45:24 >







  • Arkadaşlar biraz önce konsolu açtım.Snowblind map packi satın aldığım hesapla gears3 silah skinleri almıştım xbox.com dan onlar insin diye açtım profili , onlar indikten sonra bir kez daha denedim snowblind'ı indirmeyi ve %98den başladı ve indirme tamamlandı şimdi Gears2'de karlı fuel depot haritasında horde oynuyorum
  • Microsoft'dan özür dile hemen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2K

    Microsoft'dan özür dile hemen.

    Özür mayetinde Ms point harcamalarımda ufak bir artış söz konusu :D

    Dermişim.
  • kullandığın DNS'i paylaşabilir misin? ben de last FM'i kullanmak istiyorum. :)
  • DNS Yİ XBOX UN KENDİ DNS AYARLARINA GİRİP TEMİ YAPIYORUZ YANİ MANUEL NETWORK AYARLARINAMI?
  • Youtube un yasaklı olduğu zamanlar, girebilmek için DNS i değiştirirdik bilgisayardan. Sen böyle yapıp, location sorunu veren içerikleri indirebiliyorsun. Doğru mu anlamışım Engin?
  • Okudum tam kufur edecegim MS'e cevaba ilisti gozum, hadi iyi oyunlar :D

    MS'ten ozur dilenmez, bi yerden cikar yine bi hinlik nasilsa :D :D

    (Bunu diyen ben orjinal Xbox kullandigim gibi onu Ps3'ten daha da cok seviyorum, tek derdim MS!!)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nebube

    kullandığın DNS'i paylaşabilir misin? ben de last FM'i kullanmak istiyorum. :)


    Aslında bu DNS 1,5 ay kadar önce Xbox Live Update konusunda slicer paylaşmıştı.O sayede bazı içerikleri kullanabiliyoruz ve indirme şansımız oluyor.Aşağıda ki yazısında bulunan DNS'i Xbox'ın internet ayarlarından DNS kısmını manuel olarak girdiğinde sorun çözülmüş olacak.


    quote:

    Orijinalden alıntı: slicer

    Arkadaşlar sizlerle bugün bulduğum bir servisi paylaşayım;

    önceki sayfada da konuşulduğu üzere iheart gibi uygulamalar için site üzerinden üye olunması gerekiyor, bu durumda da ABD ip adresi almanız gerekmekte. Önceden bilinen vpn hizmeti ile bu sorun aşılabilmekte fakat biraz zahmetli tabi ki, hele ki pc-xbox bağlantısı yapıp vpn'le uğraşmak daha da zahmetli ve bazı arkadaşlar sonuç alamayabiliyor. Bunun üzerine çok daha basit olan proxy adresi kullanma yöntemiyle bu işi aşma yöntemini anlatmıştım. Bu yöntemle bilgisayarınızda Netflix, Hulu vb video servislerini de kullanabiliyorsunuz lakin daha önce açıkladığım gibi ufak bir değişiklik falan yapmak gerekiyor. Ayrıca Xbox 360 vpn ve proxy desteklemediği için, bu servisleri xbox'da kullanamıyorsunuz.

    Gelelim bugün karşılaştığım servise; arkadaşlar ne vpn ne proxy! tek yapmanız gereken ufak bir dns değişikliği :) İşin güzel yanı Xbox'da dns ayarları değiştirilebildiği için ayarları direk xbox üzerinde yapabiliyorsunuz. Tabi dilerseniz xbox ile hiç uğraşmayıp dns adreslerini direk modem veya router'ınıza da girebilirsiniz. Böylelikle evdeki tüm cihazlar bu servislere erişebilir! Servisi sağlayan sitehttp://www.unblock-us.com/ Tek yapmanız gereken siteye gidip e-mail adresinizi girmek. Bu durumda firma size 7 günlük deneme süresi veriyor. Daha sonra Xbox/Modem/PC'nizde dns adreslerini 208.122.23.22 ve 208.122.23.23 olarak girmek. Servisten memnun kalıp sürekli kullanmak isteyenler için de aylık 5$ gibi bir ücreti olduğunu belirteyim. Dns adres değişikliği kolay bir işlem olmakla birlikte, farklı cihazlar için detaylı bilgi almak isteyenlerhttp://unblock-us.com/how-to-set-up/ adresine bakabilir.

    Deneyenler hangi servislerle nasıl performans aldıklarını yazabilirlerse, diğer kullanıcılar için de aydınlatıcı olur diye düşünüyorum. Hepinize kolay gelsin..




    quote:

    Orijinalden alıntı: TheStarBox

    DNS Yİ XBOX UN KENDİ DNS AYARLARINA GİRİP TEMİ YAPIYORUZ YANİ MANUEL NETWORK AYARLARINAMI?


    Evet.



    quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel

    Youtube un yasaklı olduğu zamanlar, girebilmek için DNS i değiştirirdik bilgisayardan. Sen böyle yapıp, location sorunu veren içerikleri indirebiliyorsun. Doğru mu anlamışım Engin?





    Evet abi Xbox üzerinden DNS'i değiştirip bazı içerikleri kullanabiliyoruz fakat hepsine izin vermiyor.Bazılarında yine lokasyon hatası veriyor.Mesela Gears of War1'in ücretsiz harita paketlerinde bölge kısıtlaması var , ben DNS kullanıp indirmek istediğimde yine lokasyon hatası verdi.Xbox Live'da bulunan bazı indirilemeyen uygulamalarda da öyle Verizon Fios'u mesela indiremiyorum..Fakat Gears of War 2'nin içerikleri indirilebiliyor , garip ama güzel bir şey.




  • Sağolasın Engin, Games on Demand dan alamadığım 1 oyun vardı akşam denerim. Okan'a da teşekkür edelim paylaştığı için:)
  • VPN hepsine %100 garanti sağlar ama daha uğraştırıcı, zaten fazla oyunda kalmadı artık yeni nesilde biter bence bu iş tamamen..Zamanında VPN ile bayağı uğraşmıştım..
  • 2 kelime yazık olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel

    Sağolasın Engin, Games on Demand dan alamadığım 1 oyun vardı akşam denerim. Okan'a da teşekkür edelim paylaştığı için:)



    Ümit abi , sanırım bu DNS Games on Demand'de ki hata veren oyunları satın almak için yaramıyor.Çünkü bu DNS ile biraz önce Midnight Club : LA , Bully , Arm of Two ve bir kaç oyun daha denedim ne yazık ki hata verdi.Ben de Call of Juarez Bound in Blood ve Resident Evil 5 aldım bunlarda hata vermedi.
  • Engin başlığı değiştir istersen, yanlış anlaşılmaya sebep olabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arm the Homeless

    quote:

    Orijinalden alıntı: bluelabel

    Sağolasın Engin, Games on Demand dan alamadığım 1 oyun vardı akşam denerim. Okan'a da teşekkür edelim paylaştığı için:)



    Ümit abi , sanırım bu DNS Games on Demand'de ki hata veren oyunları satın almak için yaramıyor.Çünkü bu DNS ile biraz önce Midnight Club : LA , Bully , Arm of Two ve bir kaç oyun daha denedim ne yazık ki hata verdi.Ben de Call of Juarez Bound in Blood ve Resident Evil 5 aldım bunlarda hata vermedi.

    Tekrar sağol abicim. Ben bulamadığım NBA Street i almak istemiştim geçen yıl ama, location sorunu çıkmıştı. En kısa zamanda onu deneyeceğim. İnşallah olur ama pek ümidim yok benim de:)


    Edit: Evet başlığı değiştirirsen daha iyi olur. "VPN ile uğraşmak istemeyenler için daha kolay yol" gibi. Biraz kısaltıp tabii:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelabel -- 28 Ocak 2012; 17:02:44 >




  • EA oyunlarının çoğu location hatası veriyor. Ona göre olmaz ise şimdiden üzülsen iyi olur. (üzülme işin bahanesi) ^_^

    Bakalım bizden kim Microsoft'a kazık atıcak asıl önemli olan soru bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.