Şimdi Ara

doğa telekom ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bana bunun hakkında bilgi verebilir misiniz? elektrik hattından internet yayını yapıyormuş 225mb internet hızından bahsediyor.bizim sitenin böyle bi uygulamaya geçeceğini duydum..bilgisi olan var mı ? kullanan var mı ?



  • şirket portalında hız aralığı 512 kbps-100 mbps olarak verilmiş. 225 mb değil gibi..
    bir de tabii elektrik hattından da verse bir internet hizmet sağlayıcısı ile antlaşma yapmak zorunda sanırım. dolayısyla pek bir alternatif teşkil edemez gibi.
    sitelerinde daha detaylı bilgi verselerdi keşke de, öğrenebilseydik. bu eksiklik bile bir gösterge tabii.
    ama internet sağlayıcıları arasında bir rekabete ihtiyaç var, fiyat ve kalite açısından.. umarım doğa telekom bir hamle yapar.
    neyse...
  • zor be...(lisansları bile yok daha)
  • elektrik hatlarından internet zor gibi.çok uzaklardan bu yayını yapması mümkün değil(trafodan geçerken sinyal bozuluyor diye duymuştum) o yüzden ancak apartmanınıza getirip oradan yayın yapması lazım.bu da oldukça zor olur sanıyorum
  • Çanakkale’de ilk kez yapılacak olan bir çalışmayı deneme amaçlı getiren Doğa Telekom çığır açacak bir hizmeti Çanakkale halkıyla buluşturuyor. Elektrik hattı üzerinden internet erişimini sağlayacağını belirten Doğa Telekom Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Seymen bu konuda iddialı olduklarını söyledi.



    Çanakkale’ de ilk kez yapılacak olan hizmetin diğer hizmetlere oranla daha ucuz ve pratik olduğunu belirten Doğa Telekom Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Seymen, diğer rakiplerden farklılaşmak adına değişik teknolojiler kullanarak, bununla ilgili internet dağıtımını elektrik hattı üzerinden yapmayı düşünüyoruz. Çanakkale’de elektrik hatlarının elektriğin her yerde yüksek hızla internete erişim sağlayacak kullanıcılara verilecek küçük bir adaptörle evinde, odasında, elektrik prizini takacağı adaptörle internet erişimine ulaşacak. Bu dağıtımda ilk olarak toplu konutlar, ve sitelere öncelik verilerek hizmete koyacağız. Toplu konut sakinlerine küçük bir adaptör hediye edeceğiz. Aboneler bu site içerisindeki elektrik alan herhangi bir prize takmasıyla, internete erişilecektir. Oldukça yüksek hızla erişim olanağı sağlayacak olan hizmetin, 225 megabit hıza çıkabilecek. Bugün piyasa koşullarında 2 megabit sınırsız bağlantının fiyatı aylık 49 YTL iken biz aynı hizmeti aylık 26 YTL’ye veriyoruz. Buda yüzde 50 oranında fiyat farkı olduğunu gösteriyor. Kullanıcılarımıza ilk 1 ay denemeleri için bedava veriyoruz. Memnun kalmadıkları taktir de geri alıyoruz” dedi.


    diyor :/




  • haahah :D çok komik, elektrik altyapısı düzgün olan sitelere getiriyorlar, olamayan yerlere yok.
    225 mbit ağ hızı olur en fazla daha doğru düzgün limitlemezle bile içimden bir ses 512 kbps ye limitlerler belki diyor...
  • Fiyatı gayet uygunmuş aslında. Tabi stabilitesi de önemli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

    haahah :D çok komik, elektrik altyapısı düzgün olan sitelere getiriyorlar, olamayan yerlere yok.
    225 mbit ağ hızı olur en fazla daha doğru düzgün limitlemezle bile içimden bir ses 512 kbps ye limitlerler belki diyor...



    quote:

    Orjinalden alıntı: karizma2

    elektrik hatlarından internet zor gibi.çok uzaklardan bu yayını yapması mümkün değil(trafodan geçerken sinyal bozuluyor diye duymuştum) o yüzden ancak apartmanınıza getirip oradan yayın yapması lazım.bu da oldukça zor olur sanıyorum


    oturduğum sitenin bu kapasiteye sahip olduğunu düşünüyorum http://www.plastform-mim.com/kent_konaklari.htm




  • önemli olan ilgili şirketin kapasitesi; oturulan evin/sitenin değil...
    herkes evinin sitesini, resmini koyacak olursa işin içinden çıkılmaz.
    konut şovenizmi yapmayalım...
  • Arkadaşlar doğa telekom bazı sitelerde bu hizmeti vermeye başladı denemiş olan varsa yorum yazabilir mi
  • En sonunda aldım galiba forumda pek kullanan yok bu hizmeti almadan önce herkes yavaş olur demişti ama hızı gayet iyi yalnız bpl modemi prize direkt takmak gerekiyor.
  • Avrupada Amerikada daha yeni yeni bu sistem uygulanmaya başlası ve geleceğin interneti denilmekte, hatta Amerikada google bazı bölgeleri bu hizmeti ücretsiz veriyor diye duymuştum. Alt yapı masrafı olmadı için gayet mantıklı bir secenek ama bizim tedas bedas kabloları ne kadar kaliteli bilinmez, ama secenek bakımından iyi bir sistem, sitesine gelecek arkadaşların tercih etmesi için bir sakınca yok bence hayırlı olsun.
  • Yakın zamanda su tesisatından yapılan internet hattınıda duyarsınız. (Not : Şaka Değil)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gladiotürk

    Yakın zamanda su tesisatından yapılan internet hattınıda duyarsınız. (Not : Şaka Değil)


    Doğalgaz için çalışmalar vardı bi ara.
  • çkalede geçen sene mi neydi,demircioğlu caddesindeki turkcelin kapısının önünde qıicknet tabelası vardı güya.hani nerde quicknet
    çanakkale çok yavaş gelişiyo.
    gelse bile bizim site dardanosta oraya gelmez
  • Bu internet her yerde olmadığından birşey de soramıyorum kimseye bu bpl modem iyi güzel de kablolu bunu kablosuza çevirebilmek için ne gereklidir acaba ? normal bir kablosuz özellikli modeme bağladım ethernet kablosunu ancak internete çıkış vermiyor DNS ile ilgili bir sorun olduğunu söylüyor. Normal modem olsa ayarlarını falan oynarız olur fakat bunda hiç bişey belli değil kullanıcı adı yok şifre yok elimde sadece prize takılan bir adaptör ve üzerinde yazılı bir MAC adresi var sanırım bir merkezden ip adresleri dağıtımı yapılıyor. bu ürünü kullanan pek yok galiba ben yine de yazayım dedim belki bir bilen çıkar.
  • sorunu yine kendim çözdüm kablosuz modemin internet hizmetini kapatmak gerekiyormuş :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.